Husiler kimdir? Ne istiyorlar?

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Suudi Arabistan, İran destekli olduğunu iddia ederek Husilere saldırdı. Ancak Yemen'i ele geçiren Husilerin yükselişi, Irak işgalinin ardından ABD ve emperyalizm karşıtlığının artması ile başlıyor.
Husi hareketi 1992 yılında İnançlı Gençlik adı altında üniversitelerde Şii Zeydi mezhebi etrafında örgütlenen gençlerle başlasa da hareketin yükselişi ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgal etmesi ile başlıyor. Yemen'in başkenti Sana da ABD ve İsrail karşıtlığı ile yükselen hareket, geniş kitlelerin desteğini almaya başladı.
2004 yılında 800 İnançlı Gençlik üyesinin cuma namazlarının ardından yaptıkları ABD karşıtı eylemler sebebiyle tutuklanmasıyla, hareketin lideri Hüseyin Bedrettin el-Husi silahlı ayaklanma başlattı.
MEZHEPÇİ Mİ?
Ayaklanma Şiilerden ve ABD karşıtlarından destek aldı. Suudi Arabistan ve ABD'nin ülkede El Kaide başta olmak üzere radikal Sünni gruplara verdiği destek sebebiyle Husi hareketinin söylemlerinde emperyalizm karşıtlığının yeri de arttı. Bir Zeydi olan Yemen lideri Ali Abdullah Salih'i karşısına alan hareket, mezhepçi bir karakteri olmadığını da göstermiş oldu.
Başına ödül konarak aylarca aranmasının ardından hareketin lideri 10 Eylül 2004'de 20 takipçisiyle beraber öldürülse de yerine kardeşi Abdül Melik el-Husi geçti ve isyan destek kazanmayı sürdürdü. 27 Ocak 2011'de Yemen'de Ali Abdullah Salih'i iktidardan indiren ayaklanmada da etkin rol oynayan hareket, sonucunda Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi aracılığıyla yapılan Salih'e dokunulmazlık veren ve koalisyon hükümeti öngören anlaşmayı reddederek mücadelesini sürdürdü.
SON İSYAN
2011'de Saada ve el Cevf bölgesini ele geçiren hareket, Hacca ilini alarak Kızıl Deniz'e ulaşımını sağladı ve başkenti kuşatma hazırlıklarına başladı. 2014 Eylül'ünde başkentin kimi kısımlarıyla, önemli bir radyo istasyonunu ele geçiren hareket, artık mücadelesinde El Kaide ile karşı karşıya gelmeye başladı. Suudi Arabistan'ın Şii Husilere karşı ülkedeki Sünni El Kaide gruplarına destek verdiği bilinirken, Batı da Husilerin İran'dan destek aldığını iddia etmeye başladı.
SİYASİ PROGRAM
Yolsuzluğu bitirme, ülkedeki Batı etkisinin sona ermesi, adil yakıt fiyatları, ekomik refah gibi taleplerle 20 Ocak 2015'de başkanlık sarayını ele geçiren Husiler, hükümeti dağıtarak Devrimci Komite'yi kurdu. Muhammed Ali el-Husi'nin başkanlığını yaptığı komite, ülkedeki diğer siyasi grupları da içerecek ancak devrimin ilkeleriyle çelişmeyecek bir hükümet kurulmasını öngörüyor. El Kaide'ye yakın gruplar Husilere karşı mücadeleyi şiddetlendirirken, bu açıklama daha ılımlı siyasi grupları Husilerin safına çekiyor.
El Kaide yanlısı aşiretlerin Suudi desteğine rağmen yenilmesiyle Husilerin ülkede kontrolü kaybedeceğine dair inanç azaldı. Bunun üzerine Suudiler Husilere karşı saldırarak, bu kez dışarıdan ve açık olarak müdahaleye başladı.

T haber

 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
Husiler, ehli sünnet öldürür

İŞİD ehli sünnet öldürür

Boko Haram, ehli sünnet öldürür

Noluyoz ?
 

