Hükümet’le PKK’yı Anlaşıyor Gibi Göstererek Evet Oylarını Düşürmeye Çalışıyorlar

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Hükümet’le PKK’yı Anlaşıyor Gibi Göstererek Evet Oylarını Düşürmeye Çalışıyorlar

PKK'nın 'devletle anlaştık' tuzağını Aktifhaber bozdu....

PKK’nın referandumda “hayırcı” cephede yeraldığı ROJ TV’ye örgütün önde gelen isimlerinin yaptığı açıklamalarla video kayıtları şeklinde ortaya çıkmıştı. Örgüt’ün en etkili isimleri açık açık hayır çağrısında bulunurken, BDP de “boykot” çağrısı yapmıştı.

Ancak bu durumun hayır cephesinin elini zayıflattığı fark edilince PKK’nın derin isimleri oldukça kritik bir hamle yaptılar ve aniden “ateşkes” ilan ettiler. Üstelik de bunu örgütün katil lideri Murat Karayılan, “devletle önderimiz Öcalan anlaştı, ateşkes ilan etti” şeklinde Fıratnews’ten duyurdu.

İşin tuhafı, yine derin bir el devreye girdi ve Terör Örgütü’nün internet sitesinde yeralan bu açıklamayı Anadolu Ajansı servis etti.

Amaç Hükümet’le PKK’yı anlaşıyor gibi göstererek “evet” oylarını kırmaktı.

Oysa Ramazan’da kanlı eylemler muhafazakar bölge halkında aşırı tepki oluşturduğundan PKK her Ramazan’da eylemlerini taktik gereği sonlandırıyor.
Bu kez yapılan Murat Karayılan ağzıyla bir yalan uydurarak, bir taşla iki kuş vurup Referandum’da evetçi cepheyi parçalamaktı.

Ancak, PKK’nın el altından “hayır”, BDP’nin ise “boykot” çalışmalarını devam ettirdiği, halka her türlü baskı yaptığı ortaya çıktı.

Örgüt sandık başlarında da tehdit ve hile faaliyetleri için de çalışmalarını sürdürüyor.

PKK’nın “devletle anlaştık” yalanı çok geçmeden açığa çıktı. Devletin Resmi kurumları olayın yalan olduğunu tek tek açıkladılar.

Daha önce her demokratik hamle öncesi Türkiye’yi kana bulayarak, geri adım attırmaya zorlayan PKK’nın, kanla referandumdan “hayır” çıkaramayacağını anlaması üzerine, daha taktiksel hamleler izlemeye başladığı da böylece deşifre oldu.

Ak Parti’den, "İllegal bir örgütle masaya oturulması söz konusu olamaz" açıklaması geldi.

AK Parti'den yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan ve PKK ile uzlaşıldığı yönünde haber ve yorumlar bulunduğu belirtilerek, AK Parti'nin ve AK Parti Hükümeti'nin illegal bir örgütle masaya oturmasının, müzakere yapmasının söz konusu olamayacağı bildirildi.

AK Parti'nin resmi internet sitesinden, Medya ve Tanıtım Başkanlığı imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle:

''Son günlerde bazı basın yayın organlarında, PKK kaynaklarına dayalı olarak, Abdullah Öcalan'la, PKK ile uzlaşıldığı, anlaşıldığı yönünde haber ve yorumlar yer almaktadır.

Tüm halkımız şunu çok iyi bilmelidir ki, AK Parti'nin ve AK Parti hükümetinin illegal bir örgütle masaya oturması, müzakere yapması söz konusu değildir ve olamaz. Bu konu ile ilgili tüm söylenenler ve yazılıp çizilenler, halk oylaması sürecini olumsuz etkilemeye ve vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya yönelik spekülasyonlardan ibarettir.

Halkımızın, bazı muhalefet partilerinin ve onların uzantısı olan medya organlarının AK Parti'ye yönelik bu hasmane tutumunu açıklamalarımız çerçevesinde değerlendireceğinden şüphemiz yoktur.''

