Hud Suresi bizi de ihtiyarlatır mı?

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
Hud Suresi bizi de ihtiyarlatır mı?

Hud Suresi bizi de ihtiyarlatır mı?
Ya Enfal, Tevbe, Yunus sureleri neyi ihtar ederler?..


Adem Özköse’nin dünyanın dört bir yanından sonradan Müslüman olanlarla görüşerek kaleme aldığı “Cennete Otostop”da Kur’an’la tanıştıktan sonra hayatı değişen bir çok insanın hikayesi var. Onlardan biri, İngiltere vatandaşı Nijeryalı Okeroghene Egbedi. O artık Abdülkerim olarak çağrılıyor.

“Önce Bakara, Âl-i İmran, Nisa, Maide, En’am, A’raf, Enfal, Tevbe, Yunus ve Hud Surelerini arka arkaya okudum. Bu surelerden çok etkilendim. Kehf, Meryem, Taha Surelerini okuduğumda ise Kuran’ın bir yaratıcı tarafından gönderildiğine kesin olarak inandım ve Müslüman olmaya karar verdim. Daha sonra da hayattaki en iyi dostum Kur’an oldu. Artık vakitlerimin çoğunu Kur’an okuyarak geçiriyorum.

Daha sonra Kuran’ın yanında hadis kitapları da okumaya başladım. Hadisler de beni çok etkiledi ve hadislerden İslam’ı nasıl yaşamam gerektiğini öğrendim. Hadis kitaplarından ilk öğrendiğim kural niyetimi düzeltmem gerektiğiydi. Her şeyi Allah için yapmalıyız, insanlar veya bir menfaat için değil.”

Abdülkerim, nasipli bir kul. Kur’an eline,gözüne, yüzüne, yüreğine değeli beri onun en iyi dostu olmuş. Ve hadis-i şeriflerle kişinin kazanacağı şeylerin özünü de yakalamış:Niyetini düzeltmek ve her şeyi Allah için yapmak!
İslamla yeni tanışmalarına rağmen şevkleri ve azimleriyle biz ‘eski’müslümanları gıpta ettiren bu güzel insanlar bize sürekli iman tazelememiz gerektiğini hatırlatıyor.

Allah hepimizi Kerim’in kulu eylesin ve yeniden ‘hidayet’ nasip etsin.


A.Kerim Sencer
 

YagmuR

Üye
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Tepkime puanı
586
Puanları
0
Yaş
35
Konum
¤´ UnuTuLu§taN `¤
Web sitesi
www.gencislam.com
Maşallah BarikAllah..

İçim ürperdi, çok etkilendim Allah razı olsun mostar..

Merak ettim kitabı, okuruz inşallah :)

Rabim herkese hidayeti nasip etsin, selamet versin..

Allah hepimizi Kerim’in kulu eylesin ve yeniden ‘hidayet’ nasip etsin.

amin....

Rabbim okuduğumuz kadar anlayıp yaşamayı nasip etsin...
 
Üst