Hizbullah Ve Hamas'tan Nefes Kesen Operasyon

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0



Siyonist rejim istihbarat kaynaklarına yakınlığı ile bilinen DEBKA internet sitesi, Mısır hapishanelerinden kaçan Hizbullah ve Hamas tutsaklarının nasıl özgürleştiğine ilişkin bir iddia artıya attı.

DEBKA'nın haberini Kemal Saral'ı tercümesiyle sunuyoruz:

DEBKA: MISIR’DAKİ MAHKÛMLARI HİZBULLAH VE HAMAS’IN ORTAK KOMANDO TİMİ KAÇIRDI

“Ortak bir Hizbullah-Hamas birimi Mısır’daki kargaşalığı kullanarak 30 Ocak’ta Kahire’nin kuzeyindeki Netrun Vadisi hapishanesini bastı ve Mısır’daki İsraillilere saldırı planlamakla suçlanarak hapse atılan Hizbullah’ın 22 kişilik casusluk-terör şebekesini kaçırdı. Bu haber Debka’nın kont-terör kaynakları tarafından bildirildi.

Saldırının ikinci hedefi ise bu günlerde ikinci haftasına girdiğimiz Mübarek karşıtı yürüyüşlerde tutuklanan Müslüman Kardeşler üyelerini serbest bırakmaktı.

2009 Nisan’ında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Sami Şehab’ı Mısır’daki şebekeyi kurması için gönderdiğini itiraf etmişti. Bu şebeke kısa süre içersinde son birkaç yılda bölgede keşfedilen en tehlikeli hücrelerden biri haline geldi. Bu şebekenin üyeleri arasında Hamas savaşçıları da yer alıyordu.

3 Şubat Perşembe günü Lübnan parlamentosunun Hizbullah milletvekili Mahmud Kamati şebekenin 22 üyesinin tamamının –liderleri Sami Şehab da dâhil olmak üzere- hapisten kaçmayı ve evlerine güven içinde varmayı başardıklarını sevinçle ilan etti. Kamati bunun nasıl gerçekleştiği hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Debka’ya göre olay şöyle gerçekleşmiş:

Nasrallah tarafından hapistekileri kurtarmakla görevlendirilen birim iyi eğitilmiş 25 Hizbullah ve Hamas üyesinden oluşuyordu. Mısır’da ayaklanmalar baş gösterdiğinde Gazze’deki kaçakçılık tünelleri üzerinden Mısır’a girmek üzere yola çıktılar. Sina’nın kuzeyindeki el Ariş şehrinde silah ve patlayıcılarını aldılar. Yolda kendilerine Mısır güvenlik güçleri ile çatışan silahlı Bedeviler ve Filistinliler süsü vermişlerdi, kısmen bunu gerçekleştirdiler de.

Baskın timi Süveyş Kanalı’nda Müslüman Kardeşler eylemcileri tarafından karşılandı. Daha sonra bu kişiler tarafından kaçakçı kayıkları ile İsmailiye’ye getirildiler. Buradan da Mısır’daki en büyük cezaevlerinden biri olan Netrun Vadisi hapishanesi önüne taşındılar. Burada Müslüman Kardeşler üyeleri tarafından kapıdaki muhafızlar ve güvenlik tedbirleri, Hizbullah, Hamas ve Müslüman Kardeşler üyelerinin tutuldukları hapishane hücrelerinin yerleri hakkında bilgilendirildiler.

Birkaç günlük keşiften sonra da nihai hamlelerini gerçekleştirdiler.

Kapıda kendilerine engel olmak isteyen muhafızlara patlayıcılar ve el bombası atan tüfeklerle saldırarak en az 30’unu öldürdüler. İç kapıları etkisiz hale getirmek için hafif patlayıcılar kullandılar. Daha kalabalık sayıda insanın kaçmasını sağlamak için de hapishane duvarlarında patlayıcılarla büyük delikler açtılar.

Dışarıda kendilerini kamyon ve otobüslerden oluşan büyük bir konvoy bekliyordu. Müslüman Kardeşler özgürlüğüne kavuşan üyelerini bu araçlara bindirerek Kahire’deki mahallelere dağıttı. 22 Hizbullah ve Hamas üyesini ve baskını düzenleyen timi taşıyan küçük konvoy ise farklı güzergâhlar üzerinden Sina ve Gazze şeridine doğru yol almaya başladılar. Mısır güvenlik güçleri bu sırada ayaklanmalarla meşgul idi.

Kaçışın farkına varılır varılmaz Sina’daki Mısır güçleri ve Mısır sınırındaki İsrailliler konvoyun Gazze’ye girmesini engellemek için harekete geçtiler ama artık çok geçti.

Hizbullah ve Hamas tarafından gerçekleştirilen bu cüretli saldırı Mısır içersinde gerçekleştirdikleri ilk büyük askeri operasyon idi.”



velfecr
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Haber doğruysa , güzel bir operasyon olmuş...
 
Üst