Hidayet Karaca özgür dünyaya seslendi!Bu özgür dünya hangi ülkeleri kapsıyor:)Acaba hangileri?

Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri özgür dünya ülkesi

  • ABD

    Oy: 0 0.0%
  • ALMANYA

    Oy: 0 0.0%
  • FRANSA

    Oy: 0 0.0%
  • İNGİLTERE

    Oy: 0 0.0%
  • İSRAİL

    Oy: 0 0.0%
  • ASYA ÜLKELERİ

    Oy: 0 0.0%
  • AFRİKA ÜLKELERİ

    Oy: 0 0.0%
  • DİĞERLERİ

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    6
  • Anket kapatılmış .

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Hidayet Karaca özgür dünyaya seslendi!Bu özgür dünya hangi ülkeleri kapsıyor:)Acaba hangileri?

İşte Karaca'nın özgür dünyaya yazdığı yeni mektubu:

"Türkiye’nin özgür geleceği adına kaygılanan herkes bedel ödüyor bugünlerde. Demokrasi ve şeffaflık talebinde bulunanlar baskına uğruyor, tutuklanıyor ya da en iyi ihtimalle Nazi Almanya’sını hatırlatan baskı yöntemleriyle linç ediliyor.

Franz Kafka’nın 1914’te yazdığı Dava adlı kitabında anlattığı hukuki kaos, yüz yıl sonra ülkemizde gerçeğe dönüştü. Karanlık adli bürolarda yukarıdan gelen talimatlarla oluşturulan dosyalar, neyle suçlandığını bilmeden yargılanan masum insanlar, sanıksız ve savunmasız duruşmalar, kısıtlanan özgürlükler ve özellikle de hukuktan uzak kararlara imza atan yargıçlar… Yüz yıl öncesinde bir yazarın hayal dünyasında şekillenen bu manzara günümüz Türkiye’si için hiç de yabancı değil. Hukuk bir yana akla ve mantığa aykırı kurgular üzerinden suçlama geliştirip bir tek delil gösterilmeden tutuklandım. Bu kararı da yukarıdan gelen talimatlarla ‘proje’ olarak kurulan Sulh Ceza Hakimliği sistemi verdi. Ve ben bu satırları kaleme aldığım sırada 73 gündür bu kaos planı kapsamında tutukluyum.

Özgürlüğümden mahrum bırakıldığım bu dört duvar arasında ülkemin gidişatını yakından takip ediyorum. İnsan haklarına kasteden taciz ve tecavüzlerin artık zulüm eşiğini de aştığını görüyor ve çok üzülüyorum. Birçoğu gazeteci meslektaşım olmak üzere bu sıkıntılara maruz kalanların acısını derinden yaşıyorum. Ama en çok da ülkemin geleceği adına endişeleniyorum. Özgür ve huzurlu bir hayat arzulayan her vatandaş gibi ben de demokrasi kültürünün tamamen bertaraf edilmesinden korkuyorum. Meclis’teki sandalye sayısına sığınıp Anayasa ve demokrasiye aykırı yasa maddelerinin birer birer hayata geçirildiğini gördükçe endişelerim artıyor. Molotof ve bonzai düzenlemesini kılıf yaparak iç güvenlik paketindeki yasakçı birçok maddeyi milletin gözünden kaçıran siyasi anlayış, bu korku iklimini daha da büyütüyor. Yine de ümidim tükenmiş değil. Baskılar karşısında pes etmeyen gazeteci meslektaşlarımı, akademisyenleri, aydınları ve siyasileri görüyorum. Demokratik bir ülkede yaşayacağımız günlere inancım artıyor.