Tahsin EMİN

Kıdemli Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11,757
Tepkime puanı
490
Puanları
83
IŞİD neden ehl-i sünne öldürsün. Biat edeceksin biat dışında kalırsan biat edilecek tarafla kendi aranda bir cephe meydana gelecektir. Normaldir.
Sen neden IŞİD'i kötülüyorsun bütün dünyadaki müslümanlar olarak IŞİD'in safında yer alsana..!
Alamıyorsan işte bu da Amerikan'ın, İsrail'in bir projesidir.
Yani sen IŞİD'e Amerikan projesi derken senin konumun da Amerikan projesi oluyor.
Bunu bir aklınıza getirin.
Getirmiyorsanız bari mücahitlere dua edin.
Unutmayın savaşmadan hiçbir hak arayamazsınız. Arayamıyorsunuz da. Sadece dedikodu üretiyorsunuz!!!
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
İçten bölünüyoruz...

Gaflet diyor büyükler ona.

Gaflet ve dalalet.

İlimsizlik, hadsizlik, hududsuzluk, edebsizlik...

Yokarıdakilerin tümü bizde varken, sanki sekize sekizlik müslüman edası ile dolaşmak...

İşte bizim yaptığımız bu olsa gerek
 

alı

Yeni
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
1,784
Tepkime puanı
51
Puanları
0
Husiler

Yemen Husileri (Arapça: الحوثيون) Yemen’in Zeydi Şiileridir. Husilerin asıl faaliyet merkezleri Sa’da şehridir. Husiler Yemen hükümetini Batı’ya bağımlı bir hükümet olarak gördüklerinden, 2003 yılından bu yana hükümet karşıtı faaliyetler yürütmektedirler. Yemen Husilerinin sloganlarından bazıları şunlardan ibarettir:Allah-u Ekber, Amerika’ya ölüm, İsrail’e ölüm, Yahudilere lanet olsun ve Zafer İslam’ındır. Bu sloganlar ilk kez Zeydi mezhebinin büyük âlimi Bedreddin El Husi’nin oğlu Hüseyin El Husi tarafından atılmıştır.

Yemen direniş hareketinin ilk lideri Hüseyin El Husi, 2005 yılında Yemen Ordusuyla girdiği silahlı çatışmada şehit edildi. Yemen direniş hareketinin liderliği Hüseyin’den sonra babası Bedreddin’e ve 2006 yılında kardeşi Abdulmelik El Husi'ye geçti. Yemen ordusu geçen bu süre zarfında, Husilerin direniş hareketini yok etmek için Sada kentine defalarca saldırı düzenledi. 6. savaşlarında Suudi Arabistan askerlerinin Yemen ordusuna yardıma gelmesine rağmen, yinede bu direniş hareketini kıramadılar. Direnişin bugünkü ismi Ensarullah ya da “Mümin Gençler Teşkilatı” (تنظیم الشباب المؤمن) olarak bilinmektedir. Ensarullah hareketi 2011 yılanda Sa’da’yı, 2014 yılındaysa Amran eyaletinde kontrolü ele geçirdi.


Ensarullah Hareketinin Tarihçesi

Yemen Zeydi gençlerinden bir grup, 1990 yılında Tenzimu’ş Şebabi’l Mumin (Mümin Gençler Teşkilatı) adı altında bir teşkilat kurdular, bu teşkilat günümüzde Ensarullah olarak tanınmaktadır. Husi direniş hareketi de, bu kalıp içerisinde yoluna devam etmektedir. Hareketin ilk genel sekreteri Muhammed Yahya Azan’dı, daha sonraları Hüseyin El Husi bu grubun genel sekreterliğine seçildi. Bazı raporlara göre teşkilat, 1996 yılında ilk kurucusu olan Hüseyin El Husi tarafından kurulmuştur.

İdeolojik ve Teorik Temelleri

Ensarullah hareketi, Zeydi’ye düşünceleri doğrultusunda oluşmuş bir teşkilattır. Teşkilatın kurucuları daha çok, Bedreddin El Husi’nin görüşlerinin tesiri altında kalmışlardır. Bedreddin El Husi, Zeydi bir âlim olmasına rağmen, fikirsel ve düşünsel olarak Zeydiye ile 12 İmam Şia’sının yakınlaşmasından ve uzlaşmasından yana tavır takınmaktaydı. Bedreddin El Husi aynı zamanda Selefi-Vahhabi düşünce tarzının, Yemen’deki Şii bölgelerinde yayılmasını önlemek için çaba sarf etmekteydi. Elbette bu görüş tarzı, Yemenli bir grup âlimin itirazına neden olurken, bir grup Zeydi âlimi tarafından da radikallik ve Zeydiye mektep ve ekolünden çıkmakla itham edilmelerine neden oldu. Zeydi âlimlerinden Muhammed Abdu’l Azim El Husi, onların İsrail’den daha aşağılık olduğunu iddia etmiş ve Marikin (dinden çıkanlar) sıfatını onlara yakıştırarak, onlarla savaşmanın namazdan daha sevap olduğu fetvasını vermiştir.

