Hz. Suayb (a.s.)

berraksu

Aşafatlı
Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
3,652
Tepkime puanı
85
Puanları
0
Yaş
36
Hz. Suayb (a.s.), Ibrahim (a.s.)'in torunu Makail bin Yescür bin Medyen'in ogludur. Hz. Musa'nin (a.s.) kayinpederi olup, annesi Lut'un (a.s.) kizidir. Arapca konusurdu.
Hz. Allah (c.c.) Suayb (a.s.)'i kavmi Medyen halkina ve Ashab-i Eyke'ye peygamber olarak gönderdi. Hz. Suayb (a.s.) peygamberlerin hatibidir. Kavmini ibadete cagirdi, fesat ve zulümden sakinmalarini nasihat etti. Kavmi nasihatlerini dinlemedi. Onu yalanladilar ve helak oldular.
Yedi gün kavuran bir sicaktan sonra yedi gün sam yeli esti. Kuyular ve su kaynaklari kurudu. Yerin hararetinden ayaklarinin etleri döküldü. Sahraya kactilar. Allahü Teala onlara bir bulut gönderdi. Biraz serin oldugundan hepsi bulutun altina toplandilar. Yer sarsildi, arkasindan Hz. Cebrail'in (a.s.) sayhasi ile daglar sarsildi. Bulut acildi, günes alevlendi. Üzerlerine tas yagdi. Yanip kavruldular.
Eyke halki da ayni sekilde helak oldu. Suayb (a.s.) ve ona iman edenler bu azabdan kurtulup Mekke'ye geldiler. Yüz kirk yasinda iken ahirete gittiler. Kabr-i serifi Kabe-i Serif'in batisnda Daru'n-Nedve ile Beni Sehm kapisi arasindadir. Ümmeti helak olan peygamberler mekke'ye gelmisler, vefat edinceye kadar ibadetle mesgul olmuslardir.
 
Üst