Dünyadan gelen tepkileri gördükçe huzur ve özgürlüklere uzanan bu yolda yalnız olmadığımızı anlıyorum. Avrupa Parlamentosu, 14 Aralık 2014 tarihli özgür basına darbe operasyonunu duyar duymaz ayağa kalktı. Parlamento, oybirliğiyle kabul ettiği raporda ismimi de anarak özgürlüklere kasteden bu darbeyi diplomasideki en ağır tavırla kınadı. Amerikan Kongresi’nden 88 vekil özgür basına darbe operasyonuna tepki için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye mektup gönderdi. Dünyanın saygın basın kuruluşlarından Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Başkanı Joel Simon, medyaya yönelik saldırıların durdurulması talebiyle Başbakan Davutoğlu’na mektup yazdı. Freedom House ve İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün de aralarında bulunduğu birçok uluslararası kurum ve örgüt, ben ve diğer gazeteci meslektaşlarımın gasp edilen hakları için seslerini yükseltti. Sadece bu birkaç örnek bile ülkemizdeki siyasi baskı ortamının dış dünyadan net bir şekilde görüldüğünü ve yakından takip edildiğini gösteriyor. “Umursamıyorum” ifadeleriyle sınırlarımıza otoriter bariyerler inşa edilse de henüz dünyadan kopmadık. Ümitliyim… Türkiye’nin geleceği için bedel ödemeyi göze alanlar, dar dairedeki menfaatlerini koruma pahasına ülkemizi özgür dünyadan koparmaya çalışanlara engel olacak. Bu direnç, özgürlüklerin önündeki tüm bariyerleri yıkacak.

Çünkü özgürlük bedel ister."

* Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü

 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Beddualar yerini yalvarmalara bırakmaya başladı ..
onurlu yalvarış Ayakları ...
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Ülkelerinde sağladıkları refahı sahip oldukları sömürgeci zihniyete borçlu olan sözde özgür dünya ülkelerinde, özgürlük tanımının kime ve neye göre yapıldığı merak konusu!
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Hidayet Karaca'nın mektubu Nijerya'da yayınlandı

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın silivri'den yazdığı özel mektup Nijerya'nın önde gelen gazetelerinden The Sun'da yayınlandı. Bütün dünyaya duyurulan mektupta, Türkiye'de medyaya baskının görünenden çok fazla olduğuna dikkat çekiliyor.:):):)


Gülmekten yerlere yatacağım.Adamların içmeye ayranları yok tahtırevanla ortalıkta dolaşıyorlar :)BOKO HARAM NİJERYA DA GALİBA:)
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Türkiye deki medya baskısına daha fazla dayanamayan Boko Haram :)





Kanlı örgüt IŞİD'e biat ettiğini açıkladı


Nijerya'daki Boko Haram örgütünün, IŞİD'e bağlılığını ilan ettiği belirtildi!:):):)



SITE adlı internet sitesinde yer alan ve Boko Haram'ın lideri Ebu Bekir Şekau'ya ait olduğu öne sürülen videoda, Şekau'nun IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'yebiat ettiklerini belirterek şunları söylediği öne sürüldü:
"Halifeye biat ediyoruz. Ona zorlukta ve kolaylıkta kulak verecek ve itaat edeceğiz. Ümmetin şahit olduğu ihtilafların, hilafetten başka ilacı yok. Tüm Müslümanları bize katılmaya çağırıyoruz."
Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram'ın, 2009'da lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı ve yeni lideri Ebu Bekir Şekau ile birlikte sürdürdüğü kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.
Kaynak : AA
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Başlığa bakıyorum da, bu şakirtlerin özgür dünya dedikleri yer Avrupa ve Amerika...

Bu ne büyük namussuzluktur...

Dünyayı sömürge haline getirmiş ülkeler, özgür dünya olmuşlar... Daha ne kadar Müslüman kanı dökmeleri lazım, ne kadar insanı açlığa, yoksulluğa mahkum etmeleri lazım ki bu şakirt bozuntuları özgür dünya demesin bunlara
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Karaca'nın 'özgür dünyaya' mektubu Hollanda'da yankılandı
07 Mar 2015 11:47 Samanyolu Haber



Hidayet Karaca'nın 'özgür dünyaya' mektubu Hollanda'da yankılandı:):):)

Medya ve demokrasiye darbeye dünyanın farklı bölgelerinden yorumlar gelmeye devam ediyor. Karaca'nın 'özgür dünyaya' mektubu Hollanda'da yankılandı
Hollanda’nın en muteber gazetelerinden NRC Handelsblad:):):), tam 82 gündür hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın Silivri cezaevinden yazdığı mektubu, cumartesi günü okuyucularıyla paylaştı. Tutuklanmasının, ülkede aylardır devam eden ‘cadı avının’ bir neticesi olduğunu yazan Karaca, “Daha demokratik bir Türkiye için mücadelemi sürdüreceğim” dedi.


