İHTİLALLER & 28 şubat lar & 27 nisan lar olmucak SİYASİ İKTİDAR a teşekkür ederiz.

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
İHTİLALLER & 28 şubat lar & 27 nisan lar olmucak SİYASİ İKTİDAR a teşekkür ederiz.

Allahın izniyle Artık ihtilaleler , 27 mayıslar 28 şubatlar 27 Nisanlar vb. olmuyacak VESİLE OLANLARDAN ALLAH razı olsun.


'TSK'da bir dönem sona erdi'
Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, son YAŞ kararlarıyla 1960 darbesinin ortaya çıkardığı darbeci kadroların döneminin sona erdiğini söyledi.
Yazı Boyutu 10 12 14 16





YAŞ kararlarını değerlendiren Tanrıverdi,28 Şubat1997 post-modern askeri darbesi dahil son 50 yıla damgasını vuran bütün darbeler ile tesis edilen askerî ve yargı vesayetinin kaynağı ve mimarının27 Mayıs1960 darbesi olduğunu vurguladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve Türkiye Cumhuriyeti siyasî hayatında yeni bir dönemin açıldığını dile getiren Tanrıverdi, yeniGenelkurmayBaşkanı Orgeneral Işık Koşaner ile birlikte TSK'da üst komuta kademesinin geçmiş 50 yıla nazaran farklı, çağdaş düşünceye açık ve hukukun üstünlüğüne inanan yeni bir zihniyeti dolduracağını belirtti. 60 darbesinin sadece millete ve sivil iradeye karşı değil aynı zamanda Ordunun üst kademesini de tasfiye ettiğini anlatan Tanrıverdi, 1960 ihtilalini takiben Ağustos 1960-Şubat 1961 tarihleri arasında, darbeye destek vermeyen 235 general ile 5 bin üst rütbeli subayın Silahlı Kuvvetlerle ilişiğinin kesildiğini hatırlattı. Son 50 yıllık darbe ve müdahalelere liderlik eden kadroların 1960 ihtilaline egemen olan zihniyeti benimseyen askerler olduğunu ifade eden Tanrıverdi, bu kadroların hem birbirleri ile mücadele ettiğini hem de devletin yönetimine müdahale ettiğini söyledi.

2010 ağustos YAŞ toplantısına siyasî iradenin damgasını vurduğunun altını çizen Tanrıverdi, "Askerî otorite de meseleyi uyum içinde çözme gayretini göstermiştir. Demokrasimizin gelişimine katkı sağlayan ve Ordunun milli irade tarafından kontrol edilmesinin başlangıcı olabilecek bir toplantı olmuştur. Bu YAŞ toplantısını Türk Silahlı Kuvvetler tarihinde ve Türk siyasi tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak almak gerektiği kanaatindeyim. Orgeneral İlker Başbuğ, 1960 darbesine fiilen iştirak eden son Genelkurmay Başkanıdır. Orgeneral Işık Koşaner ile birlikte, demokrat geleneğe sahip, yeni nesil komutanlar göreve geliyor. Bu yeni neslin disiplin anlayışı içinde, sivil iradeye tabi olma gereği de bulunmaktadır. Artık siyasiler isteseler de Türk Silahlı Kuvvetlerini darbelere heves ettiremeyeceklerdir. Yeni kadronun en şansız tarafıTSKbünyesi içinde, hakkında darbe hazırlığı içinde olmaktan dolayı iddianame hazırlanarak suçlanan ve bu iddiaların ciddi bulunarak mahkemeler tarafından kabul edildiği için yargı önünde darbe zanlısı olarak bulunan bir kısım üst düzey komutanların hala aktif görevde olmasıdır. Bu durum Silahlı Kuvvetlerimizin ve üst komuta kademesinin başını ağrıtmaya devam edecektir. İfadeye çağırılmalar, yakalanma veya tutuklanma kararları, bu kararlara uyulmaması gibi sebeplerden dolayı TSK'nin üst komuta kademesi bu yeni dönemde de suçlanmaya devam edecektir. Gönül isterdi ki bu YAŞ toplantısı bu meseleye noktayı koysun. Şaibe altında olanlardan TSK'ni temizlesin ve yeni dönem, temiz bir sayfa ile başlasın. Tabii bu gerçekleşmedi." dedi.

Yeni komuta kademesinin darbecilikten yargılanan subay ve generalleri, kendi istekleri ile emekliliğe zorlaması gerektiğini savunan Tanrıverdi, emekli olmayanların da Aralık 2010 Şurasında re'sen emekli edilmesini istedi. Tanrıverdi, "Artık Ordumuz; darbeci kadrolardan arındırılmalı, cuntalara son vermeli, ideolojik cuntalaşmalara imkan veren mevzuatın, liyakati öne çıkaracak şekilde yeniden düzenlenmesine yardımcı olmalı; asli görevine dönmeli, Kendisini siyasetten arındırmalı, İç güvenlikten sıyrılıp, dış tehditlere yönelmelidir." ifadelerini kullandı.

CİHAN
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
REFERANDUMUN 28 ŞUBAT la ne ilgisi var diyenlere hatırlatma güncelleşmesi
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
tamam bizde EVET dedik bu seçimde.Anlayamadığım

DARBE olmayacak lafı çok komik.Zaten darbe yapmak kanunsuz iş yapmak demek.Şuna benziyor

Artık kimse adam öldüremeyecek çünkü bu anayasayla cinayet yasaklandı...
 

forumdayim

Profesör
Katılım
7 Eyl 2009
Mesajlar
1,156
Tepkime puanı
29
Puanları
0
Konum
almanya
tamam bizde EVET dedik bu seçimde.Anlayamadığım

DARBE olmayacak lafı çok komik.Zaten darbe yapmak kanunsuz iş yapmak demek.Şuna benziyor

Artık kimse adam öldüremeyecek çünkü bu anayasayla cinayet yasaklandı...


kardesim, bir bakima haklisiniz, ancak simdiye kadar darbe yapanlar devletin bütün imkanlarindan sinirsiz istifade ediyorlardi, yinede azimsadiklarindan sivil idareye el koyarak daha fazlasini elde etmeye ugrasiyorlardi...
simdi ellerine gececek imkanlar sonderece kisitlaniyor, nerdeyse nefesleri kokacak, acliklarindan darbe yapmayi düsünecek hal kalmiyacak... darbe yapacak emir komuta zinciri dagildi...
 
Üst