İbret..........:(((

B

BeHReM

Guest


Resme bakın!

Bakın ve düşünün hayatımızda minicik sorunları büyütür büyütür üzerinden atlayamayacağımız hale getiririz.Hepimizin hayatında Yüce Mevlamızın ikram ettiği farkında bile olmadan kullandığımız binlerce nimeti var.İnsan olarak yaratılmış olmamız, islam dini üzere olmamız ,Muhammed s.a ümmeti olmamız,sağlıklı olmamız,temiz ailelere sahip olmamız, olmamız, olmamız......Kelimelerin yetmediği yerde RAHMAN SURESİ ayet 16 '' ŞİMDİ RABB' İNİZİN HANGİ NİMETLERİNİ YALANLIYORSUNUZ ? '' ayeti elimizi ,dilimizi bağlıyor.

Ama bize yapmamız gereken şifre sunuluyor Ra'd suresi ayet 7 ''VE RABB'İNİZ SİZE ŞÖYLE BİLDİRMİŞTİ : ANDOLSUN ŞÜKREDERSENİZ ELBETTE SİZE (ni'metimi) ARTIRIRIM VE EĞER NANKÖRLÜK EDERSENİZ AZABIM PEK ÇETİNDİR.'' İşte gerekli olan, acizliğimize yakışan şükretmek,şükretmek yine yine şükretmek.

Hemen itaat edip şu büyük şükrü tekrar edelim

İbn Ömer ra den rivayet olunur:

Biz peygamber sav efendimiz ile namaz kılarken cemaatten bir adam şöyle dedi:

''ALLAHU EKBERU KEBİRÂ, VEL-HAMDÜ LİLLAHİ KESİRA,SÜBHANALLAHİ

VE-Bİ-HAMDİHİ BÜKRETEN VE ASİLA''


Manası: ''Allah büyükte büyüktür. Allaha hamdimiz çoktur. sabah akşam tespihimiz eksikliklerden münezzeh (uzak) olan Allah'adır.

Bunun üzerine Peygamber efendimiz(S.A.V) -bunları kim söyledi -diye sorunca bir adam -ey Allah'ın Resulü ben söyledim dedi. Bunun üzerine Efendimiz sav şöyle buyurdu:-'' Buna çok hayret ettim çünkü ona gök kapıları açıldı.'' demek ki insan ihlasla bir hamd edince hayretlere düşülecek olaylar oluyor.Hakkıyla hamd edenlerin hatırına bizede o ihlası versin ikram sahibi Mevlam olan.Amin...
 
Üst