'Hizbullah'ın Durdurulması İçin Mezhep Çatışması'

  • Konbuyu başlatan Kaçak
  • Başlangıç tarihi
K

Kaçak

Guest
Hizbullah'ın gittikçe artan gücü ve nüfuzunu kırmaya yönelik psikolojik savaşlara, Siyonist rejim eski savaş bakanı da katılarak, “Hizbullah'a karşı ılımlı sünni cephesi” projesini gündeme getirdi.

Hizbullah'ın Lübnan ordusundan çok daha güçlü olduğunu ve gelecek 10 yıl içinde bütün Lübnan'ın kontrolünü ele alacağını ileri süren Mofaz Kuveyt el Rai gazetesine verdiği demeçte, “Arap dünyası ve körfez ülkeleri Hizbullah ve İran'a karşı karşı birbirleriyle ittifak halinde ılımlı sünni güçlerle birlikte hareket etmelidir. İran ve Hizbullah bütün bölgenin kontrolünü ele alarak bölgeyi tamamiyle şiileştirmeyi çalışıyor” dedi.

Siyonist rejimde genelkurmay başkanı ve savaş bakanlığı görevlerinde bulunan Mofaz, Siyonist rejim parlamentosu Knesset'te Dış İlişkiler ve Savaş Komitesi başkanlığını yürütüyor.

Hizbullah'ın 7 Mayıs 2008 tarihinde silahlı güçleriyle Beyrut'un kontrolünü ele aldığı olaylara atıfta bulunan Mofaz iddialarını şöyle sürdürdü:

“Hizbullah şimdi Lübnan ordusundan çok daha güçlü durumda, Hizbullah'ın bu gücüyle birkaç saat içinde bütün Lübnan'ı ele geçirebileceğine hiç kuşku yok. Eğer böyle devam edecek olursa Lübnan 5 ya da 10 yıl içinde bir Şii devletine dönüşeceğini düşünüyorum. Bu durum da İsrail'e karşı çok büyük tehlike meydana getirecektir, zira bu durumda Lübnan bütünüyle İran'ın bir ileri karakolu haline gelmiş olacaktır.”

 
Üst