SESLENDİKLERİ ÖZGÜR DÜNYA!!!!!!:)

11205.jpg




ÖZGÜR DÜNYANIN Hollanda Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders fazla söze gerek var mı:)
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Hizmet ettikleri, uşaklığını yaptıkları dünya, bunlar için "özgür dünya"...

Hem ihanet edeceksin hem de pişkinliğe vereceksin. Hem suçlu hem cazgır. İnsanlık tarihi böyle yüzsüzleri çok nadir görmüştür.

Müstahakınızı bulacaksınız.
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
ÖZGÜR DÜNYA!!!!!!





Amerika Birleşik Devletleri’nde Müslüman cinayetlerine bir yenisi eklendi.
Bu kez, IŞİD'den kaçarak Teksas'a yerleşen 36 yaşındaki Ahmed el Cumali , evinin önünde vuruldu.
3 hafta önce Amerika'ya yerleşen Irak kökenli Cumali, kar yağışını izlemek için sokağa çıktığı sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından ailesinin gözü önünde hedef alındı.
Cinayetin ardından kamera kayıtlarını inceleyen polis, olay saatinde bölgeden uzaklaşan 4 şüpheli tespit etti.
Şüphelilerin kimliğini belirlemeye çalışan Teksas polisi, nefret suçu ihtimalini değerlendirdiğini açıkladı.
Cumali'nin ölümümün Amerikan basınında yeterince yer bulmaması ise , Amerika'da yaşayan Müslüman toplumun tepkisi topladı. Müslümanlar, sosyal meydada, "Müslüman hayatlar değerli" başlığı ile basınının tavrını eleştirdi.
ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde geçtiğimiz ay da 3 Müslüman genç başlarından vurularak öldürülmüştü.
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
AP Sosyalist grup üyesi Ana Gomes'den çok önemli açıklamalar


09 Mar 2015 20:06 Samanyolu Haber



Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutukluluğunu değerlendiren Gomes, Türkiye'nin daha fazla demokratikleşme yerine, aksine otoriterleşmeye doğru gittiğini söyledi.:)

Madam Portekiz vatandaşıdırHem de sosyalist olan cinsten:)

ÖZGÜR DÜNYA YA HOŞGELDİNİZ:)


Portekiz Sömürge Savaşları - Vikipedi
fft16_mf2113006.Jpeg


Portekiz'deki işçi olaylarında polisin müdahalesi çok sert oldu.:)

 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Özgür Dünya:)

Son 50 yılda çok şey değiştiABD Başkanı Obama, Alabama eyaletinin Selma kentinde 1965 :)yılında yaşanan ve ABD’de “Kanlı Pazar” olarak bilinen siyahilerin oy kullanma hakkı için yaptığı protesto yürüyüşünün anma etkinliğine katıldı.

Obama, kadın haklarından eşcinsellerinkine varıncaya kadar birçok noktada gelişme kaydedildiğini anlattı. Obama, “Kanlı Pazar’dan 50 yıl sonra bile yürüyüşümüz henüz bitmedi. Ama bitişe yakınız:)” diye konuştu.

Ferguson olayları gözlerinden öper:)50 yıl değil 500 yılda yürüseniz hep teğet geçeceksiniz!
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
ÖZGÜR DÜNYAYA SESLENDİLER:)

Cellatlığa özendİCellatlığa özenen işgalci-terör devleti İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail’e karşı duran Arapların başlarının kesilmesi gerektiğini söyledi.!!!!!!!!


NETANYAHU da Abd kongresinde seslenmişti bir vesile olanlar! neticede özgür dünya:)
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Muhalefetten, AB'ye 'yolsuzluk' mektubu
10 Mar 2015 07:41 Samanyolu HaberAna muhalefet partisi, AB'ye yolsuzluklara dem vuran gündeme ilişkin mektup gönderdi.









