HUMEYNİ ye benzetenlere CEVAP

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
adalet-bakani-bekir-bozdagin-fethullah-gulen-humeyni-gibi-ulkesine-donerdi-iftirasina-cevap-1.jpg


Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatları:Bakan Bozdağ,o sözlerin izah ve ispatını yapmalıdır

Hocaefendi'nin avukatları,Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Fethullah Gülen Humeyni gibi ülkesine dönerdi" açıklamasına tepki gösterdi. Avukatların Twitter adresinden yapılan açıklamada;Bozdağ'ın,iddiasını hangi delil veya emareye binaen söylediğinin izahı ve ispatının bütün toplum tarafından beklendiği belirtildi. "Adalet Bakanı en temel hukuk kuralı olan iiddia sahibi ispatla mükelleftir' düsturunu hiçe sayarak sorumsuzca açıklamalar yapmıştır." ifadeleri kullanıldı.



28 Şubat,Y. Şafak ve şimdi de Adalet Bakanı...

Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ve Hizmet Hareketi'ne karşı vicdanları kanatan hakaretler yapılmaya devam ederken,geçtiğimiz Mart ayında hükümet yanlısı bir gazete 28 Şubat dönemini aratmayan bir manşetle çıktı. Y.Şafak,8 sütuna ‘Humeyni gibi' başlığını attı. O gün Zaman gazetesi olarak yaptığımız haberde,Hocaefendi'nin 2008'de yaptığı sohbeti yayınlayarak şu ifadelere yer vermiştik:"8 yıl boyunca ‘örgüt',‘devlete sızma' gibi iddialarla yargılanıp beraat eden ve kararın Yargıtay Ceza Kurulu'nda onanmasından sonra,Hocaefendi'nin Türkiye'ye Humeyni gibi döneceği manşetleri atılmıştı. Gülen'i ve Hizmet'i düşman bellemiş kesimler tarafından dillendirilen bu ifadenin,2014 Türkiyesi'nde hükümete yakın gazeteye manşet olması kara propagandanın hangi boyutlara ulaştığını göstermesi açısından tarihe geçecek." 11 ay önce hükümete yakın ve yalan haberleriyle meşhur gazetenin kullandığı ifadeleri,bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kullandı. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatları da Bakan'ı,bu ifadelerini ispat etmeye davet etti.

İşte Twitter'dan yapılan o açıklama:

Bekir Bozdağ'dan skandal iftiralara açıklama bekliyoruz:

1- İftira attığı konularda sayın Gülen açıklamalar yapmış,hepsini reddetmiştir

2- Topluma izah edemedikleri her suçlamaya "paralel","F Gülen"li cümlelerle başlayarak izah getirdiklerini sanıyorlar

3- B. Bozdağ'ın 'Humeyni gibi dönecekti' iddiasını hangi delil veya emareye binaen söylediğinin izah ve ispatını bütün toplum bekliyor

4- Adalet Bakanı en temel hukuk kuralı olan "iddia sahibi ispatla mükelleftir" düsturunu hiçe sayarak sorumsuzca açıklamalar yapmıştır.

BEN ÜLKEMİN ÇOCUĞUYUM

Öte yandan,Hocaefendi,25 Haziran 2008'de yaptığı sohbetinde,tıpkı bugün yapılan gibi o dönem de ‘humeyni gibi dönecek' yâvesini yaymaya kalkanlara “Ben İranlı değilim ki Humeyni olayım;Humeyni'nin iddiasını hiçbir zaman taşımadım ki ben Türkiye'ye Humeyni gibi döneyim. Ben kendi ülkemin çocuğuyum. Ben dıştan ithal edilmiş ve milletin başına musallat olmuş tufeylilerden değilim. O ülkenin çocuğuyum ben. Onun bir avuç toprağını dünyalara değiştirmem. Kendime göre bir gidişim vardı benim. Onu daha evvel de arz ettim ben,Türkiye'ye dönsem kendim gibi dönerim,yani şimdiye kadar nasılsam öyle.” diye cevap vermişti.




Bir Adâlet Bakanı böyle konuşur mu?

Adaletin iki dudak arasına sıkıştırıldığı bir ülkede bakanından ne beklenebilir? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,“Eğer 17 Aralık olmasaydı Fethullah Gülen Humeyni gibi Türkiye’ye gelecekti” diyor. Şu güzide memlekette gün geçmiyor ki;yeni bir espri yapılmasın. Akıldışı,bilgiden yoksun,alelacele yapılmış bu espri üzerine Bozdağ’a sormak lazım:Gülen’in 70 küsur senelik hayatında,hangi ameli Humeyni’ye benzemiş ki;bu mizaha imza atıyorsunuz. Çocukları yeteri kadar güldürdünüz,ücreti alıp eve dönme vakti gelmedi mi?

Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konuk olan Bekir Bozdağ,"Eğer 17 Aralık olmasaydı veya geç olsaydı,millet bu yapılanmanın Türkiye içinde eriştiği gücün farkına varmamış olsaydı;Fethullah Gülen,Pensilvanya'dan Türkiye'ye Humeyni'nin İran'a dönüşü gibi dönebilirdi. Bu açıdan baktığımızda 17 Aralık,Türkiye'nin böylesi bir dönüşüme 'dur' dediği gün de olmuştur” dedi. Bu sözler Bilim Bakanı’nın “Hissettim,montaj” diyalektiğinin hukukça’sı olsa gerek.