Husi direniş hareketinin siyasi düşünce yapısı, İmamet aslına dayanmaktadır. İmamet, Zeydi mezhebinin 5 asıl şartından biri sayılmaktadır. Husiler yönetime gelmek, hükümet ve devlet kurmak için kan dökmeyi ve savaşı uygun görmemekle birlikte, sorunları diyalog yoluyla halletmeye çalışmaktadırlar.

Elbette kendilerini savunmak ve müdafaa etmekten hiçbir zaman geri kalmamışlardır. Şimdiye kadar da silaha sarılmalarının asıl sebebi, devlet ve ordunun kendilerine karşı düzenlemiş olduğu saldırılara karşı durmak ve kendilerini savunmalarından ötürüdür.

Hükümet ve Devletle İlişkileri

Yemen hükümeti, özelliklede Ali Abdullah Salih, şahsen yirminci yüzyılın sonlarına doğru, 1990’lı yıllarda Hizbu’l Hak ve Tenzimu’l Şebabi’l Mumin, parti ve teşkilatlarına finansman sağlayarak destek veriyordu. Hüseyin El Husi de devletin sağlamış olduğu bu imkânları kullanarak, Selefi-Vahhabi hizip ve partilerle mücadele etme yönünde kullanıyordu.

Fakat Amerika’nın 2003 yılında Irak’a saldırısı ve işgalinden sonra Husilerle devlet arasındaki ilişkiler koptu. Yemen Husileri, Yemen devletini ABD uşağı ve kuklası olarak görmekte ve devletin fakir ve yoksul halka, gerekli yardımları yapmadığından hükümeti eleştirmektedir.

Husilerin hükümete olan bu tutumundan dolayı, Yemen devleti 2003 yılından bu yana Husileri sindirmek ve yok etmek için faaliyet gösteren üyelerini tutuklamakta, hapse atmakta, idam etmektedir ve hatta harekete yönelik askeri operasyonlar düzenleyerek Husileri etkisiz hale getirmeye çalışmaktadır.

Hüseyin El Husi

Hüseyin El Husi Yemen’in büyük âlimlerinden Bedreddin El Husi’nin oğludur. Hüseyin El Husi 1960 yılında Sa’da’ya bağlı Sevis bölgesinde dünyaya geldi.

Sosyal faaliyetleri

Hüseyin El Husi hayatı boyunca birçok sosyal faaliyet ve çalışmaya imza atmıştır. Sıralayacak olursak onlardan bazıları şöyledir:

1)Meran Hayır ve yardım Cemiyeti’nin kurulması
2) Dini okulların inşası
3) Meran bölgesinde Hastaneler ve Sağlık ocaklarının kurulması
4) Mahrum bölgelerdeki Köylere asfalt dökülmesi
5) Üniversite’de tıp dalında okuyan kız ve erkek öğrencilere burs imkânı sağlanması
6) İçme suyu olmayan bölgelere içme suyunun sağlanması
7) Meran bölgesine elektrik santrali kurulması
8) Meran’da Cuma namazı için büyük bir caminin inşa edilmesi
9)Meran bölgesinde özelliklede kız çocuklarının okuması için okul yaptırılması.


Siyasi Faaliyetleri

Hüseyin El Husi ilk olarak “El Hak” Partisine üye oldu. Fakat kısa bir süre sonra El Hak Partisinden ayrılarak, bir grup Yemenli genç ile “Tenzimu’ş Şebabi’l Mümin” (Mümin Gençler Teşkilatı) teşkilatını kurdu. Siyasi faaliyetlerinin başlangıcında, iktidarda olan hükümet Selefi-İhvani (Selefi-Müslüman Kardeşler çizgisinde) ‘‘Et Tecemmui’l Yemeni Li’l Islah’’ partisinin Sana’daki faaliyetlerinin önünü almak için Husilere destek vermekteydi. Huseyin Husi, devletin de yardımını arkasına alarak hâkimiyetini sağladığı bölgelerde okul ve medreseler inşa ederek kendi görüş ve düşünce tarzını yaymaya başladı.

