İhvanın mesajı

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Mürşid Bedii: Az konuşup çok iş yapıyoruz!

İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Bedi, “İhvan-ı Müslimin, koltuk sevdalısı değil. İhvan-ı...




5916.jpg


İn
İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Bedi, “İhvan-ı Müslimin, koltuk sevdalısı değil. İhvan-ı Müslimin sadece Allah’ın rızasını kazanmanın peşinde koşmakta” dedi.


Son 10 yıl içerisinde İhvan-ı Müslimin mensuplarından 30 bin tanesinin tutuklandığını belirten Bedi, “İhvan-ı Müslimin mensuplarının özel mülkiyetlerine el konuldu, dernekleri kapatıldı” dedi.

el Cezire’ye dün akşam yaptığı açıklamasında Bedi, Mısır halkının kendisine zulmeden rejimi devirdiğini vurgulayarak “Biz, İhvan-ı Müslimin olarak bu halkın bir parçasıyız. İmam Hasan el Benna, bizi derin ve güçlü ilkeler üzerine yetiştirdi” diye konuştu.


Hüsnü Mübarek rejiminin devrimi başarısızlıkla sonuçlandırmak için "İhvan-ı Müslimin’in yönetimi ele geçirmek için çalıştığı" iddialarını gündemleştirdiğini ifade eden Bedi, bu iddiaların asılsız olduğunun gelen istifayla açığa çıktığını söyledi. Bedi “İhvan-ı Müslimin hakkında sözü yozlaşmış rejim değil halk söyleyecek” dedi.


Bedi “Son dönemde rejim, bizimle bir çok kez diyaloga girmek istedi. Biz karşı çıktık. Fakat daha sonra halkın isteklerini sunmak ve bu istekleri korumak için diyalogu kabul ettik. İhvan-ı Müslimin ile halkın isteği birdir. Halkın isteklerinden hiçbir zaman taviz vermedik. Sahnede fazla görünmeyi sevmiyoruz. Çok çalışıp az konuşuyoruz. Halkımızın onur ve özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Mısır'da Kutlamalar Devam Ediyor

Başta Tahrir meydanı olmak üzere ülkenin bir çok noktasında Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesi sonrasında başlayan kutlamalar hala devam ediyor. Tahrir meydanındaki kutlamalarda Müslüman ve Hristiyan din adamları, sırayla halka hitap ediyor.

Mübarek’in görevden aldığı Ahmet Nazif hükümeti ve son dönemde kurduğu Ahmet Şefik hükümeti yetkililerinin izinsiz yurt dışına çıkışlarının engellendiği öğrenildi.
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0

asker4.jpg


Meclis feshedildi, seçim Eylül'de; Mübarek Mısır'da
Tahrir Meydanı askerlerin kontrolüne geçti. Parlamento feshedildi. Başbakan Şefik, Mübarek'in Şarm El Şeyh'te olduğunu duyurdu. Yeni seçimlerin tarihi de belli oldu.


Mısır'da muhalif İşçi Partisi, Müslüman Kardeşler Örgütünün bazı mensupları ile yakınları gözaltında olan bir grup muhalif Tahrir Meydanı'ndan ayrılmak istemiyor.

Mısır ordusunun Tahrir Meydanı'nı boşaltmak istemesine karşın gösteri yapan eylemciler, Mübarek'in istifa etmeden önce atadığı ve ordu tarafından da seçimlere kadar ülkeyi yöneteceği ilan edilen Ahmet Şefik hükümetinin halen işbaşında olmasını protesto ederek, olaylar nedeniyle tutuklanan veya gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasını talep ediyor.

Tahrir Meydanı'ndaki askerler, bir yandan trafik akışını sağlamaya çalışırken diğer yandan göstericilerin trafiğe engel olmaması için gayret gösteriyor.

Askerler ile göstericiler arasında zaman zaman arbedeye varan tartışmalar olduğu, ancak askerlerin güç kullanmak ve halkla sert tartışmalara girmekten kaçındığı gözleniyor.

Bu arada, muhalif ve İslamcı çizgisi ile bilenen İşçi Partisi, meydanda dağıttığı bildiride, Ahmet Şefik hükümetini istifa eden Hüsnü Mübarek'in atadığını hatırlatarak, "Değişen bir şey yok. Bizler buradayız" dedi.

Tahrir Meydanı'nda bekleyiş devam ederken, gönüllü gençlik grupları da ülkede yaşamın normale dönebilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Ellerinde süpürge ve kovalarla meydanı ve çevre yolları temizleyen gençler, trafik işaretlerini onarıyor.

Üzerlerinde "Gösteriler sırasında ürettiğimiz çöpten dolayı özür dileriz. Ülkeyi biz yeniden inşa edeceğiz" yazılı tişörtler bulunan gençler, Kahire'nin bazı semtlerinde de belediye ekiplerinin çalışmasına yardım ediyor.

MISIR BAŞBAKANI ŞEFİK: MÜBAREK, ŞARM EL ŞEYH'TE

Mısır Başbakanı Ahmed Şefik, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Kızıldeniz kıyısındaki Şarm El Şeyh kentinde olduğunu söyledi.

Şefik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''(eski) Cumhurbaşkanının Şarm el Şeyh'te olduğunu biliyorum'' dedi.

Öte yandan kabineden bir sözcü, Mübarek'in yurtdışındaki mal varlığının dondurulması konusunda herhangi bir talep olmadığını, ''ancak gerekirse bunu yapacaklarını'' ifade etti.

MISIR'DA PARLAMENTO FESHEDİLDİ VE ANAYASA ASKIYA ALINDI

Mısır'da yönetimi üstlenen Yüksek Askeri Konsey, parlamentoyu feshetti ve anayasayı askıya aldı.

Ordunun devlet televizyonundan okunan açıklamasında, yeni anayasanın oluşturulması ve gelecekte yapılacak anayasal değişikliklerle ilgili bir komisyon kurulacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in sokağın baskısıyla istifa etmesinden iki gün sonra gelen bu açıklamada, geçiş döneminin 6 ay ya da cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yapılıncaya kadar olacağı kaydedildi.

Askeri Konsey böylece, Hüsnü Mübarek yönetimine karşı 18 gün boyunca sokakları terk etmeyen göstericilerin iki önemli talebini karşılamış oldu.
Kaynak: Ajanslar


 
Üst