Bu durumda Bekir Bozdağ,Türk insanının kafasında yer edinmiş,“Yahu bu memlekette adalet mi var?” sualine en güzel cevap oldu. Masum vatandaşa,“Adalet yok,bakan verelim” demek gerekiyor bazen. Gerçi ne yapsın? Eline ‘makul’ bir şüphe sıkıştırmışlar,o kapkalın hukuk kitaplarına ihtiyaç bırakmamışlar. Böylece guguk devletinin düdük zevatı da her pozisyonu ofsayta yoruyor.

Adalet Bakanı’na ciddi ciddi sormak lazım:Hocaefendi hakkındaki bu yorumunuz, Teknoloji Bakanı Fikri Işık misali hislerinize mi dayanıyor,yoksa hukuki bir faraziye mi?

Sayın Bozdağ siz ki;koca Çağlayan’ın,Bakırköy’ün,Ümraniye’nin,Kartal’ın,Sultanbeyli’nin,Mersin’in hatta Ağrı’nın,bil umum memleketin adalet saraylarının hanı,Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’sınız. Bunca zaman geçti,bulduğunuz ‘makul’ şüpheniz bu muydu yani? Humeyni benzetmesine mantıken nasıl bir izahat getirdiniz? Yoksa siz aslında ‘mantık’ okumak istiyordunuz da Türkiye’deki eğitim sistemi sizi istemeden –parası iyi diye- hukuka mı sevk etti? Yoksa hukuki kararlardan azade bir surette Mantık Bilimi’ne uzanarak şu kanıya mı vardınız:

*Humeyni bir liderdi

*Bence Gülen de öyle

* Humeyni dini bir liderdi

*Tabi canım Gülen zaten öyle

*Humeyni geri döndü

*O halde? Tabi ya,Gülen de geri dönebilirdi…

Sayın Bozdağ,şaka bir yana yine olmadı. En azından Humeyni’nin hayat felsefesini,siyasi eylemlerini,Keşfü'l-Esrâr’ını okusaydınız. Belki bir parça fikir sahibi olurdunuz.

Şah mı Humeyni mi bir karar verin artık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İran ikinci evimiz” sözünün cenazesini yeni kaldırdık. Tam da yüksek gelen faturalara kızıp ikinci evimize taşınalım derken,Bozdağ çıktı karşımıza. Bütün bir memleket olarak,“Ya sev ya terk et” felsefesinin suyunu içmişiz,düz mantıkla soruyorum size: Şah mı,Humeyni mi? Bir karar verin artık. ‘Tavuk-yumurta” senkronizasyonun kurbanları olarak bunu bilmek hakkımız.

Hasılı kelam sayın Bozdağ,millet bir Orta Çağ klasiği olan “Melek’ler,kanatlı mı yoksa kanatsız mı?” türünden “Türkiye’de adalet sadece saray ismi mi?” diye vahim münazaralara tutulmuş. Siz hala ‘darbe-paralel’ metaforuna katkı derdindesiniz.

Madem Humeyni hakkında malumat sahibi değildiniz,bari Hocaefendi’nin şu sözlerine kulak verseydiniz:

“Ben İranlı değilim ki Humeyni olayım;Humeyni'nin iddiasını hiçbir zaman taşımadım ki ben Türkiye'ye Humeyni gibi döneyim. Ben kendi ülkemin çocuğuyum. Ben dıştan ithal edilmiş ve milletin başına musallat olmuş tufeylilerden değilim. O ülkenin çocuğuyum ben. Onun bir avuç toprağını dünyalara değiştirmem. Kendime göre bir gidişim vardı benim. Onu daha evvel de arz ettim ben,Türkiye'ye dönsem kendim gibi dönerim,yani şimdiye kadar nasılsam öyle.”

adalet-bakani-bekir-bozdagin-fethullah-gulen-humeyni-gibi-ulkesine-donerdi-iftirasina-cevap-2.jpg
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
adalet-bakani-bekir-bozdagin-fethullah-gulen-humeyni-gibi-ulkesine-donerdi-iftirasina-cevap-1.jpg


"Türkiyeye dönsem kendim gibi dönerim "

DÖN DE GÖRELİM :eek:leyo:
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
"Türkiyeye dönsem kendim gibi dönerim "

DÖN DE GÖRELİM :eek:leyo:

Sizce kainat imamımız humeyni olmaya tenezzül eder mi? Hakaret ve tenzili rütbe bu onun için

Gülen yalan demiyor, kainat imamı kainat imamı olarak dönecekti!
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
itiraf etmek gerekir ki arada benzerlik var, tabiki Fehullah Hoca , Humeyni gibi degil. Ama durumlari benzerlik gösteriyor.
Humeyni de Fransa day di bir döndü pir döndü..

Fethullah Hoca´nin dösnüsünü de en basta kendi cemaati bekledi yillarca, su son olaylardan önce dönse gercekten de büyük bir itibar sahibi birisi olarak dönecekti. SÖzü itibar edilir, fikri sorulur, danisilir birisi olacakti büyük ihtimalle. Iktidarin akil babasi olabilirdi.

HUmeyni gibi islami bir sistem kuramak fikrinde olacakmiydi orasini bilemem , aslinda islami bir cemaatten böyle bir sey beklemek sasilacak bir durum degil.

Bu kadar güc, ve kadrolasmaya giden bir cemaatin bir amaci olmali , aklindakileri , gönlündekileri bilemeyiz ama bu kadar caba ,ve zahmet ne icindi, elbette güdülen bir amac mutlaka vardi belkide hala var.


Not: Bozdag dönecekti demiyor, dönebilirdi diyor anladigim kadariyla.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Sizce kainat imamımız humeyni olmaya tenezzül eder mi? Hakaret ve tenzili rütbe bu onun için

Gülen yalan demiyor, kainat imamı kainat imamı olarak dönecekti!


... mız demeyeydin iyiydi kardeş :O
 
Üst