"Hz. Ebubekir, Ebu Zer'den daha mı az müslüman yani?!" - İslami Sol tartışması

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
"Hz. Ebubekir, Ebu Zer'den daha mı az müslüman yani?!" - İslami Sol tartışması

Resim_1293202401.jpg


"Bizim yerimiz sosyalist taraf olmalıdır"

Resim_1242378074.jpg


İhsan Eliaçık :

Türkiye 60'lı yıllardan sonra hız kazanan İslami hizmet ve cemaat hareketleri zirveye ulaştı. Müslümanlar, kendine özgü bir iktidar dili oluşturmakta zorlandı. İş, Avrupa Birliği'nin liberal-kapitalist anlayışına evrildi. Sonuçta bu 30 yıllık süreçten sonra adına "abdestli kapitalizm" dediğimiz durum ortaya çıktı. Bu işin sonu buraya kadardı ve bu noktadan sonra deniz tükendi, bitti. Bundan sonra ne söyleyeceksin? Bu bana göre kaybedilmiş bir dildir. Ben buna direkt 'İslami sol' demiyorum. Ama bu dili yakalamaya çalışıyoruz. Kur'an'daki mülk kavramını ortaya çıkarıyoruz, infak kavramını derinlemesine araştırıyoruz. Emek kavramı üzerinde duruyoruz. Bunların hepsi Kur'an'da geçen kavramlardır ve Kur'an'a bu açıdan yaklaşmak, özellikle Türkiye müslümanları tarafından son 30-40 yıldır ihmal edilmiştir. Burada bir çöküş ve iflas söz konusudur. Biz bu kavramları insanlara hatırlatıyoruz. 'Das Kapital'de 5 tane temel kavram var. Önce meta, sonra mal, emek, para ve sermaye. Bu beş kavram da Kur'an'da geçiyor. Bu söyleme İslami sol denmesi dışardan biri için mümkün olabilir. İslam'ı Marksizm'e ya da sola yamama gibi bir şey söz konusu değildir. Ebu Zer'in davasını ve çığlığını çağa taşıma işidir bu. Buna birileri İslami sol diyor. Ben de diyorum ki, "kardeşim derseniz deyin, yolunuz açık olsun." Aynı davalardan bahseden dinler ve fikir akımları eninde sonunda bir yerde buluşurlar. Eğer siz "ihtiyaçtan fazla malın dağıtılması lazım", "insan için emeğinden başka hakkı yoktur", "Müslümanlar yanındakilerle eşit hale gelmelidirler", "Mallar zenginler arasında dolaşıp duran bir tahakküm aracı haline gelmemelidir" diyorsanız, -bu söylediğim 4 maddenin hepsi ayettir- emekten, maldan, biriktirmekten, paylaşmaktan, bölüşmekten bahsediyor, mazlumları, ezilenleri, yoksulları savunuyorsanız... Mesele insanlara kitapta geçen esas mesajı doğru düzgün vermektir. Bunu kabul etmemiz gerekir. Müslümanların olmadığı dünyada son 300 yıldır dinlerin nispeten tarihten çekildiği bir dönemde çağın tanrısı para ve tabusu mülkiyet olan bir çağda buna karşı bir ses yükseltilmiş. Buna sosyalist dünya deniyor. Eğer İslami söylem tekrar çağa dönmek, çağın atardamarlarlarına girmek istiyorsa duracağı taraf kapitalist dünya değil, sosyalist dünyadır. Fakat bu, sosyalizmin aynısı olması anlamına gelmiyor. Ben sosyalizmi de eleştiriyorum, Marksizm'i de eleştiriyorum. Ama ikili bir ayrım yapıldığında, kapitalist tarafta mısın sosyalist tarafta mısın denilse, bizim yerimizin sosyalist tara olması gerekir.
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
İhsan ELİAÇIK'a CÜBBELİ AHMED HOCAMIZDAN REDDİYE!
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
images


"Hz. Ebubekir, Ebu Zer'den daha mı az müslüman yani?!"