Hüseyin El Husi, 2002 yılında birtakım yeni görüşler ortaya koymaya başladı. Dini sorumluluklarını ortaya koyarak ABD tehlikesini gündeme getirmiş ve İslam adına bir şeyler yapmanın zamanı geldiğini, ABD ve İsrail’den uzak durulmasına vurgu yapmıştır. Hüseyin El Husi’nin bu konuşmaları taraftarlarının, Sana ve Sada camilerinde Amerika’ya ölüm İsrail’e ölüm sloganları atmasına neden oldu.

ABD’nin 2003 yılındaki Irak işgali sırasında, Tanzim hareketi güçleri (Mümin Gençler Teşkilatı) ABD Elçiliği önünde toplanarak, ABD ve Siyonist rejim karşıtı sloganlar attılar. ABD ve Siyonist rejim karşıtı bu protesto yürüyüşünde polis ve Tanzim teşkilatı üyeleri arasında çıkan çatışmada birçok kişi hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre gösteriler sırasında 650 kişi tutuklandı.

Yemen devleti ve Mümin Gençler Teşkilatı arasında yaşanan çatışmalar sonrasında, Yemen hükümeti Hüseyin El Husi’nin yakalanması için başına 55.000 dolar ödül koydu. 2004 yılında Sada’ya saldırı ve operasyonlar başladı. Bu saldırılar sırasında 500 ila 1000 kişi arasında savunmasız insan hayatını kaybetti. Yemen Ordusu ve Husiler arasında süren üç aylık çatışmanın ardından, Yemen Ordusu Hüseyin El Husi’yi ve yanındakileri şehit etmeyi başardı. Hüseyin El Husi’nin naaşı Yemen Hükümetinin elindeydi.Ali Abdullah Salih’in devrilmesiyle Yemen Hükümeti naaşı şehidin ailesine teslim etti. Hüseyin El Husi’nin cenazesi Sada’da o ana kadar görülmemiş bir halk katılımıyla toprağa verildi.

Bedreddin El Husi

Hüseyin El Husi’nin şehadetinden ve 1. Sada savaşının ardından, Yemen Hükümetinin beklentisinin aksine, Husiler Faaliyetlerini daha da genişleterek bazı askeri üslere saldırılar düzenlemeye başladılar. Askeri üslere silahlı saldırıları Bedreddin El Husi organize ediyordu. Bedreddin El Husi oğlunun şehadetinin ardından sükûnet ettiği Sana’dan ayrılarak Sada’nın zor geçitlere sahip dağlık bölgelerine çekildi. Yemen devletinin tüm önerilerini reddederek, Kuzey Yemen’de Merkezi Hükümete karşı savaş ilan etti. Yemen Devleti Husilerin arda kalanlarını da ortadan kaldırmak için 2. Sada savaşını başlattı. Şii Husilerle bir süre savaştıktan sonra 27 Mart 2005’de ikinci savaşın sona erdiğini ilan etse de, Şiilere uygulanan baskı zulüm ve işkence sona ermedi. Yemen’de yaşayan Seyitler silahlı saldırılara uğradılar ve her türlü dini ve mezhebi merasimlerin düzenlenmesine yasaklar konuldu. Yemen Devleti, Ali Abdullah Salih’in emriyle Şii camilerine saldırılar düzenleyerek Sada kentindeki kütüphanelerde bulunan, Şia’nın Kuran’dan sonra kutsal saydığı Nehcü’l Belaga ve Sahife’i Seccadiye gibi kitaplarını toplatıp kamyonlara yükletmiş ve Sana’nın şehir merkezine “Sahatu’l Hurriyye’’ (Özgürlük Meydanı) adlı mekâna götürerek başkent ahalisinin gözleri önünde ateşe vermiştir. Yemen Silahlı Kuvvetler Komutanı Ali Muhsin El Ahmer, Şii bölgelerine saldırı başlatarak kimyasal silah ve misket bombaları kullandı. Yemen devleti ve ordusu Şiilerin gözünü korkutmak için, Şehit olmuş bazı Şii Husi direnişçilerin cesetlerini yakıp, arabaların arkalarına bağlayarak sivil halkın gözleri önünde kilometrelerce gezdirdiler.

Abdulmelik El Husi

Abdulmelik El Husi Bedreddin El Husi’nin diğer oğludur.

