Hür Adam

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Hür Adam 7 Ocakta vizyona girecek

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını anlatan 700 salonda birden gösterilecek 'Hür Adam' filmi 7 Ocakta vizyona girecek. 5 hafta süreyle vizyonda kalacak film Türkiye'nin her köşesine ulaşacak. İşte filmden bazı bilgiler
Mehmet Tanrısever yönetmenliğinde, senaryosunu yine Mehmet Tanrısever, Mehmet Uyar ve Ahmet Çetin'nin kaleme aldığı, Hür Adam filmi, 'ilmiyle asra ışık tutan' Said Nursi'nin çektiği çileleri, mücadelerini ve karakterini anlatıyor. Çekimleri 8 hafta süren filmde Said-i Nursi'nin hayatı tam olarak anlatılmaya çalışılmış...
Tanrısever'in daha önceki söyleşilerinde film için Said-i Nursi'yle ilgili 6 bin sayfa kitap okuduğunu 20 farklı kaynaktan faydalandığını belirtmişti. Değişik yazarlar ve fikirlerden ortak akıl oluşturduğunu söyleyen Tanrısever Gandhi ve Çağrı filmlerini de geçeceğine iddia etmişti. Bu iddialı çıkış tüm gözleri filme çevirdi.
Özen Film tarafından 5 hafta süreyle 700 sinema salonunda gösterime girecek film için izleyici tahminleri de net değil. 2 ila 5 milyon kişinin izleyebileceği öngörülen filmin yapım aşamalarında ilginç detaylar var...
Film için ihtiyaç duyulan tüm pazarlıklar özellikle 'hak' unsuru dikkate alınarak hassasiyetle yapılmış. Fakat net maliyetin henüz belli olmadığı edinilen bilgiler arasında...
Teknik anlamda kusursuz bir iş çıkarmayı hedefleyen, 'Hür Adam'ın müzikleri Macaristan'da Prag Senfoni orkestrası tarafından seslendiriliyor.
Filmin efektleri konusunda ise efekt teknolojisinin en çok geliştiği ülkelerden Almanya veya İngiltere tercih edilecek.
Galası Maslak TİM salonunda yapılması beklenen filme ilginin fazla olacağı tahmin ediliyor.
Yapım ve yönetmen ekibi filmin başarısının gelecekte çekilecek filmlere yol açması açısından önemli gördükleri ve bu yüzden çalışmalarında son derece hassas davrandıkları edinilen bilgiler arasında...
Haber7
 

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
fragmanını çok beğenmedim...kalitesiz olmuşgibi sanki..daha usta ellere verilmesi gerekirdi diye düşünüyorum..helebi izleyekte bakalım..
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Said Nursi Rüyamda Bana Filmi İçin Teşekkür Etti

Said-i Nursi’nin hayatının anlatıldığı Hür Adam filminin yapımcı, yönetmen ve senaristi Mehmet Tanrısever, HaberTürk te konuştu.

Programda daha piyasaya çıkmadan tartışılan filmi hakkında bilgiler veren Tanrısever, filmi yapmaya nasıl karar verdiğini anlatırken de ilginç bir anekdot aktardı. Tanrısever şunları söyledi:

“Üstad Bediüzzaman’ın hayatını 80’li yıllarda okumuştum. O yıllarda çok hayran oldum hayatına, cesaretine, mertliğine, dürüstlüğüne... Sonra 90’lı yıllarda, Minyeli Abdullah dönemlerinde, talebeleri söylemişti ‘çekin’ diye. O zamanlar, üstad rüyasında senarist arkadaşa göründü ve izin vermedi, ‘Zamanı değil, beni tanımıyorsun’ dedi.

“İKİNCİ RÜYADA TEŞEKKÜR ETTİ”

Aradan geçen bu 20 senede benim elime birkaç senaryo geldi Üstadla ilgili. Ben gelenlere diyordum işte ‘Üstad size izin vermez, manevi âlemde size kızar. Bakın bize izin vermedi’ diye.

Netice olarak biz üç arkadaş toplandık. Dedik yine böyle bir engel çıkarsa yapmayız filmi. Senaryoyu yazdıktan sonra, böyle bir sevinçle Üstadın bize teşekkürünü gördük. Rüyamda gelip sarıldı bana. İster inanın ister inanmayın böyle yaptım ben.”

moralhaber
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
'Kürt Said'in Türk destanı: Hür Adam
Said Nursi'nin hayatının anlatıldığı ''Hür Adam'' filmi basına gösterildi. Hangi mesajlar içerdiği ve Atatürk'le diyalog sahnelerinin nasıl çekildiği merakla beklenen filmde Said Nursi'nin Türk kardeşliği vurgusu dikkat çekiyor.



Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatının anlatıldığı ''Hür Adam-Bediüzzaman Said Nursi'' filminin basın gösterimi yapıldı. 7 Ocakta vizyona girecek filmin basın gösterimi, Cevahir Megaplex Sinemaları'nda yapıldı.
Gösterimi, Said Nursi’nin hatta kalan son öğrencilerinden ve dava arkadaşlarından Salih Özcan, sinema yönetmenleri Atilla Dorsay ile Mesut Uçakan, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Murat Güven, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Yaşar İliksiz, Mehtap TV Yayın Yönetmeni Hedis Alıcı, Said Nursi’yi canlandıran Mürşit Ağa Bağ’ın yanı sıra ve çok sayıda basın mensubu da izledi.

Filmin yapımcısı ve yönetmeni olan Mehmet Tanrısever, gösterimden önce yaptığı açıklamada, “20 yıllık bir yönetmenlik hayatım var. Said Nursi gibi çok önemli bir şahsiyetin hayatını anlatan filmi çekmek gurur verici” dedi.
KÜRT SAİD'İN "TÜRK KARDEŞLİĞİ" VURGUSU

Filmde, çoğu zaman kadar Güneydoğu'daki ayaklanmayı başlatan Şeyh Sait'le karıştırılan ve "Kürt Said" olarak da anılan Osmanlı'nın son, Cumhuriyet'in ise ilk dönemlerinin önemli kanaat önderlerinden İslam alimi Said Nursi'nin Türk kardeşliği ve Cumhuriyeti sahiplenmesi ön plana çıkarıldığı gözlemlendi. Said Nursi filmde talebelerine Türk kardeşliğini vurgularken "Bana hiç bir gerçek olan Türk zalimlik yapmadı, işkence yapmadı" diyor.

ATATÜRK FETVADA İÇKİ VE KIYAFET
ESNEKLİĞİ İSTİYOR

Said Nursi’nin çocukluğundan, Şark Cephesi’nde düşman askerlerine karşı Bölge halkını toparlaması, sürgün hayatı ve yargılanma süreçlerinin ele alınıdığı filmden en dikkat çeken sahnelerden birisi ise Atatürk ile girdiği tartışma. Atatürk’ün, inkılaplara destek vermesi, içki ve kıyafet konusunda esnek fetvalar vermesi yönündeki istekte bulunması karşısında Said Nursi, yerinden kalkarak odayı terk ediyor. Said Nursi'nin yargılandığı sahnede savunmasını yaparken Mustafa Kemal Atatürk'ten "Merhum Paşa" diye bahsetmesi dikkat çekiyor.

TANRISEVER SAİD NURSİ’Yİ KARŞILIYOR

Filmin final sahnesinde Said Nursi’yi Şanlıurfa’da karşılayan kalabalığın arasında yer alan Yönetmen Mehmet Tanrısever, Bediüzzaman ile sohbet ediyor. Haber 7’ye yaptığı açıklamada daha önce çektiği filmlerde de kısa sürelerde rol aldığını belirten ve Hür Adam’daki sahnesinin çok özel olduğunu kaydeden Tanrısever, “Çekim esnasında kendiliğinden gelişen bir süreçti. O anda oynamak istedim. Rol icabı da olsa Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini karşılama onuruna nail oldum.” diye konuştu.
"SAİD NURSİ İSYANCI OLARAK BİLİNİYOR"
Hür Adam'ı Nur talebelerine ithaf eden Tanrısever film hakkındaki düşüncelerini ise şöyle aktardı: ''Said Nursi bilinmiyor. Said Nursi, bir zalim gibi, bir isyancı gibi biliniyor Türk toplumunda. Onun misyonunu, düşüncelerini, fikirlerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istiyorum. Filmi izleyenler, onun ne kadar hümanist, ne kadar gerçekçi, ne kadar sevgi dolu ve ne kadar merhametli olduğunu görecekler. Böyle bir insanı tanıtmak benim için büyük bir şeref''

