"Hitler ölmedi, 95 yaşına kadar Brezilya'da yaşadı"

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Arjantin'de ormanlık bir alanda saklanmış taştan yapılar bulundu. Keşfi gerçekleştiren arkeologlar, yapıların 2'nci Dünya Savaşı sonrasında Arjantin'e kaçan Nazilere ait sığınaklar olabileceğini düşünüyor.Arjantinli arkeologlar, ülkenin kuzeyinde daha önce bilinmeyen taştan yapılar buldu. Teyu Cuare ulusal Parkı'nda keşfedilen yıkık yapıların Nazilere ait sığınaklar oldukları sanılıyor.

Buenos Aires Üniversitesi'nde görevli arkeologlar, ormanlık alanda oldukça iyi saklanan barınakların bölgede bulunan diğer yapılardan farklı bir şekilde inşa edildiğine dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz aylarda "Hitler in Brazil" isimli kitabın yazarı Simoni Renee Guerreiro Dias isimli Nazi araştırmacısı, Hitler'in savaşın kaybedileceğini anladıktan sonra önce Arjantin üzerinden Paraguay'a oradan da Brezilya'ya kaçtığını ve 95 yaşına kadar burada yaşadığını iddia etmişti.
siginak,cpkjPMgMQ0G6E8FuPPPw1Q.jpg
Arkeloglar, gerçekleştirecekleri çalışmalarla bu yapıların niçin inşa edildiğini bulmayı umuyor.Söz konusu kalıntıların keşfinin ardından Hitler'in bir süre burada yaşamış olabileceği iddiaları yeniden dillendirilmeye başlandı.
İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin ardından 180 kadar Nazi savaş suçlusu bu ülkeye kaçmıştı.
para,iAbRdUoVLUeb_gfa0nQ-jA.jpg
Kalıntılarda yapılan incelemelerde, ikinci dünya savaşında basılmış alman madeni paralarıyla almanya'da üretilen porselen parçaları da bulundu.Sovyetler Birliği, Hitleri'in eşi Eva Braun ile 30 Nisan 1945 günü intihar ettiğini, cesetlerin ise yakıldığını açıklamıştı. Cesedi teşhis edilemeyen Hitler bu yüzden yıllardır komplo teorilerine konu oluyor.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,995
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Yani demek istiyorlar ki 1984 senesine kadar sağdı.

Bu haberler boş haber.

Ölmüş olsa ne olur yaşıyor olsa ne olur.

Diğer yandan haberin içinde bahsedilen mesele şudur, savaş sonra nazi komutanlarının askerlerinin bir bölümü yargılanmamak için Arjantin topraklarına göç edip buralarda kalan hayatlarını sürdürdüler.

Bu bilinmeyen bir şey değil.

Haberdeki evlerde onlardan kalma.

Selam ve dua ile...
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Yani demek istiyorlar ki 1984 senesine kadar sağdı.

Bu haberler boş haber.

Ölmüş olsa ne olur yaşıyor olsa ne olur.

Diğer yandan haberin içinde bahsedilen mesele şudur, savaş sonra nazi komutanlarının askerlerinin bir bölümü yargılanmamak için Arjantin topraklarına göç edip buralarda kalan hayatlarını sürdürdüler.

Bu bilinmeyen bir şey değil.

Haberdeki evlerde onlardan kalma.

Selam ve dua ile...
Yaşıyor olması önemlidir çok şey değiştirir. Lakin bu haber bağlamında söylemiyorum. Zira haber kendi içinde mantıksız. Hitler Arjantin'de niye kendi parasını kullansın? Geçmez akçeyi yanına alıpta ne yapacak? Ben burdayın gelin alın der gibi!

Eğer Hitler yaşamışsa bunun bugünün Almanya'sının temel taşlarını onun koyduğunu gösterir. Hitler'in altınları, tonlarca altın mesela kayıptır. Belki bu altınlar kademe kademe yeni Almanya'nın ekonomisine katılmıştır çaktırmadan. Eğer Hitler yaşamışsa bunu organize etmiş olabilir. Veya Alman derin devletini kuran kurmay zeka olur. Bütün bu işler için Hitler lazım mıdır oda başka bir soru zira en önemli adamlarının hayatta olmasıyla bütün bunlar gene mümkün olur.. Ve öylede olduğuna inanıyorum..

Bizde nasıl ki İttihat ve Terakki'nin kalıntıları hala etkilidir orada da öyle olmuştur. Cumhuriyet dönemine damgasını vuran elin Atatürk olduğuna inanmıyorum. Bal gibi İttihat ve Terakki vardır orada. İsmet İnönü Atatürkçü görünen bir İttihatçıdır aslında. Atatürk'ü Çankaya'da oyalayan bir el vardır. İnönü'yü trafik kazasında öldü gösteren bir el vardır. İttihat zihniyyetinin emaresi darbeci olmasıdır. Türkiye'de ordunun darbe yapma geleneği Atatürk'ten ziyade İttihatçı zihniyyetin işidir. Bu ittihatçılar o derece organizedirler ki bir itthatçının çocuğu veya torunu bile sistem tarafından korunur ve hürmet görür. Sözü dinlenir, gittiği yerde hemen oturacak yer gösterilir, kapılar açılır. İttihatçı birisinin çocuğu veya torunu şeriatçi dahi olsa bu hürmette kusur edilmez. Böyle manyak takıntıları vardır bunların. Tuhaftırlar. Lakin gıpta edilecek yönleri yok mudur? Vardır. Örneğin kesinlikle zenginliğe ve paraya düşkün değildirler. Davaları için varlarını yoklarını harcamaya hazır bir disiplin anlayışları vardır. Kuruş çalmazlar. Menfî iş çevirmezler. Onlar için varda yokta vatandır. Bilhassa eşlerini ve çocuklarını son derece disiplinli yetiştirirler. Kızlarının parmağında öje görsünler anında kırarlar. Fazla açık saçıklığı sevmedikleri gibi aşırı kapanmayıda sevmezler. İttihatçı eşi olmak diye bir konum vardır aralarında. Böyle tuhaf bir disiplin anlayışarı var.

Bu aynı disiplini Hitler faşizminde gözlemlemek mümkündür. Disiplinli bir kadın, disiplinli bir aile falan işte.. Bu işlerin kökü hangi felsefeye dayanıyor ben onu hala çözemedim..
 
Üst