İki Kore Sıcak Savaşa Başladı

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
KUZEY KORE, GÜNEY KORE ADASINI VURDU

23 Kasım 2010 10:18

Kuzey Kore ve Güney Kore arasında bombanın fitili ateşlendi. Yıllardır süren soğuk savaş, sıcağa dönüşmek üzere. Kuzey Kore, Güney Kore'ye ait bir adayı top ateşine tuttu. G. Kore F-16'larını havalandırdı.

Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye ait Yeonpyeong adasına topçu ateşi açmasından sonra Güney Kore Merkez Bankası acil olarak toplanmaya karar verdi. Güney Kore Merkez Bankası'ndan adını açıklamayan bir yetkili, Merkez Bankası üst düzey yetkililerinin acil toplantı yapacaklarını ve olayın piyasaya muhtemel etkilerini değerlendireceğini söyledi. Yetkili, toplantıda faiz oranlarının gözden geçirilmeyeceğini de belirtti.

ÇİN'DEN İTİDAL ÇAĞRISI

SAAT 09:58 Kuzey Kore'nin top ateşinin ardından Çin yönetimi, aralarındaki gerilim yeniden tırmanan Kuzey Kore ve Güney Kore'ye "barışa katkı yapmaları" çağrısında bulundu. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Ley, Kuzey Kore'nin, Güney Kore'ye ait bir adaya top ateşi açmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken "tarafların barışa ve istikrara katkı yapmak için daha fazla çaba harcaması gerektiğini" belirtti. Çinli yetkili, Pekin'deki olağan basın toplantısında, "konuyu yakından izlediklerini ve gerçek durumun teyit edilmesi gerektiğini" ifade ederek, Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili altılı görüşmelere geri dönülmesinin zorunlu hale geldiğini ileri sürdü.

RUSYA'DAN UYARI

SAAT 09:56 Rusya da, Kore yarımadasındaki "tehlikeli tırmanış" konusunda uyarıda bulundu. İnterfax ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye ait bir adaya yönelik topçu ateşinden sonra durumun bölgede tehlikeli bir tırmanışa yol açmamasının önemli olduğunu söyledi.

BİR ASKER ÖLDÜ, 13 YARALI

SAAT 09:53 Güney Kore'nin YTN televizyonu, Kuzey Kore'nin yerel saatle 14.34'te başlattığı top saldırlarısı sonucu Güney Kore deniz kuvvetlerine bağlı bir askerin öldüğünü bildirdi. Güney Kore ordusu bilgiyi doğrularken, 13 askerin de ağır yaralı olduğu bilgisini verdi.

SAAT 09:26 Güney Kore Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore'nin İki ülke arasındaki tartışmalı sınır bölgesinde bulunan Yeonpyeong adasını top ateşine tutması sonucu 4'ü ağır 14 askerin yaralandığını duyurdu.

BALIKÇI TEKNELERİYLE KAÇTILAR

Bu arada Güney Kore YTN televizyonu görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde top ateşinin durduğunu aktarırken, ada sakinlerinin de balıkçı tekneleri ile kaçtıklarını kaydetti. Öte yandan Yonhap ayrıca Güney Kore ordusunun Kuzey Kore ordusunda top atışını durdurması yönünde mesaj gönderdiğini bildirmişti.

SAVAŞA DÖNÜŞMESİNİ ENGELLEME GİRİŞİMİ

SAAT 09:08 Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki top atışlarını durdurmaya çalıştıklarını ifade etti. Yonhap haber ajansında yer alan bilgide, Myung-bak'ın çatışmanın büyümesini engellemeye çalıştıkları ifadeleri yer aldı. Güney Kore YTN televizyonu ise Seul yönetiminin Kuzey Kore'nin provokasyona devam etmesi durumunda güçlü bir karşılık vereceği uyarısında bulunduğunu aktardı.

GÜNEY KORE ALARMDA

SAAT 08:55 Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerginlik, Kuzey'den bugün yapılan topçu atışlarıyla sıcak çatışmaya dönüştü. İki ülke arasındaki tartışmalı sınır bölgesinde bulunan Yeonpyeong adasına 200'den fazla top mermisi düşerken, onlarca evde yangın çıktı. 4'ü asker olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Saldırının ardından Güney Kore ordusu alarma geçti. Topçu ateşine karşılık verilirken, F-16 savaş uçaklarının adanın batı kıyısına gönderildiği belirtildi.

EN AZ 4 ASKER YARALI

SAAT 08:36 Kuzey Kore'nin topçu saldırısının ardından Güney Kore ordusu, savaş hali dışındaki en yüksek alarm seviyesine geçti. Bu arada topçu ateşi sonucu en az 4 Güney Kore askerinin yaralandığı belirtildi.

60'TAN FAZLA EV YIKILDI

SAAT 08:27 Kuzey Kore'den yapılan topçu ateşinde, Güney Kore'ye ait bir adadaki evlerin isabet aldığı belirtildi. Güney Kore Savunma Bakanlığı, topçu ateşine karşılık verdiklerini açıkladı. Güney Kore medyası, topçu ateşi sonrası 60'tan fazla evde tangın çıktığını duyurdu. Vurulan adada halkın sığınaklara girdiği belirtiliyor.

Kaynak: Ajanslar (Cafesiyaset)
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
SARI DENİZ'DE SICAK GELİŞME

28 Kasım 2010 14:55

ABD tatbikatı başlarken, Kuzey Kore'nin füze rampalarını ileri sınır noktalarına konuşlandırdı.

ABD ile Güney Kore ortak askeri tatbikata başladı. Takbikatta 75 savaş uçağı ve 6 bin personel barındıran ABD nükleer uçak gemisi ‘USS George Washington' da yer aldı.

Kaynak ve ayrıntısı: http://www.cafesiyaset.com/haber/20101128/Sari-Denizde-sicak-gelisme.php
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Arkadaşlar, yeni bir Dünya savaşı demek nükleer felaket olacaktır. Bir kıvılcıma bakıyor. Bir kıvılcım koca ormanı yakmaya yetecektir. Allahu alem.

Bakınız, hepsi nükleer silahlarıyla birbirine gösteri yapıyor.
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Yav bunlar(G.Kore ve K.Kore) daha geçen sene birleşmeyi konuşuyorlardı...
Ne oldi birden bire..
Birileri işleri karıştırdı anlaşılan...
Bu işin arkasında da İsrail yoksa ha bu bıyıklarımı keseceğum...
 
Üst