Çekimlerin 15 ay sürdüğünü, filmde 1000'den fazla kostüm ve 2 bin 500 objenin kullanıldığını anlatan Tanrısever, müziklerin Prag'da, ses işlemlerinin ise İngiltere'de yapıldığını söyledi.
ATATÜRK’LE TARTIŞMA SAHNESİ
hakkında da yorum yapan Tanrısever, “Said Nursi ile Mustafa Kemal Atatürk yeniliklerle ilgili düşüncelerini karşılıklı söylüyorlar, tartışıyorlar'' dedi. Filmin, Türk-Kürt kardeşliğini anlattığını belirten Tanrısever, filmi Fethullah Gülen'in izleyip izlemediği sorusunu da, ''Evet, izledi ve beğendi. Birkaç sahne ile ilgili düşüncelerini söyledi, değişiklikleri yaptık. Filmi ona ithaf etmiştim, istemediği için kaldırdım. Filmin başında ayetler de vardı, onları da kaldırdık'' şeklinde cevap verdi.

BEĞENİ ÖLÇÜLERİMİNİN DE ÜSTÜNDE

Gösterimden sonra film hakkında yorum yapan Yeni Şafak gazetesinin sinema eleştirmeni yazarı Ali Murat Güven, özellikle Said Nursi’yi canlandıran Hurşit Ağa Bağ’ın oyunculuğuna dikkat çekti. Bağ’ın rolüyle adeta özdeşleştiğini kaydeden Güven, oyuncuyu basın mensuplarının önünde tebrik etti. Güven film hakkında ise şunları kaydetti: “Benim beğeni ölçüm farklıdır. Eleştirdiğimi sert eleştirir, beğendiğimi ise sahiplenirim. Hür Adam’ı çok beğendim. Beğeni ölçülerimin de çok ötesinde. Özellikle birkaç sahnesinde gözyaşlarım aktı. Umduğumun da ötesinde bir film olmuş. Türkiye’deki dindar yönetmenlerin bir çabaları var. Ellerinden geldikçe içinde bulundukları toplumu doğru bir şekilde anlatmaya çalışıyorlar. Her günü çile ve ızdırapla doluyken böyle bir filmden hareketli sahneler beklenmemeli. İzleyicilerimiz her filmden bir Avatar ve Matrix tadı almaktan vazgeçmeli.”
Haber 7
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
Hanıma dedim beraber gideriz diye..Bu filmi izlemek sadece filmi izlemek olmayacak..çok büyük bir mesaj verme şansına da sahibiz
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Said Nursi'nin talebesinden Hür Adam eleştirisi

Bediüzzaman’ın halen hayatta olan son öğrencilerinden Salih Özcan, Hocasının hayatının anlatıldığı Hür Adam filmini gözyaşları içinde izledi. 81 yaşındaki Özcan, tekerlekli sandalye üzerinde olmasına rağmen Cevahir Alışveriş Merkezi’ndeki basın gösteriminde yer aldı.
Aynı zamanda yayıncı, işadamı ve Şanlıurfa eski Milletvekili olan Salih Özcan 20 yaşında olduğu 1949’da tanışıp öğrencileri arasına katıldığı Said Nursi’nin hayatının anlatıldığı filmi adeta yaşayarak izlediğini kaydetti. Filmin sonunda eleştirileri merak edilen Özcan, Hür Adam filminin çok güzel olduğunu belirterek özellikle Said Nursi’yi canlandıran Mürşit Ağa Bağ’ı çok beğendiğini kaydetti.
Said Nursi ile beraber mahkemeye de çıktığını aktaran Özcan, filmde Şanlıurfa günlerine yer verilmemesini ise eleştirdi. Filmin Yönetmeni Mehmet Tanrısever ve Said Nursi’yi canlandıran Mürşit Ağa Bağ’a Said Nursi’nin Şanlıurfa’da geçen son günlerini ve vefatının neden ele alınmadığını soran Salih Özcan, “Şanlıurfa günleri çok önemlidir. Üstadın son dönemlerindeki anları da filme konulmalıydı” şeklindeki sözleriyle eleştirilerini dile getirdi.
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
“Şanlıurfa günleri çok önemlidir. Üstadın son dönemlerindeki anları da filme konulmalıydı” şeklindeki sözleriyle eleştirilerini dile getirdi
filmi izleyince bizde tenkitlerimizi yapıcaz ama ömrünün son anları ve vefatı çok önemli o anlar filmde yoksa eksik kalır
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Üstad bediüzzaman saidi nursinin hayatını anlatan bir filmmiş. İnşaallah kaliteli bir film olmuştur, basit, sıradan bir film hiç hoş olmaz. Çekimiyle, senaryosuyla üstada yakışır bir film olmalı.
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Said Nursi'nin mücadeleci kimliği bana cazip geliyor. Filmi izlemeye çalışacağım ben de..
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Rolüne namazla sabahlayıp hazırlandı