Ak Parti’nin açıklamasıyla PKK’nın Derin Devletle kurguladığı, ilgili kanallarla servis ettiği ‘Pisikolojik harp’ haberi hedefine ulaşamadan ellerinde patladı….
 

Luha

Üye
Katılım
6 Ağu 2010
Mesajlar
95
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
34
Konum
sirişk-i medine
yaymak lazım bu haberi... Kendilerini zeki sanıyorlar..rabbim tuzaklarını başlarına gecirsin..
 

feridun41

Asistan
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
341
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Konum
kocaeli
Web sitesi
www.turaneli.net
bu iddalar bugünün veya bu hatfaının iddiaları değil..
bu iddialar habur olayından beri, açılımın başlagıncından beri söyleniyor..
referandumla oraya çıkmış iddialar değil...
vw ündemin gidişatına bakıldığında doğru gibi gözüküyor.
terör örgütü ile görüşülmesi kesinlikle doğru değil. bdp evetçiler arasına girmek üzeredir va apo evet dedi..
heralde iddia doğru...
olmassa bile bdp ye devleti, bayrağı, türklüğü eleştiren, hatta aşağılayan sözler söyletenler ve bu sözler karşısında ceza vermketne kaçınanlar suçludur.
 

Hakkani

Üye
Katılım
6 May 2010
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Allah milletimiz için en hayırlısını ihsan eylesin. Mevcut anayasanın değişmesi daha hayırlı gözükmektedir. Bu yüzden seçime gideceğiz ve EVET değişsin diyeceğiz.

Hayır değişmesin diyenler küfür zulüm ve tağuta razı gelen bedbahtlardır. şer cephesinin haince oyunlarını, hile ve tuzaklarını Allah başlarına geçirsin
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Herkesin bir oyunu var ve bu oyunların hepsini bilip sonucu tayin edecek olan RABBİMİZ de var hamdolsun... O bizi mahsun ve yalnız bırakmayacaktır....
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
"Bizim dört kez bunlarla (terör örgütü) bir araya oturduğumuzu söyleme serefsizliğini yapanlar bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir. Tayyip Erdoğan hiç bir zaman terör örgütüyle masaya oturmamıştır oturmayacaktır." { Tayyip Bey - 21.08.2010 Kayseri }

reis'in Notu:

Dert etme be Tayyip Reis.
PKK ile masaya oturmak bunlarla masaya oturmaktan çok daha şerefli bir harekettir.
 

Özduygu

Doçent
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
652
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Doğu halkı onca yıldırma ve korkutmalara rağmen sandığa gidecek ve evet diyecek.

Pkk-Ergenekon-Bdp-Chp-Mhp-yarsav şer örgütü, aldıkları bir işaretle yeni kampanya başlattılar. Güya pkk evet diyecekmiş. Küllüyen yalan, doğuda halkın önünü kesip hayır oyu vereceksiniz diyor bir taraftanda muhaliflerin elini güçlendirmek adına şer kampanyası başlatıyor. Onların şerri varsa bizimde dualarımız var.Bizim dualarımız onları göçertecek Allahın izniyle. Tüm bunlar son çırpınışlar. Zavallı , beyhude çırpınışlar.
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Birde şu var tabi..
Oyu verecek olan PKK değil ki. Oyu bölge halkı verecek.
Peki bölge halkı PKK mı ki!..
 

real.ist

Doçent
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
500
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Oyun içinde oyun !!!!!

PKK, mayıs ayının bitimiyle terör olaylarını tırmandırmaya başladı. Çok sayıda şehit verilince, Türk milliyetçiliği üzerinden siyaset yapmaya çabalayan parti ve kitleler devreye girecek, açılım aleyhtarlığı yapılacak ve oluşan gergin hava ile iktidar partisi yıpratılacaktı.

Plan devreye sokuldu ama hiç beklenmedik bazı olaylar yaşandı. Mesela Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşanan ve dört polisin şehit olması ile sonuçlanan olayda PKK, JİTEM, MHP gibi birbirinden ayrı düşünülen yapıların iç içe geçtiğine dair somut kuşkular uyandı.