İbrahim Paşalı:

Evet, yeni şeyler ortaya koyma hakkımız var! Bir şartla: Eskisinden daha iyi olmak koşuluyla. Daha iyi şeyler ortaya koyabiliyor muyuz? Yeni ve eski evleri, yeni ve eski şehirleri kıyaslayalım... Dünya nimetlerine gark olmaya başlamış mütedeyyin, muhafazakar, dindar insanların yeşil kapitalizmine yönelik eleştiriler yeni mi? Evet, diyebiliriz bu soruya. Peki, bu yeni söylemler daha iyi mi? Bunu tartışmalıyız. Be sol kokan, her şeyde sosyal adalete vurgu yapan söylemlerden de haz etmiyorum. Kapitalizme alet edilen İslamcılık nasıl iğrenç bir şeyse, sol kokan İslamcılık da o kadar iğrenç bir şeydir. Kapitalist bir Müslüman "Allah, nimetini kulun üzerinde görmek ister" cümlesini ne kadar çarpıtıyorsa, Hz. Ebu Zer'le ilgili kurulan cümlelerin çoğu da aşırı yorumdur, çarpıtmadır; yani vicdanımızın tozunu alan hurafedir. Ebu Zer, Ebu Zer'dir, kardeşim. Bu dinin peygamberi karekterlerin neşv -ü nema bulmasına fırsat tanıyor. Kimi meşrep tez canlıdır dışa vurur, kimisi içine atar. Genç adama parası yokken, âşıkken, Ebu Zer çok çekici gelebilir. Heyecanlıdır, dışa vuruyordur, isyan kokuyordur. Müslüman olmak, âşık olmak gibidir en nihayetinde çünkü. Karakterinin mayasında celal baskın olan sahabe, içindekileri dışa vurmadan duramaz. Gider Mekkeli müşriklere bağırır, çağırır, haykırır, meydan okur. Böyle davranmasında karakterinin payını unutmayalım. Dayak yer, geri gelir; fakat sonra tekrar gider, yne meydan okur, yine dayak yer, yine geri gelir, fakat sonra tekrar gider, yine meydan okur, yine dayak yer, yine geri gelir, bu birkaç defa tekrarlanır. Olaya şahit olan peygamberimizin tavrı bana çok manidar gelmişti. Efendimiz ne git, ne de gitme der. Çünkü git dese, herkes gitmek zorunda; gitme dese herkes durmak zorunda. Anladığım kadarıyla bu tavır, meşrebe/yönteme/yola tanınan bir alandır. Günümüzün kötü Türkçesiyle söylersek; bu karakter daha 'karizmatik' kuşkusuz! İnsanların daha fazla ilgisini çekiyor, kahraman olarak algılanıyor. Oysa ahramanlığın da türleri vardır. Hz. Ebubekir Efendimiz daha sessiz sakin bir meşrep sahibi diye Hzz. Ebu Zer Efendimizden daha mı az müslüman? Oradaki meşrep farkını, itikat farkı gibi algılamak son derece yanlış olacaktır.
 

Son.Fedai

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2007
Mesajlar
6,367
Tepkime puanı
136
Puanları
63
Yaş
54
Konum
Gaziantep
Web sitesi
www.elibolyazilim.com
İhsan Eliaçık konusunda haksız da değil ama

Bu İhsan Eliaçık'ın kafası biraz karışmış.

Herşeyi bulanık görüyor.

Zannımca uzak durmak gerek.
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Önüne gelene reddiye.Kendisinden başka müslüman yok memlekette.

1. Videoyu izledinmi mübarek neye reddiye edilmiş gördün mü?

2. Kendisinden başka müslüman yok diye bir iddiasıda yok.


3.Bunları göremiyorsan araştır biraz ehli sünnet nedir?

4. Eğer ihsan eliaçıka katılıyorsan katılıyorum dersin ve neye katıldığını belirtirsin.

Bu videoda ihsan eliaçık adlı şahısın hezeyanlarına karşılık reddiye var.

Böyle ucuz yorumlar ile Cübbeli Ahmed hocamızı karalamanıza müsade etmeyiz.
Biraz pahalı yorum yapınız neye katılıp katılmadığınızı kur'an ve sünnete dayanarak gösterin.
fi emanillah
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
bir hoca yemiş yemiş şişmiş göbeği şöyle böyle diye bir insan için konuşmamalı.... konuşursa kendisi kaybeder....

olan muhabbetim yara aldı şimdi işte.... hiiiç yakışmıyor....

Ercan Tekin hocandan böyle uluorta konuşmaları buralara getirerk kendin karalatıyorsun zaten....
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
bir hoca yemiş yemiş şişmiş göbeği şöyle böyle diye bir insan için konuşmamalı.... konuşursa kendisi kaybeder....

olan muhabbetim yara aldı şimdi işte.... hiiiç yakışmıyor....

