İhvan Yemek Kitabı

özzey

♥özlemzeynep♥
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,120
Tepkime puanı
93
Puanları
0
haydi bu başlık altında yemek tariflerini paylaşalım :) ama sağdan soldan bulma tarifler değil, şahsen denenmiş ya da kendi tariflerimiz olacak, en az bir resimle detaylı anlatılacak ki en acemiler bile yapabilsin :)
mesela siluetin mercimekli köftesi, hafsanın(dı galiba) zeytinyağlı sarması, relaxın pekmezli omleti gibi :O
eğer katılım iyi olursa pdf formatında e-book bile yapabiliriz :clap2: :D
 

Bahar

İhvan Forum Üye
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
2,509
Tepkime puanı
258
Puanları
0
benim mercimekli köftem...:O :laugh:
dur.. yarın inşallah bir yapayımda fotoğraf filan çekerim katarım buraya..
ama öğrenci evi.. ahım şahım bir şey beklemeyin..
 

özzey

♥özlemzeynep♥
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,120
Tepkime puanı
93
Puanları
0
benim mercimekli köftem...:O :laugh:
dur.. yarın inşallah bir yapayımda fotoğraf filan çekerim katarım buraya..
ama öğrenci evi.. ahım şahım bir şey beklemeyin..

olsun cnms sen yeter ki anlat burda da nasıl yaptığını :D ilk deneyen ben olurum heralde :)
soranlara da siluetin mercimekli köftesi derim :O
 

secdenur

Havf & Reca
Katılım
13 Mar 2008
Mesajlar
455
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Konum
istanbul
Muzlu Jöleli Pasta

fotoraf0054lr6.jpg

Malzemeler:

-1 paket muzlu puding

-1 paket muzlu jöle

-kakaolu petibör bisküvi

-1,5 veya 2 tane muz

Yapılışı:Bisküvileri kabımızın içine bir sıra diziyoruz.Üzerine yaptığımız sıcak pudingi döküyoruz.biraz bekliyoruz sğuduktan sonra üzerine yuvarlak olarak kestiğimiz muzları diziyoruz.Onun üzerine de hazırladığımız sıcak jöleyi döküyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.Soğuduktan sonra servis yapıyoruz...

Harika oluyo..şiddetle tavsiyedir
 

Bahar

İhvan Forum Üye
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
2,509
Tepkime puanı
258
Puanları
0
kıs ne zaman yaptın bunu sen?? :O yapacam ama..
 

uzAyli

İhvan Forum Üye
Katılım
23 Ağu 2006
Mesajlar
7,903
Tepkime puanı
2,001
Puanları
0
Yaş
123
Konum
Uzay
bu yemek tariflerinle biraz acele etseniz cok gözel olur valla :D benim bu aralar cok ihtiyacim var da :D
 

uzAyli

İhvan Forum Üye
Katılım
23 Ağu 2006
Mesajlar
7,903
Tepkime puanı
2,001
Puanları
0
Yaş
123
Konum
Uzay
secde nuuuuuuuurr bana doyurucu yemek tarifleri verrrrr :D
 

Asude

• Don't Panic
Katılım
10 Şub 2008
Mesajlar
632
Tepkime puanı
47
Puanları
0
maklube20jz.jpg


Malzemeler
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)


Yemeğin Tarifi
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.
b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.



Kendi tarifim değil ama denedik.Göründüğü gibi nefis bir tat :O
 

Bahar

İhvan Forum Üye
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
2,509
Tepkime puanı
258
Puanları
0
offff beee.. yemeğe bak... nedense ben bu yemeği çok seviyorum.. patlayana kadar yemek istediklerimden ama hiç bir zaman bu isteğimi gerçekletiremedim. :O :O :O
 

Asude

• Don't Panic
Katılım
10 Şub 2008
Mesajlar
632
Tepkime puanı
47
Puanları
0
offff beee.. yemeğe bak... nedense ben bu yemeği çok seviyorum.. patlayana kadar yemek istediklerimden ama hiç bir zaman bu isteğimi gerçekletiremedim. :O :O :O

Bende çok seviyorum ya.Uzun zamandır yemiyorum :crying:
 

arzu-hal

Üye
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
maşallah ne yemekkmiş girdigim her sitede karşıma çıkıyor,baya meşhur olmuş..:)
 

Sar€

♥♥♥♥♥♥
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
558
Tepkime puanı
44
Puanları
0
çok hoş.sınırlarıda salatalarla ayırmışlar..
dikkat bu maklube 6 kişiliktir...
geriye kalanlar elleşmesin der gibisinee:eek:leyo:
 

arzu-hal

Üye
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
offff beee.. yemeğe bak... nedense ben bu yemeği çok seviyorum.. patlayana kadar yemek istediklerimden ama hiç bir zaman bu isteğimi gerçekletiremedim. :O :O :O

gel ben sana yapim,koca tepsiyi önüne koyayım..:)
ama sonra patlarsan karışmam..:eek:leyo:
 
Üst