Hür Adam Filmi'nden ilk görüntüler...

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
Hür Adam Filmi'nden ilk görüntüler...

Bediüzzaman Hazretlerinin hayatını konu alan "Hür Adam" filminden ilk görüntüler.

Mehmet Tanrısever'in yönetmenliğinde çekilen Hür Adam filminin Barla bölümü başladı.
İlk Çekimle ilgili görüntüleri aşağıdaki linkten seyredebilirsiniz.












http://sentezhaber.com/foto-galeri-74.
 

Rakaful

Asistan
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
389
Tepkime puanı
56
Puanları
0
Web sitesi
www.tevhidkalesi.com
Böyle bir film çekildiğini şimdi öğrendim ve çok sevindim.İnşâallâh sevincimiz kursağımızda kalmayacak kadar güzel olur.
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
Üstad Said Nursi gibi bir alimi çok iyi anlatmak için işleri zor. görelim bakalım..
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
inşaallah güzel bir çalışma olacak ve olsun..

geçen haftalarda barlaya gidişimde yapılan hazırlıkları görmüştüm, çok güzeldi..

bir gün boyunca çalışıp ancak 2-3 dakikalık çekim yapılıyormuş..

demek ki çok emek ve dikkat ediliyor..
 

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
Daha henüz bir şey görmedik ama ben başrol oyuncusunun bu işi kıvırabileceğine inanmıyorum. Inşaallah yanılırım. Daha doğulu bir sanatçı olsa iyi olurdu. Yanlış anlaşılmasın, sanatçıya karşı değilim. Daha önce "hakkını helel et" rolunü çok güzel oynadı. Ama bu farklı. Fotoğraflardan benim içimi tatmin etmedi. Ama bakalım iyi olursa tebrik te ederim.
 

Bîçâre

Profesör
Katılım
23 Şub 2008
Mesajlar
951
Tepkime puanı
57
Puanları
0
Konum
Simeranya...
Haberi görünce mutlu oldum, sinema sektöründe yığınla konumuz varken abuk filmler çekmekten hiç vaz geçmedik. Dilerim Üstad'ı hakkıyla yansıtan bir senaryo ve yapımla karşılaşırız ve dilerim ailelerimizi yanımıza alıp sinema yolunu tutarız...
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
İnşaAllah güzel bir filimle karşılacağımı umuyorum...

mü'min ve müslümanların sevineceği... münafık ve fasıkların üzüleceği bir filim olacak gibi...çünkü bu flim ile bazılarının haksızlığı ve zulmü ortaya çıkacaktır..

Hangi mantık bir kişiyi hiç bir ceza vermeden/veremeden 25-30 sene hapishaneleri alır ve ceza vermeye çalışır.. ve sonuçta verecek ceza bulamayıp sırf işkence için hapse atar ve hapishane hapishane dolaştırır..??

Hangi akıl hapislerde cezadan yılmayan bir insanı, ölmesi için soğuk kış gününde üzerine su döktüğü halde öldüremeyip 18-20 kere zehirlemeye çalışır ve yine öldüremez..??

Hangi mantık ve akıl, Üstad (RA) Hazretleriyle görüşmeye geldikleri için insanları işkence yapar ve falakaya yatırır ve hapse atar..??

Mantıksızlığın kol gezdiği o zamanların, işkence ve sürgün günlerinin yıldıramadığı Üstadımız (RA) ve talebelerinin yaşantılarının ve zulüm gördüğü o karanlık günlerin perdeye yansımasına tüm millet ve insanlık görecektir...

Filmi izleyenler, zulme uğrayan ve bu uğurda şehid olan başta Üstadımız (RA) olmak üzere muhterem büyüklerimizi hayırla yad edecek....

Yaptıklarının yanlarına kar kaldığını zanneden o mel'un insanlara da binler nefretle Allaha (CC) havale edeceklerdir...
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
'Said Nursi'ye benzemek için 18 kilo verdim'

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Çekimlerine geçtiğimiz günlerde başlanan Hür Adam adlı filmde Said Nursi'yi oynacak olan Mürşid Ağa Bağ, bu rol için 18 kilo birden verdi.