Said Nursi’nin hayatının anlatıldığı ‘Hür Adam’ filminin başrol oyuncusu Mürşit Ağa Bağ adeta "rolünü yaşayan adam" oldu.
Filmde canlandırdığı Said Nursi’ye fiziki olduğu kadar karakter olarak da benzemeye çalıştığını kaydeden Mürşit Ağa Bağ, “Fiziksel anlamda yaşadıklarını hissetmek için ben de yemek yemedim. Uzun süreler aç kaldım. Sabahlara kadar namaz kılarmış. Onu da yaptım.” dedi.

7 Ocak 2011’de gösterime girecek olan ve dün yapılan basın gösteriminden sonra Haber 7’ye konuşan Bağ, rolüne nasıl hazırlandığını anlattı. Ağa Bağ, Said Nursi hakkında düşüncelerini de açıkladı.

CANLANDIRMAK KOLAY OLMADI
Bediüzzaman Said Nursi gibi birisini canlandırmak kolay olmadı. Her rolü oynarım. Korkmam da. Eleştiriler her halükarda olacaktır. Ben elimden gelen her şeyi yaptım. Film dikkatle izlenirse ve genel anlamda hata aramak için didiklenmezse verdiği mesajlar doğru anlaşılır.

ÇOK ZEKİ BİR İNSAN
Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri bir kere çok zeki bir insan. Çileli bir hayatı var. Böyle bir şahsiyetin yaşamını perdeye yansıtmak da kolay değil. Hayatının belli bölümleri zaten ayrı ayrı film konusu.

KONSERVATUAR SINAVINDAN DAHA FAZLA HEYECANLANDIM
Ben de ilk defa toplu halde izledim. Kendimi çok önemli bir sınava girecekmiş gibi hissettim ve heyecanlandım. Konservatuar sınavı benim için çok önemliydi ve bu kadar heyecanlanmamıştım. Said Nursi’nin filmde de geçen, “Bir çınarın yaprakları gibi bir birimize kenetlenmeliyiz” mesajı iyi benimsenmeli, toplum olarak doğru anlaşılmalı.

ŞEYH SAİD AYRIMI YAPILIR
Bu filmi izleyenler en azından, Kürt isyanı olarak bilinen ayaklanmayı başlatan Şeyh Sait’le, Said Nursi’nin ayrı ayrı kişiler olduğunu öğrenecekler. Halan daha aynı insanlar olduğunu bilenler hatta gazetelerde yazıp çizenler var. Halk bu ayrımı bilsin yeter.
SABAHLARA KADAR NAMAZ KILDIM, AÇ KALDIM
Rolü aldıktan sonra hayatını inceledim ve kendisi gibi olmaya da çalıştım. Fiziksel anlamda yaşadıklarını hissetmek için ben de yemek yemedim. Uzun süreler aç kaldım. Sabahlara kadar namaz kılarmış. Onu da yaptım. Oyunculukta olması gereken de bu zaten. Oynayacağınız role hazırlanmanız gerekiyor. Said Nursi az yemek yemiş. Zaten kendisine fiziki olarak benzemek için zayıflamam gerekiyordu. Çekimler sürecinde 18 kilo verdim. Bu sürede nefsimi kontrol edebilmeyi de öğrendim. Böyle bir kazancım oldu.

ÇİZGİMİ DEĞİŞTİRMEM DOĞRU OLMAZ
Zaten bir çizgisi olan oyuncuyum. Bizim camianın genelinde olduğu gibi magazinsel bir yaşam tarzı ve gece hayatım yok. Said Nursi’yi canlandırdıktan sonra çizgimde değişiklik yapmak da doğru olmaz.

