HP WebOS'li Tablet Mi Hazırlayacak?

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Palm'ı satın alarak mobil dünyada bir anda iddialı konuma gelen HP'nin WebOS işletim sistemi ile donatılmış bir tablet üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Akıllı telefon piyasasının en köklü isimlerinden biri olmasına karşın, beklediği satış rakamlarına bir türlü ulaşamayan Palm, sonunda beklenmedik bir isim olan HP'ye satılmak zorunda kalmıştı. 1.2 Milyar Dolar ödeyerek satın aldığı Palm ile birlikte HP, WebOS gibi güçlü bir mobil işletim sisteminin de sahibi haline gelmiş oldu.

ipad-hp-webos-tablet1273517910.jpg

Sizlere daha önceki yazılarımızda HP'nin tablet bilgisayarı olan Slate hakkındaki detaylardan bahsetmiştik. Ancak bu kez ortaya çıkan söylentiler, Slate ile ilgili değil. Palm'a yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre firma, satın alma konusundan önce, bir tablet bilgisayar projesi hazırlamış, ancak maddi olanaksızlıklar yüzünden bu proje kısa sürede rafa kaldırılmıştı. Şimdi HP bünyesinde bu projelerini hayata geçirmek isteyen firma çalışanları, HP markasını taşıyan WebOS tabanlı bir tablet hazırlığındaymış. Hurricane kod adı verilen bu tablet bilgisayar hakkında kesinleşmiş bir detay bulunmuyor ancak bu cihazın iPad ile çok yakın özelliklere sahip olacağı düşünülüyor. Yazılımsal anlamda Palm Pre Plus yahut Pixi Plus'dan hiç bir farka sahip olmayacağı söylenen cihaz hakkındaki detaylar şimdilik bu kadar.


Kaynak
 
Üst