Hizbullah'tan İsrail'in Tehditlerine Yanıt Gecikmedi

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,084
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
resim.php

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail'in tehditlerine misliyle yanıt verdi.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah’ın güney Lübnan temsilcisi Şeyh Nebil Kavuk, İsrail Genel Kurmaybaşkanı Gabi Aşkenazi’nin Eylül ayında Lübnan’da karışıklıkların yaşanacağı öngörüsüne dikkat çekerek “Aşkenazi’nin açıklamaları, İsrail'in Hizbullah’ı siyasette ve enformasyonda hedef alan propagandaya müdahil olduğunun göstergesidir” dedi.

Aşkenazi’nin açıklamalarının önemsiz, basit olarak kabul görmesinin ulusal bir hata olduğunu savunan Şeyh Kavuk, Lübnan’da kaos yaratma çabalarına karşı duyarlı olunmasını istedi.

Şeyh Kavuk “İsrail, Ayta Şaab bölgesinde Hizbullah’a ait silah depoları olduğunu iddia ederek vurulacak evlerin uydu görüntülerini yayınladı. Çıkacak savaşta vurucağı hedefleri yayınlayan İsrail, halkının ordusuna olan güvenini tekrardan kazanmayı amaçlamaktadır. Fakat düşmanın liderleri de bilmeli ki bizim de vuracağımız noktalar bulunmaktadır. Düşman, her türlü korkutma, tehdit girişiminin, direnişin sahip olduğu sürprizler denklemi karşısında başarısız olduğunun farkındadır” dedi.

Konuşmasının devamında Şeyh Kavuk, Yahudi devletin şimdiye kadar direniş karşısında aldığı darbelerden daha şiddetlisine muhatap olacağını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta UNIFEL ile Lübnanlılar arasında yaşanan gerilimin arkasında İsrail'in durduğunu savunan Şeyh Kavuk "Bölgesel ve uluslararası güçler, oyunun dengelerinin değiştirilmesi için UNIFEL'e baskı yapmaktadır" dedi.

isra haber
 
Üst