ALİ MURAT GÜVEN'DEN TAM NOT

Dün yapılan basın gösteriminden sonra film hakkındaki düşüncelerini açıklayan Yeni Şafak gazetesinin sinema eleştirmeni yazarı Ali Murat Güven, özellikle Said Nursi’yi canlandıran Mürşit Ağa Bağ’ın oyunculuğuna dikkat çekmiş ve adeta rolüyle özdeşleştiğini kaydedettiği oyuncuyu basın mensuplarının önünde tebrik etmişti.
Haber 7
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Said Nursi filmi Hür Adam'a soruşturma

Ankara Barosu avukatlarından Ömer Ediz Yoruz'un suç duyurusu dilekçesinde, yönetmen ve yapımcı Mehmet Tanrısever, senaristler Ahmet Çetin, Mehmet Uyar ile Feza Film Şirketi'nin yargılanması talep edildi.
Habertürk'ün haberine göre, filmin "Atatürk'ün manevi kişiliğine hakaret" ettiği savunulan dilekçede, "Tehdit, hakaret, yargı kararını etkisiz kılmak, Atatürk'e ve manevi kişiliğine hakaret, basın yoluyla hakaret; halkı ve toplumu kin, nefret ve suç işlemeye teşvik; iftira, terör propagandası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ortadan kaldırma amaçlı organize eylemler ve Başsavcılığınızın resen göz önüne alacağı suç teşkil eden eylemler" denildi.

DELİLİLLER FRAGMANDA

Suç duyurusunda, filmin internet sitesindeki, fotoğraf, fragman ve yazılar incelendiğinde pek çok sahnede, "Atatürk'e yönelik gerçeğe aykırı pek çok iftira ve hakaretler içerdiği" belirtildi.
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
Kemalistlerin ayranı ekşimiş anlaşılan.Soruçturma açılması bizi daha mutlu eder.Filmi sahiplenenlerin sayısı artar.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Endişeli modernler, ezik muhafazarlar

Türkiye’de yaşam tarzı hassasiyeti zaman zaman ‘Yaşam Tarzı Irkçılığı’na dönüşüyor. Ülkemizde siyasetin evrensel sağ sol normlarına oturamamasının en önemli nedeni de bu.
Evrensel siyasette sağ tutuculuğu, tekilciliği temsil ederken sol özgürlükçüğü ve çoğulculuğu temsil eder. AB’ de Yeşillerin ve Liberal solun din hürriyetinden yana Hristiyan Demokrat sağın tutucu duruşu biliniyor. Ancak Türkiye’de ekonomi ve yaşam tarzında klasik sol tutucu ve tekilci iken, sağ özgürlükçü ve çoğulcu duruş gösteriyor.
Yaşam amacını “Mevcudu koruma”ya yönelik belirlemiş kesimler yenilikten korkarlar, değişikliği çağrıştıran her şey karşısında tedirgin olurlar. Değişimin haklı ve mantıklı gerekçelerini öğrenerek değişime ihtiyaç hissederlerse kendilerini güvende hissederler ve rahatlarlar.
Yaşam amacını “Yeni deneyimlere açık olma” ya yönelik belirlemiş özgürlükçülerin yeterince cesur olmaları gerekir. Haklılığına inandıkları konularda cesur duramazlarsa değişim istemeyenleri ikna edemezler. Hatta ürkek , ezik, kaçıngan duruşları tam tersi etki ile “Bu kişilerin gizli gündemi var” algısına neden olur, böylece tutucuların korkularını artırırlar.
Bir endişeli ile bir ürkek aynı odada bulunursa ne olur. Suskunluk endişeyi artırır. İlk adımı suskun ezik kişi atmalı. Açıklık, eleştirilebilirlik, dürüstlük ve içtenlik varsa güven oluşur endişe azalır. Böylece birlikte yaşama bilinci gelişmiş olur.
Türkiye’de dini muhafazakarlığın arttığı istatistiklerle doğrulanıyor. Taşrada çocuğunu okutmayan aileler şehir hayatına uyum sağlamaya başladılar daha zengin ve görünür oldular.
Türkiye’de sağın dini gelenekte özel yaşam tarzında tutucu, sosyal faaliyette ve ekonomi de özgürlükçü olması orijinal bir durum oluşturdu.
Bu yeni muhafazakarlık geleneği de sorguluyor körü körüne. Osmanlıcı değildir, çoğulcu ve sosyal yaşam tarzında özgürlükçüdür. “Yeni Gelenek” oluşturan değişimci muhafazakarlığın oluşması sosyopsikolojik olarak paradigmadır.
Şehirde kurulu düzenleri ve konforları bozulan beyaz Türkler tedirgin bekleyiş içine girdiler. Toplumun % 20 si iken gelir paylaşımında % 80’e sahip olan yapı tedirgin olmakta haklıdır. Korkularının temeli var mı? Bunu anlamak istemekte de haklılar.
Haksız oldukları konu karşı tarafı korkutup susturarak mevcudu koruyacaklarına inanmalarıdır. Asıl sorun büyüyen pastanın herkesi mutlu etmeye yetip yetmeceğinin anlaşılmasıdır.
Ezik muhafazakar kişilerin yaşam tarzında “namaz kıldığını saklaması, eşinin başının örtülü olduğunu gizlemesi, işyerine tesettürlü çalışan almaması, modern görünümlü kişi karşısında öykünmeci davranması” sık görülen örneklerdir.
Tıpkı Kürt ve alevi kökenlilerin kimliğini saklaması gibi kurulu düzenin baskısı bu duruma neden oldu ama özgüven kazanıp şeffaflaştıkça karşı tarafta güvenin oluşması beklenir.
Tam bu sosyolojik düzlemde “Hür Adam” filmi ilginç tartışmaları başlattı ve hemen savcılığın devreye girdiğini görüyoruz. Şimdi ezik ürkek muhafazakar refleks de devreye girecek mi, toplum böyle bir kişiliğe sahip çıkacak mı, merak ediyorum?
Nursi devlet içindeki çetelerin hedefinde olan, hakkında özel psikolojik harekat ile bilgi notları projeleri üretilmiş ve kara propaganda ile kürtçü ve gerici olarak etiketlenmiş bir kişi idi. “Hür Adam” filmi bu propagandanın etkisini kaldırabilecek mi göreceğiz.
Nursi hayatı boyunca güncel aktif siyasetten uzak durmuş bir dini liderdi. Takipçileri bu özelliğini sosyallikle sık sık karıştırmışlardı, sosyal alanda orijinal fikirlerinin anlatılmasını ve sosyal refleksleri siyasete girmek olarak algılayan bir anlayış bu konuda rol oynayacak mı bilemiyorum.
“Özgürlükçü bir şahsiyet, kahraman bir hoca, dinle demokrasinin (Meşrutiyet) doku uyuşmazlığı olmadığını savunan bir ilahiyatçı, analitik düşünen bir din alimi” olan Said Nursi’yi takipçileri bu konuda yeteri kadar savunamazlarsa yazık olur.
Dünyanın Bediüzzaman’ın oluşturduğu “İnançlarını koruyarak modernleşme, fen ilimleri ve din ilimleri birlikteliği” sentezine çok ihtiyacı var.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan - Haber 7
 