Ercan Tekin hocandan böyle uluorta konuşmaları buralara getirerk kendin karalatıyorsun zaten....
Yapmayın ALLAH aşkına! ihsan eliaçık birtakım ehli sünnet dışı görüşler beyan etmiş siz onları red edeceğinize Cübbeli hocamız bu batıl görüşleri red ettiği için ona yükleniyorsunuz.
Bu batıl fikirlere neden yorum yapmadınız:

1. Zekat 40'ta 1 değildir diyor.
2. 1milyar aç varken kimse arabaya binemez diyor.
3. Sahabenin aleyhinde konuşuyor.
4. Hz.Osman Peygamberimizden sonra çok bozuldu diyor. (Sahabenin aleyhinde konuşanlara cevap vermeyenler lanetlik olur.) hadis-i şerif

Bunlardan hangisine tepki veriyorsunuz. Bu konuda hiçbirisine ve neye tepki veriyorsunuz, bu batıl görüşleri savunan kişiye hocamızın takılmasına tenkitte bulunuyorsunuz. Baktığımda Cübbeli hocayı bu halinizde evveldende pek sevemediğinizi anlıyorum. Cübbeli Ahmed hocamız kendi diyor 'sahabeye dil uzatana tepkimi koyarım eğer tepkimi vermezsen bunları red etmezsem lanete duçar kalırım o yüzden mesuliyetten kurtulmak için kim sahabeye çatıyorsa cevap veriyorum.'
videoyu izledik herhangi bir reddiye göremedik.

Zaten zannımca o cemaatin en büyük hatası bu.

Ne olsa, ne konuşulsa alenen ortada...

Ondan sonra ayıkla pirincin taşını

Son fedayi kardeşimizden de ALLAH razı olsun samimi buluyorum kendilerini ancak sahabeye laf edene cevap vermek ve hafif dokundurmada bulundurmak kötü ise ne diyelim daha. Onlar sahabemizi kötülüyor biz azıcık tenkit edemiyorsak o ifsad memurunu yazık bize.

Üstelik cemaatler hakkında genelleme yapmayalım. Sonuçta cemaatler meleklerden değil beşer olan insanlardan oluşuyor. Bu demek oluyor ki bireysel hatalar ortaya çıkabilir. Evet Cübbeli hocamızında bu konuda hataları olabilir ama şunu demek istiyorum Cübbeli Ahmed hocamız neye tepki veriyorsa ona bir kulak asalım gözümüzü dikelim ne diyor bu adam diye. Cımbızlamayı yapmak isteyen sonra yapson ilk önce Cübbeli Ahmed kur'an ve sünnete göremi cevap veriyor yoksa kafasına göremi cevap veriyor diye değerlendirilsin. Ondan sonra hocamızı tenkit etmek isteyenler sıraya girebilir. Haksızsam düzeltin lütfen.
Burada girdap adlı kardeşimiz bazı batıl fikirleri foruma ekleyerek yanlış yapmıştır. Cübbeli hocamızda bu yönde Hz.Osman'a dil uzatanın batıl fikirli birisi olduğunu ima eden videosunu ekleyerek şuurlandırma yapmak istedik. Kim Hz.Osman r.a'a bozuldu diyebiliyorsa açıksa söylesin böylece herkesin safını bilelim.

Forumlarda en çok dikkatimi çeken ise kimin hangi safta olduğu çoğunlukla belirsiz kalmasıdır. Bazıları iki yüzle yani iki tarafla yazıyor, bazıları kendilerini gizliyor ve bazılarıda safını belli ediyor ama ben öyle değilim diyor ama bazılarıda ALLAH'a şükür ben buyum diyebiliyor. Bu belirsizliklerden çıkıp belirliliğe geçmek gerek. Ona göre insanların seviyelerine ve mevcut mevkiilerine göre hitap etmemiz gerekiyor. Anlıyorum ki bu sitede ehli sünnet dışında bazı akımlarında mensupları var ama kimin hangi akıma mensup veya gönüldaş olduğunu bilelim diyorum. Sonuçta herkes istediğine inanabilir buna saygı gösterilir. Bu konuda açık davranılmasını talep ediyorum herkesden.

