İhsan Şenocak'a Neden Saldırıyorlar ?

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Sünnetle oynayanlar bedelini ödüyor : )
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
YUSUF KAPLAN KİMDİR?

Yusuf Kaplan, Diyanete hain deyip Cumhurbaşkanı Erdoğana meydan okudu!
28 Ekim 2017,

İhsan Şenocak'ın açığa alınması sonrasında olayın arka planını bilmeyen hurafeciler twitter ortamında "DiyanettenHiyanet" etiketi açtı.
Etikette dikkat çeken paylaşımlar arasında bir isim dikkat çekti.
Yusuf Kaplan!

Attığı tweetle devletin en güzide kurumu Diyanete hain deyip Cumhurbaşkanı Erdoğana meydan okuyan Kaplan, ortamı tahrik etmekten de geri durmadı.

Kaplan tweetinde; "İslâm'ın altını oyan onca tip varken İhsan Şenocak Hoca'nın görevden alınması Ehl-i Sünnet'e operasyondur" dedi.

Yusuf Kaplan 15 Temmuzdan hemen sonra toplumda Ehli Sünnet tartışmasını başlatan ve ortamı kızıştıran bir isim.
Yusuf Kaplanın Ehli sünnet aşkını bilmeyenler 17 Aralık sürecindeki yazılarına bakarlarsa neyi kastettiğini daha iyi anlayacaktır.

"Dershaneleri değil Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulları kapatın" diyecek kadar Fetullah Gülen hayranı olan bir isim Yusuf Kaplan.

O gün Milli Eğitim Bakanlığını kapattıracak kadar Fetullahçı olan Yusuf Kaplan yine FETÖ yapılanmasının diğer bir kolunu temsil eden bir başka örgütlenme için harekete geçip bu günde Diyanete hain diyecek kadar haddini aştı.

EHLİ SÜNNET KUTUPLAŞTIRMASI FETÖYE VE ARDINDAKİ GÜÇLERE BİR DESTEKTİR
Sömürgeci batının işgal edeceği ülkelerde uyguladığı genel politika, Bol kutup, yüksek gerilim politikasıdır.
Dikkat edilecek olursa Yusuf Kaplanin başlattığı Ehli Sünnet kutuplaşması FETÖden sonra Müslümanlar arasında beliren en büyük ayrışma oldu.

Ehli Sünnet Kutuplaşmasının bir sonucu olarak 15 Temmuzdan sonra engizisyonlar kuruldu. Kuran ve sünnete aykırı konuştuğu için değil hurafecilerin geleneksel düşüncesine aykırı görüş ileri süren herkes bir anda “Ehli sünnet karşıtı, vahhabi, selefi, modernist, reformist, kafir, müşrik, fetöcü, İrancı" isimleriyle engizisyona tabi tutuldu.

CUMHURBAŞKANI SON NOKTAYI KOYMUŞTU
Oysa Cumhurbaşkanı sünnet konusunda tarafları uyararak bu konuda tartışmalara son noktayı koymuştu. Her şeyi tevil etmekte pek mahir hurafeci kanat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasını üstlerine alınmadığı gibi kendilerince ehli sünnet karşıtı ilan ettiği çevrelere yönelik bir açıklama olarak değerlendirdi.

Afganistan ve Pakistanda olduğu gibi Türkiye'de cemaatler savaşına zemin hazırlama çalışmasında olan dış güçler, 15 Temmuzdan sonra hurafeci cemaatler üzerinden Ehli Sünnet tartışması başlattı.
Ehli Sünnet tartışmasında Yusuf Kaplan'ın rolü inkar edilemez.

Bulduğu her ortamda Diyanet'i ve İlahiyatları Ehli sünnet karşıtı gösterip itibar suikastçiliği yapan Yusuf Kaplan, İslam'da ana omurganın ehli sünnet olduğu savıyla ülkeyi kutuplaştıran cemaatleri ehli sünnetin savunucusu ilan etti.

Geldiğimiz noktada sosyal medyada Diyanet ve devlet aleyhine yapılan paylaşımlar, ehli sünnet omurga olarak Yusuf Kaplan'ın liderliğini yaptığı cemaatlerin tahrik edildiği takdirde neler yapabileceklerini gözler önüne serdi.

Bu gerginliğin fitilin ateşleyen ve halen de gerginliğin tırmanmasına katkı sunan Yusuf Kaplanın Yeni Şafak'ta tutulması, Gazetenin bu operasyonun tarafı olduğuna dair şüpheleri arttırdı.
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
kaptan a bakınca, bizim daha İsrail'e, Fetö'ya, haricilere, Işıd'e ne ihtiyacımız var diyor insan. Zaten bulmuşuz biz belamızı, kendi içimizde :)

Yeter ki evliyaya, ehli sünnete, tarikatlara düşmanlık olsun. Asıl düşman bunlar. Diğerleri müslüman mahallesinde aykırı görünmemek adına biz de düşmanız demek.