CHP de özgür dünyaya seslenmiş:):):)
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Özgür Dünyadan bir haber:)



Avusturya'daki tartışmalı “İslam Yasası”, Federal Konsey tarafından onaylandı.Avusturya Ulusal Meclisi'nde 25 Şubat'ta kabul edilen "İslam Yasası", Meclis'in diğer kanadı Federal Konsey'de de görüşüldü. Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) temsilcileri, yasanın yeterli olmadığını ileri sürerek Ulusal Meclis'e geri gönderilmesini istedi.

FPÖ adına konuşan milletvekilleri, İslam'ın Avusturya'nın bir parçası olmadığını, Avrupalı değerlerle uyuşmadığını ve yasanın radikalleşmeyi durduramayacağını ifade etti.

Koalisyon hükümetini oluşturan Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) ve Avusturya Halk Partisi (ÖVP) milletvekilleri ise, yasanın Müslümanlara hak ve sorumluluklar getirdiğini belirtti.

Federal Bakan Josef Ostermayer de yaptığı konuşmada, "İslam Yasası"nın bir din yasası olduğunu, anti-terör yasası olmadığını ifade ederek, yasanın ulusal ve uluslararası hukuka uygun olduğunu savundu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada yasa oy çokluğuyla onaylandı. Federal Konsey'in onayladığı "İslam Yasası", Cumhurbaşkanı'nın imzasına sunulduktan sonra resmi gazetede yayımlananarak yürürlüğe girecek.

Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra yasaya karşı çıkan Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB), Viyana İslam Federasyonu, Avusturya İslam Kültür Merkezleri Birliği ve Avusturya Türk Federasyonu, Anayasa Mahkemesi'ne dava açacak.

YASAYA YÖNELİK ELEŞTİRİLER
Müslümanların dini hayatını olumsuz etkileyen maddeler içeren yasada, "Müslümanlara yönelik genel şüphe, yurt dışından gelen imamların engellenmesi, Bakanlar Kurulu'nun cemaatlerin tanınması ve lağvedilmesinde yetkili olması, imamların üniversitede yetiştirilmesi, camilerin tüzel kişiliğe zorlanması, dini etkinliklerin güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesi, İslam cemaatinin izni olmadan cami açılması ve imam atamasının yapılamayacak olması" yönleriyle eleştiriliyor.
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Darbeci Sisi: Netanyahu ile sık sık görüşüyoruz!

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze'de binlerce masum Filistinli'yi katleden Netanyahu'yla sık sık görüştüklerini açıkladı.:)




Uluslararası sularda İsrail i otorite gören zihniyet :)Özgür dünya ,yeni bir dünya kuruyorlardı:):):)
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul

Özgür Dünya!Yeni mektupları bağrına basmak için bekliyor:)



Basın özgürlüğü ve karikatüristlerin hakları konusunda gündemden düşmeyen Fransa'da, büyük bir skandal yaşandı. Fransız küfür dergisi Charlie Hebdo'nun tüm İslam alemine yaptığı hakaretleri basın özgürlüğü olarak tanımlayan Fransızlar, karikatürist Zeon'u anti-Siyonist çizgileri sebebiyle yargıladı. ABD ve İsrail'i eleştiren, İsrail haritası şeklindeki bıçakla Filistinli çocuğun katledilişini resmeden Fransız çizer Zeon, ülkesinde adliyelik oldu. Hakim, karikatürist Zeon'u ırkçılık ve dinsel nefret suçu işlemekle suçladı. Zeon serbest bırakılırken tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

1426318287.jpg
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
ÖZGÜR DÜNYA YOL VER GİDELİM:)ŞAHSEN BAĞIRLARINA BASACAK YENİ MEKTUPLARI BEKLERKEN:)BAĞIRLARINDAN YAYIN YAPACAKLAR ARTIK:Cool:


İFTİRALARA CEVAPLAR ADLI FACE HESABINDAN ALINTIDIR:)

