cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
Hürrem Gözü Tatlısı
![hurrem-gozu-tatlisi-foto-500x333.jpg](http://img.nefisyemektarifleri.net/2014/05/hurrem-gozu-tatlisi-foto-500x333.jpg)
[*=center]1 paket kivili jöle
[*=center]Bir tane kivi
[*=center]4-5 tane petibör büskivi
Tavuk göğsü için;
[*=center]1 litre süt
[*=center]1 su bardağı un
[*=center]125 gram margarin
[*=center]1, 5 su bardağı toz şeker
[*=center]1 paket vanilya
[*=center]2 tane damla sakızı
Süslemek için;
[*=center]Çekilmiş fındık
Önce jöleyi üstündeki hazırlanma yöntemine göre yapın. Kaselere paylaştırın. Birer dilim kivi koyun kaselere. Jöle donarken tavuk göğsünü hazırlayalım. Derin bir tencerede yağ eritilip un ilave edilir.
Un sararıp köpük köpük olana kadar kavrulur. Süt ilave edilip unun topak olmasını engellemek için hızlıca karıştırılır. Bu esnada eğer ki içinde topaklanma kalmışşa blendırla çırpabilirsiniz. Süt ısındığında toz şeker ilave edilir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Altını kapattıktan sonra vanilya ve havanda çok az toz şeker ilavesi ile dövülen damla sakızı ilave edilip 10 dakika mikserle çırpılır. Tavuk göğsünü jöle koyduğumuz kaselere paylaştırın. Birer petibör bisküvi koyup tavuk göğsüyle üstünü kapatalım. İlk sıcaklığı geçince dolaba koyup 1-2 saat bekletin. Servis yaparken tabağa ters çevirip koyun. Etrafını fındıkla süsleyin. Afiyet olsun
alintidir
Un sararıp köpük köpük olana kadar kavrulur. Süt ilave edilip unun topak olmasını engellemek için hızlıca karıştırılır. Bu esnada eğer ki içinde topaklanma kalmışşa blendırla çırpabilirsiniz. Süt ısındığında toz şeker ilave edilir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Altını kapattıktan sonra vanilya ve havanda çok az toz şeker ilavesi ile dövülen damla sakızı ilave edilip 10 dakika mikserle çırpılır. Tavuk göğsünü jöle koyduğumuz kaselere paylaştırın. Birer petibör bisküvi koyup tavuk göğsüyle üstünü kapatalım. İlk sıcaklığı geçince dolaba koyup 1-2 saat bekletin. Servis yaparken tabağa ters çevirip koyun. Etrafını fındıkla süsleyin. Afiyet olsun
![hurrem-gozu-tatlisi-foto-1.jpg](http://img.nefisyemektarifleri.net/2014/05/hurrem-gozu-tatlisi-foto-1.jpg)
![hurrem-gozu-tatlisi-foto-2.jpg](http://img.nefisyemektarifleri.net/2014/05/hurrem-gozu-tatlisi-foto-2.jpg)
![hurrem-gozu-tatlisi-foto-3.jpg](http://img.nefisyemektarifleri.net/2014/05/hurrem-gozu-tatlisi-foto-3.jpg)
alintidir