Son sözüm ise tüm müslümanlar kardeştir. Birliğimizi bozamazlar. Herkes inancını yaşamakta hürdür. Ama bu inanç noktasında ehli sünnetinin 1400 yıllık mirasına ters ve alakasız olarak sızdırılmaya çalışılan görüşleri asla kabul etmiyoruz. Herkes inancını yaşasın ama bozmaya çalışmasın. Bugün müslümanların saf ve temiz itikadlarını bozmaya yeltenen ifsada kendini memur kılmış ve bu yönde maddi manevi desteklenen zararlı kişiliklerden ALLAH'a sığınalım. Elbette yahudi boş durmuyor ibn sebe ile fitnenin tohumunu atmışlar yüzyıllardır İslam alemi kan ağlıyor bu fitnelerden dolayı. Ama zafer daima inananların olacaktır.

Birbirimize samimiyetle sarılalım kardeşler olalım. Sonuçta sünniside, aleviside, şiasıda, vehhabiside, nusayriside, hariciside, mutezileside, rafiziside, caferiside ve diğer akımların mensuplarıda ALLAH VE RESULÜNE iman ettikleri sürece müslümandırlar. Hepsi kardeştirler. Kardeşliklerimiz mukaddes değelerimize hakaret edilmediği sürece devamda edecektir.
fi emanillah
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
bir hoca yemiş yemiş şişmiş göbeği şöyle böyle diye bir insan için konuşmamalı.... konuşursa kendisi kaybeder....

olan muhabbetim yara aldı şimdi işte.... hiiiç yakışmıyor....

Ercan Tekin hocandan böyle uluorta konuşmaları buralara getirerk kendin karalatıyorsun zaten....

Sanırım anlamamışsınız yazdıklarımı bir kaç kez daha okuyun bakalım ben ne diyorum... :)
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Sanırım anlamamışsınız yazdıklarımı bir kaç kez daha okuyun bakalım ben ne diyorum... :)

Hz.Osman r.a'ha bozuldu diyen ve zekat farzını inkar edene Cübbeli hocamız biraz takılmış az mı? Açık yazıyorum az bile demiş ben olsam daha ağır tenkitler ederdim. Sahabemizi kimse kötüleyemez! Bu ihsan eliaçıkın itikadı besbelli bozuk biri. Yakında seceresi çıkar. Lütfen bozuk adamları red edelim. Böyle şeylerle Cübbeli Ahmed hocamıza tenkitte bulunmamız yanlış olur. Birbirimizi desteklemeliyiz.
fi emanillah
 

Son.Fedai

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2007
Mesajlar
6,367
Tepkime puanı
136
Puanları
63
Yaş
54
Konum
Gaziantep
Web sitesi
www.elibolyazilim.com
Ercan hocam;

Olayı yanlış anlamışsınız veya anlatmışım...

Din büyüklerine laf edene elbette cevap verilmeli

Bu konuda ayrılık yok ki

Ayrılık uç noktalardaki görüşler hakkında söylenenler

Mesela Bayram Ali hocanızın bir sözü gibi.

Ya da Cübbeli hocanın sohbetlerinde söylediği 3-5 kelam gibi

Sözleri yazmıyorum ki yeniden tartışma çıkmasın

Herkes, her sözü anlamaz. Bazan sağ dersin de adam sol anlar, anlayabilir

Herkesin idraki, anlayışı farklı farklı.

Aslında sohbetlerde söylenen sözler doğru, anlama yanlış.

Adam ne manada söylediğini idrak edemiyor..

Kol kırılır, yen içinde kalır demiş büyükler...

Bu tür sözlerin söylendiği görüntüleri, konuşmaları yayınlamazsanız ne kaybedersiniz???

Bir ikinci konu da üslup meselesi

Cübbeli hocanın üslubu hiç te hoş değil.

Hele hele TV lerde iki kuruşluk adamları kendine kahkaha ile güldürmesi hiç mi hiç hoş değil.

Kendi adıma bir alime yakıştıramıyorum.

Cübbeli hoca bir fikri eleştirirken, fikri eleştirmesi gerekirken İSİM KULLANIYOR. İsim kullanınca hem o kişi, hem de onun sempatizanları ister istemez olmadık şeylerle olmadık şekilde cevap veriyor

Ne var yani isim kullanmasa da sadece şu fikirler dese.

Peygamberimiz SAV eleştiri yaparken ne zaman isim kullanmış ki?

Cübbeli Hoca isim kullanması ve üslubundan dolayı haklıyken haksız durumuna düşüp, eleştiri oklarına hedef oluyor.