Samanyolu Haber Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkenti Washington D.C.’de yeni stüdyosunu hizmete açıyor. Samanyolu Haber’den büyük atılım!:):):)
Samanyolu Haber’in Türk televizyonları arasında ilk kez Washington D.C’de kendi stüdyosunu açması adına 17 Mart Salı günü bir resepsiyon gerçekleştirilecek.
Resepsiyona çok sayıda üst düzey davetlinin katılması bekleniyor. Açılış töreni saat 19.30’dan itibaren Samanyolu Haber TV ekranlarından canlı yayınlanacak.
NATO üyesi ve bulunduğu kritik coğrafyada uzun yıllardan beri ABD’nin müttefiği olan Türkiye’de özellikle son dönemde yaşanan kanunsuz uygulamalar, baskı ve zulümler bir süreden beri ABD tarafından yakından takip ediliyor:):):) Gerek ABD dışişlerinden, gerekse sivil toplum kuruluşlarından gelen uyarılar gerçek manada özgür olan dünya:):):) basınında geniş yankı buluyor. Kurmaca bir dizi senaryosundan dolayı, hiçbir delile dayanmadan tutuklanarak Silivri cezaevine konan ve yaklaşık 90 gündür cezaevinde bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın serbest bırakılması adına farklı platformlardan en üst düzeyde yapılan çağrılar artarak devam ediyor.:):):)
Samanyolu Haber’in Washington D.C.’de açacağı yeni stüdyosundan Amerika Birleşik Devletleri’nde ve uluslararası platformlarda Türkiye’de yaşanan gelişmelerin yansımalarının aktarılacağı programlar şimdiden kamuoyu tarafından ilgi ve merakla bekleniyor.:):):)









 

alitufan2003

Profesör
Katılım
27 Ağu 2013
Mesajlar
1,370
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Konum
Yalova
Bunlar Küfrün Merkezinde, İslam'ın En büyük düşmanı olan memleketlerde Televizyon da açarlar...
Onlara vatanımızı şikayet de ederler...
Devletin gizli belgelerini, ordunun savaş planlarını küffara da satarlar...
Hiç şaşırmayın bunlara..
Biz şaşırmıyoruz çünkü Hatem-i Veli Ömer ÖNGÜT -K.S.- Hazretleri bunların içyüzlerini taaa yıllar önce ümmet-i muhammede bildirmişti...
Bunların Küffardan yardım dilenmelerini yeni sanmayın sakın..
Şu ibretlik olayı bir okuyun!!!

"Bunların Türkmenistan’daki okullarından sorumlu bulunan
Muammer Türkyılmaz -aynı zamanda Bilim Bakan Yardımcısı-1993 yılında bir toplantıda, Alarko şirketinin ortaklarından Yahudi Üzeyir Garih’ten faaliyetleri için maddi yardım istemiş, para dilenmiştir, bakın hem de bir Yahudiden.
Onlar için önemli olan gösteriş için açtıkları okulları. Hazret-i Allah’ın hükmüne imanları olsaydı böyle yapmazlardı. Yahudiden para dileniyorlar. Ne kadar da zavallılaşmışlar!

Yahudi Üzeyir Garih de şöyle açıklamalarda bulunmuş: “Bu okullar gördüğüm kadarıyla tamamen laik...” Bunu Yahudi söylüyor, okullardan memnun. Oysa onlar müslüman olsalar Hazret-i Allah’ı memnun etmeye çalışmaları gerekmez miydi?
Şöyle devam ediyor:
“Ben o okulları görmeden şüphe içerisindeydim. Bu okullar yarının bir İslâm birliği amaçlı, dini esaslara dayanan birer misyoner okulu mudur diye. Fakat böyle olmadığını gözlerimle gördüm.”
Nasıl oldu da bu Yahudinin gözüne girmişler. Zaten bunların dostu ya papaz ya yahudi. Bunlar müslümanlarla dostluğu keseli çok oldu. Artık ya hıristiyanı kucaklarlar ya da yahudiden para dilenirler.
Allah-u Teâlâ Resulullah Aleyhisselâm’ın şahsında Kelâm-ı kadim’inde şöyle buyuruyor:
“Ben sizin taptıklarınıza tapmam, benim taptığıma da siz tapmazsınız. Ben de sizin taptığınıza asla tapacak değilim. Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.”(Kafirun: 2-6)