3. 4. 5. ve 6. Sada Savaşları

2006 ve 2009 yılları arasında Yemen Ordusu ve Husi direnişçiler defalarca karşı karşıya geldiler. İki grup arasında yaşanan çatışmalarda, her iki grupta kayıplar verdi. Birçok Husi taraftarı tutuklanarak hapse atıldı. Yaşanan sorunlar her defasında Katar ve bazı Yemen aşiretlerinin ara buluculuğuyla sona erdi.

Bu savaşların en büyüğü ateş topu adı altında düzenlenen operasyondu. Yemen hükümeti 2009 yılında, Sada kentine Husilere karşı daha sonraları 6. Sada savaşı olarak da tarihe geçecek olan çok büyük çapta bir operasyon başlattı. Yemen hükümeti bu savaşta hedeflerine ulaşabilmek için tüm imkânlarını seferber etti. Bu büyük savaşta yüzlerce asker ve sivil halk ölürken, yüzlerce siyasi ve kültürel faaliyet yürüten âlim terör edilip zindanlara atılarak ortadan kaldırıldı.

Şiilerin bu savaşlardaki liderleri Seyyid Abdulmelik Husi ve kardeşi Seyyid Yahya idi. Seyyid Yahya, Milletvekili olmasına rağmen Yemen devleti dokunulmazlığını kaldırmış ve yakalanması için hakkında kırmızı bülten çıkartarak Interpol tarafından tutuklanmasına karar vermiştir.

Çatışmaların Suudi Arabistan topraklarına sıçraması sonucu, Arabistan Ordusu Husilerin karargâhlarına saldırılar düzenledi. Bu çatışmalar esnasında, Yemen Merkezi Hükümeti, ABD ve Suudi Arabistan gibi destekçileri bir tarafta, Husiler ve ayrılıkçı güney cephesi de bir tarafta yer aldı.

Çatışmalar 12 Şubat 2010 tarihinde, güven huzur ve barışı sağlamak adına iki tarafın isteği üzerine sonlandırıldı. 6. Sa’da savaşı, Şiilerin Yemen Devletiyle olan savaşında, askeri alandaki gücünü ortaya koyan bir savaş oldu. Şiiler savaşın daha başındayken, Yemen Hava Kuvvetlerine ait 3 adet savaş uçağını ve bir adet savaş helikopterini düşürerek, onlarca tankını da imha etmeyi başardı.



İslami Uyanış ve Arap Baharı Sonrası Yaşanan Gelişmeler



Arap ülkelerinde, İslami Uyanış ve Arap Baharının başlamasıyla birlikte, Yemenli gençler hükümeti devirmek için ayaklanarak kıyam ettiler. Husilerin ve Abdulmelik’in halk ayaklanmalarını desteklemesi sonucu, itirazlar ve protestolar büyüyerek tüm Sada’yı kuşattı. Yaşanan çatışmalar sonucunda Husiler, 2011 Mart ayında Sada kentini kontrolleri altına almayı başararak kenti yönetmeye başladı.

Husiler, Sada kentini ele geçirdikten sonra, ilerleyişlerini Başkent Sana’ya doğru sürdürürken, yol üzerinde Suudi rejiminin Yemen’deki Selefi-Vahhabiliğin merkez üslerinden sayılan Dibac şehrini de kontrolü altına aldı. Husiler Ocak 2014’te Dibac şehrine girdiler.Daha sonra yine, Ocak 2014’te Amran eyaletine girerek şehrin kontrolüne ele aldılar.

Husiler Amran’dan sonra, 21 Eylül 2014’te Sana’ya girdiler, Yemen Hükümet güçleriyle girdikleri çatışmaların ardından, Başkent Sana’daki Radyo ve Televizyon gibi önemli kurumların binalarını kontrol altına almayı ve Yemen Başbakanı Muhammed Salim Basenduh’u yeni devletin ve kabinenin kurulması için koltuğundan istifa ettirmeyi başardılar.

Bu arada Yemen Cumhurbaşkanı da, Husi liderlerden iki kişiyi kendine danışman olarak atadı. İnkılapçı Yemenliler Sana’da elde edilen zaferle yetinmeyeceklerini, aksine tüm siyasi kesimlerin katılımıyla kurulacak olan, Milli Birlik Hükümeti sayesinde Gerçekleşmesini istedikleri tüm yeniliklerin oluşmasına dek, mücadeleye devam edeceklerinin sinyalini verdiler.
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Adı yemendir..
Gülü çemendir..
Giden gelmiyor..
Acep nedendir...