Sadece kendi ya da cemaati kalsa neyse, onun üzerinden tüm tarikat bazan töhmet altında kalabiliyor

İbrahim 24. Görmedin mi Allah nasıl bir misal getirdi: Güzel bir sözü, kökü (yerde) sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaca (benzetti).

İsra 23. Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine "of!" bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.

İsra 53. Kullarıma söyle, sözün en güzelini söylesinler. Sonra şeytan aralarını bozar. Çünkü şeytan, insanın apaçık düşmanıdır.

Ta-Ha 44. Ona yumuşak söz söyleyin. Belki o, aklını başına alır veya korkar.

Âl-i İmrân 159. O vakit Allah'tan bir rahmet ile onlara yumuşak davrandın! Şayet sen kaba, katı yürekli olsaydın, hiç şüphesiz, etrafından dağılıp giderlerdi. Şu halde onları affet; bağışlanmaları için dua et; iş hakkında onlara danış. Kararını verdiğin zaman da artık Allah'a dayanıp güven. Çünkü Allah, kendisine dayanıp güvenenleri sever.

MEN DAKKA DUKKA

(Kapı çalanın kapısı çalınır)
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Son fedai kardeşimden Allah razı olsun.
Saygı duyuyorum ve görüşlerinize büyük kısmına katılıyorum.
Allah'a emanet olunuz
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Gerçekten harika bir konu.

Yazılan mesajları okuyorum da.

Bizler gerçekten okumak için okuyoruz.

Bendemi okumak için okuyorum anlamak için okumuyorum.

Hz Ebubekir ra İNFAK ile ilgili bizim rehberimiz değilmi ?

Bugünkü Sosyal terimle KAPİTALİZMİ bırakıp Sol görüş ün anlatımı.

Keşke Ebubebekir ra ın sahip olduğu vasıfların okyanusta bir damlası olsam.

VERDİĞİM NİMETLER YALNIZ SİZLER İÇİN DEĞİLDİR ANLAMINDA ayet YOKMU ?

KOMŞUSU AÇ OLAN BİZDEN DEĞİLDİR anlamında HADİS yokmudur ?

Ben bu Ayeti ve Hadis i KOYU SOL görüşçülerle istişare ederken ortaya koyarım SUSPUS olurlar.

Bir konuyu okumalı üzerinde istişare ederken de BAĞIMSIZ bir düşünce ile analiz etmeliyiz.

Şimdi ben iddia ediyorum YAHUDİ SİYONİST KARL MARX ın teorisinin EŞİTLİK İLKESİNİN temeli İSLAM dır.Aksini düşünen buyursun İSPAT etsin.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
İhsan ELİAÇIK'a CÜBBELİ AHMED HOCAMIZDAN REDDİYE!

KONU YA GETİRMİŞSİNİZ.

ALLAH cc size akıl vermiş bakın çoğu zaman AYET lerle Hadisler ile geliyorsunuz.

Bunu buraya getirmenin ne anlamı var.

Şimdi ben konun ana fikri ile ilgili düşüncelerimi Ahmed Hocaya yönlendirsem İSYAN edersiniz.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Hz.Osman r.a'ha bozuldu diyen ve zekat farzını inkar edene Cübbeli hocamız biraz takılmış az mı? Açık yazıyorum az bile demiş ben olsam daha ağır tenkitler ederdim. Sahabemizi kimse kötüleyemez! Bu ihsan eliaçıkın itikadı besbelli bozuk biri. Yakında seceresi çıkar. Lütfen bozuk adamları red edelim. Böyle şeylerle Cübbeli Ahmed hocamıza tenkitte bulunmamız yanlış olur. Birbirimizi desteklemeliyiz.
fi emanillah

Bu tarz benim ümmeti olduğum Peygamberim Efendim s.a 'e ters ve uymaz dolayısı ile ben tenkit ederim....

Cübbeli hoca önce mü'min vasıflarını taşımalı yok sadece müslüman ise onlardan zaten çok var o zaman özelmiş gibi lanse edilmemeli bilmem anlatabildim mi?

Yanlışını söylüyor olmam diğer zatın tarafındayım demek değildir ben HAKK tarafındayım :)
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Gerçekten harika bir konu.

Yazılan mesajları okuyorum da.

Bizler gerçekten okumak için okuyoruz.

Bendemi okumak için okuyorum anlamak için okumuyorum.

Hz Ebubekir ra İNFAK ile ilgili bizim rehberimiz değilmi ?

