Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
- 2 adet küp doğranmış patates
- Çorba için kaynar su
- 300 gr kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- Yarım çay bardağı ekmek kırıntısı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet yumurta
- Bir tutam ince doğranmış maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kuru nane
![](http://static.nefisyemektarifleri.net/themes/nefistema/images/yemek_tarifi_hazirlanisi.png)
Önce köftenin bütün malzemelerini bir kapta karıştırıp küçük toplar yuvarlıyoruz. Çok az sıvı yağda bir iki çevirerek kızartıyoruz. Tam pişmesine gerek yok.
Ayrı bir kapta bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz. Yumuşadıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yaklaşık köftelerin büyüklüğünde toplar yuvarlıyoruz.
Derin bir tencerede 2 lt kadar su kaynatıyoruz. Biraz tuz ekleyip önceden hafif kızarttığımız köfteleri ve yuvarladığımız bulgur toplarını yavaşça suya bırakıyoruz. Tabanına yapışmaması için hafif karıştırıyoruz. Su tekrardan kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve doğranmış patatesler ilave edilir. Ayrı bir tavada sıvı yağ ısıtılır. Sarımsak, salça ve nane kavrulur ve bu karışım çorbanın üzerine dökülür. (Eğer çorbanın suyunu hafif koyu isterseniz bir kaşık unu soğuk suda çırpıp çorbaya ilave edebilirsiniz. Bu aşamada çorbanın tuzu ve suyu ayarlanır. Gerekirse biraz daha sıcak su eklenir. Patatesler ve bulgur pişene kadar kaynatılır..
Bu tarife ben köfteli bulgur çorbası diyordum ama yerken tadı biraz içli köfteyi andırdığı için, çocuklar içli köfte çorbası diyor. Afiyet olsun…
![disli-kofte-corbasi-fotografi-1.jpg](http://img.nefisyemektarifleri.net/2013/07/disli-kofte-corbasi-fotografi-1.jpg)
http://www.nefisyemektarifleri.com/icli-kofte-corbasi/