Arayıcı

Asistan
Katılım
25 Eki 2009
Mesajlar
356
Tepkime puanı
55
Puanları
0
Said Nursi filmi Hür Adam'a soruşturma

Ankara Barosu avukatlarından Ömer Ediz Yoruz'un suç duyurusu dilekçesinde, yönetmen ve yapımcı Mehmet Tanrısever, senaristler Ahmet Çetin, Mehmet Uyar ile Feza Film Şirketi'nin yargılanması talep edildi.
Habertürk'ün haberine göre, filmin "Atatürk'ün manevi kişiliğine hakaret" ettiği savunulan dilekçede, "Tehdit, hakaret, yargı kararını etkisiz kılmak, Atatürk'e ve manevi kişiliğine hakaret, basın yoluyla hakaret; halkı ve toplumu kin, nefret ve suç işlemeye teşvik; iftira, terör propagandası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ortadan kaldırma amaçlı organize eylemler ve Başsavcılığınızın resen göz önüne alacağı suç teşkil eden eylemler" denildi.

DELİLİLLER FRAGMANDA

Suç duyurusunda, filmin internet sitesindeki, fotoğraf, fragman ve yazılar incelendiğinde pek çok sahnede, "Atatürk'e yönelik gerçeğe aykırı pek çok iftira ve hakaretler içerdiği" belirtildi.

Fragmandan bu kadar delil buldularsa filmi izlediler mi etraf delilden geçilmez.
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
İşte bu...
Kıytırıktan dizilerle vakit geçireceğimize böyle usturuplu filmler yapınca hamam böcekleri nasılda telaşlanıyor görüyoruz...
 

Asr-i SaadeT

Asistan
Katılım
8 Ara 2006
Mesajlar
370
Tepkime puanı
78
Puanları
0
Konum
Munih
Sasilacak sey, fragmandaki bi anlik M. Kemal ile alakali meselesinin binde biri bile sayilamayacak bir sahnesi dahi filmin mahkemelik olmasina yetmesi...

Ins. Avrupada da vizyona girer...

 
Üst