iki güzel kitap...

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
Ulu sultanlar bu kitaplarda!

Ulu sultanlar bu kitaplarda!

01 Aralık 2010 - 22:09:14
İki güzel hayat iki güzel kitap...

Rasulullah s.a.v Efendimizin sünnetlerini adım adım takip ederek onları hürmet ve muhabbetle baş tacı edinen, yeryüzünde Allah’ın c.c. zikrinin yükselmesi için feda-yı can eyleyip şeriat-ı Ahmediyye’yi kaim kılan varis-i enbiyanın zikrini yapan kitaplar ne güzel ne mübarek kitaplardır. Mavi Yayıncılık,
Osman Karabulut Kitaplığı’na ait her ikisi de büyük birer hidayet yıldızı olan âlim ve sadıklar safının ön sıralarında yer alan iki önemli ismin zikri beyanında iki kitabı, uzun yıllar sonra yeniden okuyucuyla buluşturdu.
Birinci kitap,
Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri’nin sünnet-i seniyyeye ram olmuş, sonsuz hizmet azmi ve aşkıyla dolu son derece sade hayatından ve kamil insan yetiştirmekteki fevkalade maharetinden canlı örnekler sunan tarihi bir biyografik belge niteliğinde olan Arifler Sultanı Mahmud Sami Ramazanoğlu isimli eser.

İkincisi kitap ise Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri’nin de mürşidi olan ve Osmanlı’nın son dönemlerinde tekkeler eliyle yürütülen irşad faaliyetlerinde önemli bir rolü bulunan Şeyh
Muhammed Esad Erbilî Hazretleri’nin muhtelif eserlerinde yer alan görüşlerini ve irşad halkasındaki evlatlarının hatıralarını toplayan bir çalışma.

Her iki çalışma da yakın tarihimize ışık tutmaları yanında çok önemli iki Allah dostunun el-an sari olan feyiz ve manevi tasarruflarından istifade edilmesine de imkan hazırlayan bir mürşid-kitap vazifesi de görmekte.
Rabbim, okuyucularını zikri geçen evliyaullahın şefaatlerine mazhar ve vefalı müellifinin himmetini ali etsin dileriz.


Mahmut Bıyıklı
 
Üst