Ama çatlasa da patlasa da, gerim gerim gerilse de, hafakanlar basıp, tirim tirim titrese de galip gelecek olan İslam'ı en doğru ve güzel anlayan ehli sünnet anlayışıdır. O yüzden düşmanlıkları ile kalacaklar, kendi gönül dünyalarını karartıyorlar sadece.
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
foto-13557570-031120171351560000-r-gen-20171103000000-aa-picture-20171103-13557570-horz.jpg


"Ayet okudugum icin aciga alindim" diyen vaize Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag gereken cevabi vermis;

BÜYÜK BİR İFTİRADIR, YALANDIR


Diyanet İşleri Başkanlığını, hadis düşmanlığı yapanlara veya hadis üzerinden farklı algılar oluşturmak isteyenlere, sünnete karşı olanlara destek veriyor gibi göstermek büyük bir iftiradır ve yalandır.
İnsanlara da yalan söylemektir, Allah'a da yalan söylemektir. Bunun da Allah indinde de, insanlar nezninde de elbette bir karşılığı vardır. Diyaneti, ehli sünnetin veya hadisin karşısında göstermek isteyenlerin farklı
bir ajandaları olduğuna ben tereddütsüz inanıyorum. Bu son derece önemli olduğunu buradan ifade etmek isterim.


Burada şunun da altını çizmekte fayda görüyoruz, son günlerde bir soruşturma gündeminde, medyada, şurada burada, bir sürü Diyanete iftiralar var.
Deniyor ki, "Ayet okudu, hadis okudu diye birisini Diyanet açığa aldı." Bunu diyenler yalanın alasını söylüyorlar.

AYET OKUDU DİYE SORUŞTURMA AÇILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

"Diyanet, şöyle böyle" efendim neler, neler. Benim dilim varmıyor, okuduğumu siz okudunuz mu bilmiyorum. Ben şimdi okuyunca eğer bu adamlar böyle insanlar yetiştiriyorlarsa yandık biz.
Yani böyle bir şey olabilir mi? Dini bilen bir insan, Allah'ın emirlerini bilen bir insan, hakaret küfür, iftira yalan, tehdit, şiddet, bunların içerisine girebilir mi? Giremez.


Ama maalesef bakıyorsunuz, çok feci bir şekilde bunların yapıldığını görüyor ve bundan da fevkalade üzüldüğümüzü ben buradan ifade etmek isterim. Hatta çok değer verdiğimiz bazı insanlar bile, ben bakıyorum, insan bir perde arkasında ne varmış, bir şey var sosyal medyada geziyor. Doğru mu?
Hiç doğruluğunu teyit etmeden hemen altına yazıp yazıp gönderiyorlar. "O zaman fasığın biri size bir haber getirince bunun arkasını araştırın yoksa pişman olursunuz" diyen ayeti bunlar hiç okumadı mı?

Bakıyorsunuz, televizyonlarda ahkam kesenlerde bir sürü var içinde. Millete anlatıyorlar ama biraz dakendilerine anlatmaları lazım, belli ki kendilerine anlatmıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi?
Onun için de bizim bu noktada İslam'a dair bir şey söylüyorsak, önce nefsimize söylememiz lazım sonra da başkalarına bunu söylemimiz lazım.

Buradan bir kez daha söylüyorum, kesinlikle hiç kimseye Türkiye'de , "Kuran'dan bir ayet okudu,
Peygamber Efendimizden bir hadis nakledildi" diye soruşturma açılması söz konusu değil,
böyle bir soruşturmayı kimse açamaz biz iktidarda olduğumuz sürece"

Milli Gazete'den önemli yerler alintilanmistir
devamini merek edenler oradan okuyabilirler.
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
Şenocak hak etti. Diyaneti tebrik ederim.
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Herkes hak ettiğini bulur. Cennete gitmek, yüksek dereceler elde etmek kolay değil. Orayı kazanacak ise, Allah Teala zalimlerle, zulme razı olanlarla sınayacak...

Dini konularda çoocukları kumar masalarında olanları, siyaseti zenginleşme aracı kullananları, İsrail ile anlaşma yapıp, paralar kazananları ciddiye almayız. Ve şeriatı hafife alanları...

Ebubekir Sifil, Şenocak, sadece Sifil ve Şenocak değildir. Öyle ya da böyle birazcık ehli sünnnetin sembolik isimleri olmuştur. Onları hedef alanlar bunu da dikkate almak zorundadır. Geçen gördüm, Faruk Beşer diyaneti savunmuş. Kim bu gibiler, Fethullah Gülenin fıkhını anlamak diye kitap yazan, onu yere göre sığdıramayan, rabıta ehline müşrik diyen insanlar...
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul

Sizin siyasetçlerden öğrendiğiniz din sizin, bizim ulemaden, meşayihdan öğrendiğimiz din bizim olsun.
 
Üst