Bugünkü Sosyal terimle KAPİTALİZMİ bırakıp Sol görüş ün anlatımı.

Keşke Ebubebekir ra ın sahip olduğu vasıfların okyanusta bir damlası olsam.

VERDİĞİM NİMETLER YALNIZ SİZLER İÇİN DEĞİLDİR ANLAMINDA ayet YOKMU ?

KOMŞUSU AÇ OLAN BİZDEN DEĞİLDİR anlamında HADİS yokmudur ?

Ben bu Ayeti ve Hadis i KOYU SOL görüşçülerle istişare ederken ortaya koyarım SUSPUS olurlar.

Bir konuyu okumalı üzerinde istişare ederken de BAĞIMSIZ bir düşünce ile analiz etmeliyiz.

Şimdi ben iddia ediyorum YAHUDİ SİYONİST KARL MARX ın teorisinin EŞİTLİK İLKESİNİN temeli İSLAM dır.Aksini düşünen buyursun İSPAT etsin.

KONU YA GETİRMİŞSİNİZ.

ALLAH cc size akıl vermiş bakın çoğu zaman AYET lerle Hadisler ile geliyorsunuz.

Bunu buraya getirmenin ne anlamı var.

Şimdi ben konun ana fikri ile ilgili düşüncelerimi Ahmed Hocaya yönlendirsem İSYAN edersiniz.


ERCAN TEKİN aşağıdaki yazdıklarım sizin düşünce ve mantığınızla cevaptır.

Haşa düşüncelerim değildir. ZEKAT ını veren SADAKASINI veren kişilere en ufak negativ düşünemem düşünmetende ALLAH a sığınırım.

Şimdi sizin düşüncenizle size cevap

EBUBEKİR ra bizlere İNFAK konusunda REHBER.

Peki Cübbeli Hoca hiç çalışmamış BMV Jeep ve Harika bir evi var ( Allah cc daha fazlasını versin ZEKATINI verdikten sonra bize düşmez veya yargılamak ta bizim haddimiz değildir)

Şimdi Ebubekir ra bakıyorum Cübbeliye bakıyorum SİZİN DÜŞÜNCE YAPINIZLA KENDİ DÜŞÜNCELERİMLE değil.Ş.Eygi de dahil

Şimdi ne dersiniz?
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
bir hoca yemiş yemiş şişmiş göbeği şöyle böyle diye bir insan için konuşmamalı.... konuşursa kendisi kaybeder....

olan muhabbetim yara aldı şimdi işte.... hiiiç yakışmıyor....

Ercan Tekin hocandan böyle uluorta konuşmaları buralara getirerk kendin karalatıyorsun zaten....


bu konu böyle gidiyor...

ummuhan Nickli Üyeden Alıntı
bir hoca yemiş yemiş şişmiş göbeği şöyle böyle diye bir insan için konuşmamalı.... konuşursa kendisi kaybeder....

olan muhabbetim yara aldı şimdi işte.... hiiiç yakışmıyor....

Ercan Tekin hocandan böyle uluorta konuşmaları buralara getirerk kendin karalatıyorsun zaten....
Sanırım anlamamışsınız yazdıklarımı bir kaç kez daha okuyun bakalım ben ne diyorum...


ben de Nodaya uyayım...


Ercan TEKİN Nickli Üyeden Alıntı
Hz.Osman r.a'ha bozuldu diyen ve zekat farzını inkar edene Cübbeli hocamız biraz takılmış az mı? Açık yazıyorum az bile demiş ben olsam daha ağır tenkitler ederdim. Sahabemizi kimse kötüleyemez! Bu ihsan eliaçıkın itikadı besbelli bozuk biri. Yakında seceresi çıkar. Lütfen bozuk adamları red edelim. Böyle şeylerle Cübbeli Ahmed hocamıza tenkitte bulunmamız yanlış olur. Birbirimizi desteklemeliyiz.
fi emanillah
Bu tarz benim ümmeti olduğum Peygamberim Efendim s.a 'e ters ve uymaz dolayısı ile ben tenkit ederim....

Cübbeli hoca önce mü'min vasıflarını taşımalı yok sadece müslüman ise onlardan zaten çok var o zaman özelmiş gibi lanse edilmemeli bilmem anlatabildim mi?

Yanlışını söylüyor olmam diğer zatın tarafındayım demek değildir ben HAKK tarafındayım...


madem öyleee...
işte böyleeeee....
:)))))))))
 
Üst