spesifik
آزادی قید و بند
Hamur için
Hamur için olan malzemeler derin bir kapta yoğurulur. Sert bir hamur olmalıdır. Un yeterli gelmezse ekleyebilirsiniz. Yoğurma esnasında unu bol tutmalıyız ki hamur sert olsun çünkü dinlendikten Sonra hamur kendini salar ve yumuşar. Bu hamurdan üç küçük beze çıkıyor. Bezeleri üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakıyoruz. Patatesleri soyup dilimlere bölüp haşlıyoruz. Soğanları ince ince minik küpler halinde doğruyoruz. Kıymayı soğanı karıştırıp ovuyoruz ki yaparken zorluk yaşamayalım. Patates haşlanınca ezip kıymaya karıştırıyoruz. Baharatlarını da ekleyip iç harcını tamamlıyoruz. Bezeleri 1cm kadar incelikte açıyoruz. Çay bardağıyla açtığımız hamuru kesiyoruz. İç harcından bir çay kaşığı kadar alıp hamura uzunlamasına yayıyoruz. Hamurun bir ucunu içine katlayıp oluşan kulak gibi olan çıkıntıları ortada katlayarak birleştiriyoruz. Büyük bir tencerede suyu kaynatıp içine bir miktar tuz ve bir kaç damla yağ damlatıyoruz. Hingelleri içine tek tek atıp haşlıyoruz. Haşlanan hingelleri süzüp sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp üzerine salça tereyağ yakıp gezdiriyoruz.
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 200gr kıyma
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe göre Pulbiber, karabiber, kuru nane
- 2 litre su
- 1 kase un
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı biber ya da domates salçası
![](http://cdn.nefisyemektarifleri.net/wp-content/themes/nefistema/images/yemek_tarifi_hazirlanisi.png)
![hingel-nasil-yapilir-foto-3.jpg](http://img.nefisyemektarifleri.net/2014/11/hingel-nasil-yapilir-foto-3.jpg)