Üzeyir Garih narcıların okullarına yardım yaptığını ve bunun artarak devam edeceğini söylüyor. Ayrıca şunları ekliyor:
“Biz maddi mânevî yardımda bulunuyoruz... İslâm tolerans dinidir... Hocaefendi bu konuda ilerici bir düşünceye sahip.”
Yahudinin bunlara yardım etmesi, hem de maddi ve manevî, onlardan memnun olduğunun açık ve kat’i delilidir. Narcıların başarılı olmaya devam etmelerini istiyor. Bir yahudi bir müslümandan nasıl hoşnut olabilir?
Bunun cevabı Âyet-i kerime’de Allah-u Teâlâ tarafından beyan edilmektedir:
“Sen onların dinine uymadıkça ne yahudiler ne de hıristiyanlar senden asla hoşnut olmazlar.” (Bakara: 120)"

http://www.hakikat.com/nur/risaleler/narci/fetu6.html
 

alitufan2003

Profesör
Katılım
27 Ağu 2013
Mesajlar
1,370
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Konum
Yalova
Bediüzzaman Hazretleri, Her cefâya katlandı ve fakat bu cefâlar onun imanını artırmaktan, azmini çoğaltmaktan başka bir şeye yaramadı. Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmedi. Canını hiçe saydı, dinde imanda aslâ en küçük taviz vermedi. Etrafı da öyle idi. Onun izinden gidenler harama ve helâle çok dikkat ederlerdi. Hapishaneden hapishaneye sürüklenirlerdi. Her türlü eziyete katlanırlardı. Aç dururlar, hasır üstünde yatarlardı. Bu onların imanlarını artırıyordu.Ve fakat hiçbir zaman KÜFFARA yalvarmadılar, KÜFFAR'dan yardım dilemediler...
Cenâb-ı Hakk hidayetlerini artırıyordu. Aslâ kimseden para toplamaz, aslâ dilenmezlerdi.
Ona tâbi olanlar, onun ahlâkını alanlar da yine aynı öyledir.
İbadet ve taata çok düşkündü. Çok büyük feragat sahibi idi. Bütün hayatı feragat misalleri ile dolup taşmaktadır. Dünyaya aslâ meyil ve iltifat etmedi. Bir kap çorba, bir lokma ekmek, bir bardak su ile yetinirdi, elbisesi pek basit ve fakirâne idi.

Bir ona ve ona tabi olanlara bakın...
Bir de bunlara...

İşte kıyas...
Çok basit..



Bediüzzaman'ın küffara bakışı;
" Ey bu vatan gençleri! Frenkleri (Avrupalıları) taklide çalışmayınız! Ãyâ (acaba) Avrupa’nın size ettikleri hadsiz zulüm ve adâvetten (düşmanlıktan) sonra, hangi akılla onların sefahet (akılsızlık) ve bâtıl efkârlarına (fikirlerine) ittibâ edip emniyet ediyorsunuz? Yok yok! Sefihâne (akılsızca) taklit edenler, ittiba değil, belki şuursuz olarak onların safına iltihak edip (dahil olup) kendi kendinizi ve kardeşlerinizi idam ediyorsunuz (yok ediyorsunuz).
Âgâh (uyanık) olunuz ki, siz ahlâksızcasına ittiba ettikçe (uydukça), hamiyet (iman ve İslâm’ı savunma) dâvâsında yalancılık ediyorsunuz. Çünkü şu surette ittibânız, milliyetinize karşı bir istihfattır (küçük görmedir) ve millete bir istihzâdır (alay etmedir).
(.......)
İşte muzır (zararlı) kâfirler ve kâfirlerin yolunda giden sefihler (akılsızlar), Cenâb-ı Hakk’ın hayvanâtından bir nevi habistirler (pistirler).” (Lem’alar)

O kafire böyle bakıyordu, bunlar ise hep onlarla hemhal oluyorlar..
Bunların yalanyolu kanallarına bir bakın, hep "
avrupalı dostlarından" bahsederler..

O nedenle NURCU ayrıdır..
NARCI ayrı...
 
Üst