MHP ilçe meclis üyesi, karıştığı olaydan dolayı partiden istifa etmek zorunda kaldı. Şehit cenazelerindeki kışkırtma ve halkı galeyana getirme eylemlerinde de bazı somut bulgulara rastlandı ve anlaşıldı ki kitleleri birbirine düşürmek için çalışan yapılarla karşı karşıyayız.

Bu yapılar birbirine düşman gibi görünüyordu oysa. Perde gerisinde aynı amaca hizmet eden ekiplerin bir maksadı da şehit cenazeleri üzerinden siyaset üretmekti. Oyun bozuldu. Çünkü suçüstü yakalananlar, kuşkulara yol açtı. Üstelik toplum da eski toplum değildi; yani her provokatif eylem sonrası artık şu soru yöneltiliyordu: Biz bu filmi daha önce de görmedik mi?

PKK yetkilileri, yeni bir açıklama yaparak, 'çatışmasızlık' kararı aldıklarını duyurdu. Buna 'ateşkes' diyenler de var. Sebebini açıklarken, "Devletle görüştük, anlaştık." gibi laflar sarf ettiler.


Devletten maksatları kimdir, devletin hangi birimiyle temas halindedirler; bunlar muğlak. Ancak söylenen sözlerin iktidar partisini yıpratacağını, ilk akla gelenin siyasî otorite olacağını bilip hince bir yol tercih ediyorlar.

Nitekim bazı muhalefet partileri bu demeçlerin üzerine hemen atladı ve AK Parti'yi PKK ile ortak hareket etmekle suçladı.

Doğru mu bu iddia? Tabii ki hayır.

Ancak örgüt, böyle bir hava oluşturmaya ve kafaları karıştırmaya niyetli. Boykot kararının halkın içine sinmediğini şimdilerde çok daha net fark ediyorlar.

Sandığa gidecek yöre halkının ekseriyetle 'Evet' diyeceğini de biliyorlar. Yeni bir poz vermeye gayret ederek Türkiye'nin pek çok yerinde tepkiye sebebiyet verecek bir ittifak görüntüsü oluşturmaya çalışıyorlar.

Bu tavrı çok net gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Açık söylüyorum, bu alçakça bir iftiradır. Referandum sürecini etkilemeye yönelik uydurulmuş bir yalandır." dedi.


Bu kadar keskin konuşmakta haklı; çünkü referanduma kökten karşı çıkan örgüt 'Evet' diyormuş gibi yaparak 'Hayır' sayısını artırmak istiyor.

Bu ucuz numarayı bu ülkenin insanı yutar mı? Sanmam.

Çünkü bu örgütün foyası ortaya çıktı artık. Nasıl derin ilişkiler içinde olduklarını Heron tartışmalarında, Reşadiye ve Dörtyol saldırılarında herkes gördü. Maskelerin düştüğü bu saatten sonra oyun içinde oyun tezgâhlamak çok da kolay olmayacak.

Referandum öncesi her türlü bilgi kirlenmesine, provokasyona vs. hazır olmak şart.


Baksanıza, uzun zaman çetelerle mücadele ediyor diye baş tacı edilen bir emniyet müdürü çıkıyor, Ergenekon'u aklamaya, devletin adlî ve güvenlik kurumlarını zan altında bırakmaya, bütün bunları yaparken de bir cemaat fobisi oluşturmaya yelteniyor.

Tam oyun içinde oyun. O kadar ki, adam belgeli bütün örgüt suçlarını bile görmezden gelerek ve onları aklamaya kalkışarak kendi mazisini de inkâr ediyor. Ekipçiliğin, kıskançlığın ve intikam duygusunun nasıl korkunç bir işbirliğine dönüşeceğini gözler önüne seriyor...

Türkiye, eski Türkiye değil. Kirletilmiş bilgilere teslim olmuyor; olmayacak da! Maskeler düşecek, kimin nerede hangi tezgâhla kendi ayıbını kapatmak için telaşa kapıldığı ve tebdil-i kıyafetten vazgeçerek neler yaptığını artık daha net göreceğiz.


EKREM DUMANLI

 
Üst