109101.jpg


Çekimlerine geçtiğimiz günlerde başlanan Hür Adam adlı filmde Said Nursi'yi oynacak olan Mürşid Ağa Bağ ilk kez BUGÜN'e konuştu. Bağ, "Said Nursi'ye benzemek için 18 kilo verdim" dedi.

'Minyeli Abdullah' filmiyle sinema dünyasına adım atan yapımcı / yönetmen Mehmet Tanrısever'in, 20 yıl sonra çok tartışılacak filmi 'Hür Adam'ın çekimleri İsparta'da başladı.

Senaryosu Mehmet Tanrısever, Mehmet Uyar ve Ahmet Çetin'e ait olan, Said Nursî'nin hayatını ele alan, çekimlerin toplam sekiz hafta sürmesi planlanan filmde Bediüzzaman Said Nursî'yi dizi ve sinema oyuncusu Mürşit Ağa Bağ canlandırıyor.

KISMET GÖZÜYLE BAKIYOR

Said Nursi hakkında araştırma yaptıkça daha çok bilgilendiği ve hayatında yeni kapılar açıldığını belirten Bağ, onun hayatını oynamaya kısmet gözüyle baktığını belirtti.

Mürşid Bağ, konservatuar mezunu ve bugüne kadar 24 dizi ve filmde rol almış başarılı bir oyuncu. Son olarak Samanyolu Televizyonu'nda 4 sezon devam eden 'Büyük Buluşma' isimli dizide rol alan başarılı oyuncu yeni rolünün hayatına yaptığı etkiyi ise şöyle anlattı: "Özümüzde bir şey varsa bir tohum ekilmişse fidana döner. Bizde de öyle oldu Allah'a şükür. Var olan Allah inancı daha da üst seviyelere ulaştı ve yapmamız gereken hep ihmal ettiğimiz görevleri uygulamaya dökmeye başladık."

ÖZEL BİR MAKYAJ YAPILMIYOR

Said Nursi benzemek için özel bir makyaj yapılmayacağını söyleyen Bağ şöyle devam etti: "Çevreden aldığım tepkilere göre benzerlik varmış. Ama her şeyden önemlisi iç dünyasını hissettirmek. Birçok yaşamış büyüğümüzü oyuncular oynamıştır. Birebir benzerlik o kadar kolay değil."
Film için zorlu bir hazırlık döneminden geçtiğini vurgulayan Bağ, "Film için 18 kilo verdim. Belli bir diyet programım yok.Yemeyerek kilo verdim. 15 kilosunu ilk iki ayda verdim. 88 kiloydum. 70 kiloya düştüm. Birkaç diyetisyene gittim ama onların normal gördükleri ayda 4 kilo sınırları var. Benim daha hızlı vermem gerekiyordu. Bunu istedim uyguladım ve Allah'a şükür oldu" şeklinde konuştu.

TİYATRO KÖKENLİ

Devlet Konservatuarı'ndan 1993'te mezun olduktan sona bir süre Şehir Tiyatroları'nda çalışan Mürşit Ağa Bağ, daha sonra televizyon ve sinemaya yöneldi. "Hanım" ve "Köpekler Adası" filmleriyle "Affet Bizi Hocam" dizisinde merhum usta yönetmen Halit Refiğ ile çalıştı. Oyuncu ayrıca "İz Peşinde", "Kaygısızlar", "Günaydın İstanbul Kardeş" ve "Kınalı Kar" gibi fenomen TV dizilerinin kadrosunda yer aldı. Bağ, son olarak Samanyolu TV'de yayınlanan "Hakkını Helal Et" dizisinin baş karakteri Murat'ı canlandırdı.

Okan IŞIK- BUGÜN
 

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
siz onu bunu bırakında bu filim gösterime girdiği günü düşünün.
kötü bile oynanmış olsa adım gibi eminimki gişe rekoru kıracaktır..
buraya çiziyorum..___________________________:)
 
Üst