Hurmalı Tatlı

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0
Hurmalı Tatlı Tarifi



Malzemeler :

2 Su B. Un
1 Su B. İrmik
1 Çay B. Yoğurt
1 Limon Kabuğu Rendesi
Yarım Çay B.Sıvıyağ
1 P. Vanilya
1 P. Kabartma Tozu

•İç Harcı İçin:
1 Su B. Toz Badem
1 Su B. Hurma
Yarım Su B. Su
•Şerbeti İçin:
3 Su B. Su
3 Su B. Tozşeker
1 Dilim Limon

Hazırlanışı
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı sıcak su koyarak pişirin. İçinde su kalmayıp iyice yumuşayınca altını kapatın. Çatalla ezin. İçine toz bademi dökün. İyice karıştırın.

Unu karıştırma kabına alın. İrmiği ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın.
Sıvıyağı, yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı da dökün. Son olarak limon kabuğu rendesini ekleyin. Ortasından karıştırarak yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında hamur elde etmelisiniz. Hamurun kıvamı sert olursa yoğurt ekleyerek yumuşatabilirsiniz.

Elde ettiğiniz hamuru unlayarak merdaneyle açın. Hamur 1cm. kadar olunca geniş bir su bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Hazırladığınız hurmalı iç harcı hepsine paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatın. İyice bastırmadan hafif kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında pişirin.

Şerbet malzemelerini tencereye alarak kaynatın. Pişmiş olan tatlıların üzerine şerbeti sıcakken dökün. Üzerine tepsi kapatarak şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Servis tabağına aldıktan sonra hindistan cevizi serperek servis edin.
 
Üst