Hurafe Avcılığı

Ehl-i Sünnet

Kıdemli Üye
Katılım
5 Şub 2011
Mesajlar
3,061
Tepkime puanı
139
Puanları
0
HURAFE AVCILIĞI!

Eğer bilgisayarınıza virüs bulaşmışsa bunu temizlemenin yolu "antivirüs" programı kullanmaktır. Peki kullandığınız antivirüs programı sadece virüsleri silmekle kalmayıp sizin bilgisayarınızın çalışması için zorunlu olan sistem dosyalarını silerse ne olur? Bilgisayarınız çalışmaz hale gelir değil mi? Bu sebeple öyle bir antivirüs programı kullanmalısınız ki zararlı dosyaları silsin, zorunlu ve faydalı dosyalara dokunmasın. Virüse müdahale etmemek de sistem dosyalarını silmek de aynı sonuca yol açıyor: Bilgisayarın çalışmaması, bozulması.

Dinî hayatımız için bid'at ve hurafeler birer virüstür, dine yapılan eklemelerdir. Bunları temizlemeden dini doğru anlamak ve yaşamak mümkün değildir. Ancak günümüzde kendilerini "hurafe avcısı" gibi gören bazıları, bid'at ve hurafelerle uğraşmanın ötesine geçerek dinin aslında olan bazı şeylerle de mücadele ediyorlar. Böylece sözde dini kurtarmak adına dinin özünü yok edecek bir noktaya gidiyorlar.

Ehil insanlar hurafelere sessiz kalırsa nâehil olanlar bu işe bulaşır. Öyleyse ehil olanlar bundan geri durmasın. Ehil olmayanlara gelince; bırakın da hurafe ile mücadele işini Kur'an'ın bir âyetini düzgün okuyamayan birileri yapmasın. Bırakın da bu işi ehil insanlar yapsın.

(Soner Duman /09.Eylül.2017/Cumartesi)
 
Üst