*****

Tarihi bilmezsen kimin kim olduğunu da bilmezsin...

Husiler Yemen ilini Mehmetçiğe mezar edenlerdir....
 

bi husben

Kıdemli Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
5,664
Tepkime puanı
322
Puanları
83
işid ehli sünnet öldürüyormuş kimmiş bu ehli sünnet bi örnek verinde öğrenelim

yavuz sulatan selim memluklerle savaştı şimdi yavuz ehli sünnet müslümanlarını öldürdümü ? dut ağacı cevap versın

yavuz selim zalimdi ehli sünnet müslümanlarını katetti işid ehli sünnet öldürüyor dyenler ın mantıgı budur
 

bi husben

Kıdemli Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
5,664
Tepkime puanı
322
Puanları
83
buşra hanımda maşallah şiilerin hamisi olmuş
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
bir yanda, arka bahçe arkadaşı İsrail olan, İran, diğer yanda, abd destekli suudi...
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Dibine kadar batmış günahlarımızla itidalden yanayım...
Ben otururken harp edenlerin safındayım..
Sukutum silah öfkem mermidir.
Ümmetin hali hüznümün eseridir...
 

alı

Yeni
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
1,784
Tepkime puanı
51
Puanları
0
Üst kimliği unutup alt kimliğe sığındığımız müddetçe başımıza daha neler gelecek kimbilir?
ABD aleni destek verdiğini açıklıyor,uzak karakol suud vuruyor, darbeci Sisi destekli operasyona da bizim çok akıllı geçinen müslümanlar ise seviniyor... Hem Sisi yi lanetleyeceksin, Hem de Sisi hükümetinin desteklediği operasyonu alkislayacaksın...

Heyhat Heyhat!!!
 

bi husben

Kıdemli Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
5,664
Tepkime puanı
322
Puanları
83
niye, sen ışid'in hamiliğini yapıyorsun ya? önce bu himayenin hesabını ver, sonra başkasına hesap sor, "bayım".


Ben hak tarafınıdayım senin gibi yoldan çıkmışlar yoldan çıkmışların safında yer alır ancak nudist
 

bi husben

Kıdemli Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
5,664
Tepkime puanı
322
Puanları
83
Dibine kadar batmış günahlarımızla itidalden yanayım...
Ben otururken harp edenlerin safındayım..
Sukutum silah öfkem mermidir.
Ümmetin hali hüznümün eseridir...

ırakta surıyede sunniler doğranırken pasta kek tarifi bolumunde fink atanlar sıra şiilere geldiği zaman ümmet yalanı arkasında gizlenirler ancak
 

Mugalata

Kıdemli Üye
Katılım
10 Mar 2014
Mesajlar
4,252
Tepkime puanı
146
Puanları
0
Konum
izmir
Ben hak tarafınıdayım senin gibi yoldan çıkmışlar yoldan çıkmışların safında yer alır ancak nudist

"bayım" ya bi git! :) kelle kesip ırza geçen çapulcu sürüsünün tarafındasın sen. bir de "hak tarafındayım" deyip hakka haksızlık etme.
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul

bi husben

Kıdemli Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
5,664
Tepkime puanı
322
Puanları
83
"bayım" ya bi git! :) kelle kesip ırza geçen çapulcu sürüsünün tarafındasın sen. Bir de "hak tarafındayım" deyip hakka haksızlık etme.

benim kistasim şudur senin gibiler bir davaya karşiysa o dava haktir

senin gibi nudtliği savunan insan her zaman hüsrana uğrayacaktir
 

Mugalata

Kıdemli Üye
Katılım
10 Mar 2014
Mesajlar
4,252
Tepkime puanı
146
Puanları
0
Konum
izmir
benim kistasim şudur senin gibiler bir davaya karşiysa o dava haktir

senin gibi nudtliği savunan insan her zaman hüsrana uğrayacaktir

iyi ama bu kıstasını somut gerçeklikle sınayıp doğrulaman gerekir. mesela ben kafa kesen, ırz düşmanı ışid'lilere karşıyım. sense bunları savunmaya kalkıyor ve doğru düzgün savunamıyorsun bile. bu durumda senin o kıstasın doğru değil demek ki.
 
Üst