Heyecan dorukta

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Temel Karamollaoğlu, son yaşanan olayların Milli Görüş camiasında büyük bir şuurlanmaya, heyecana ve çalışma azminin doğmasına sebep olduğunu söyledi.
  • heyecan-dorukta-medium-0.jpg


Parti Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu, gazetecilerin genel başkan adayının belirlenip belirlenmediğine ilişkin sorusuna, "Yoğunlaşılan isimler var. Şu anda onların isimlerini vermek istemiyorum. Yani bunu söylemek doğru değil. Biz delege arkadaşlarımıza rica etmiştik, kimse kimseden kopya çekmesin diye. Herkes üç tane başkan adayı yazsın. GİK için isim belirlesin. Bunların hepsi alındı. Tasnif edildi. Şimdi son noktaya gelebilmek için gayret gösteriliyor. İnşallah Pazar günü, hepimiz birlikte göreceğiz. Buna şahit olacağız" dedi.
Her yerde heyecan var
Bu hazırlık çalışmaları kapsamında 3 Ekim tarihinde gerçekleştirilen istişare toplantısına 726 delege, il başkanları ve temsilcileri, il müfettişleri, kadın kolları ve gençlik temsilcileri katıldığını belirten Karamollaoğlu, hazırlık çalışmaları kapsamında bütün illerin tarandığını ve organize edilen Genişletilmiş İl Divan Toplantılarında hazırlıklar son kez gözden geçirildiğini dile getirdi. Karamollaoğlu, "Bu toplantılarda da katılımın yüksekliği yanında, büyük bir coşku ve heyecan gözlemlenmiştir" diye konuştu. Saadet Partisi'nin kongresini çok önemli bir dönemde yaptığını kaydeden Karamollaoğlu, "Kongremizde göreve gelecek Genel Başkan ve Yönetim bir taraftan teşkilat mensuplarımız arasındaki bağları güçlendirerek çelikleştirecek, öte yandan 2011 yılında yapılacak Genel Seçimler'de en üstün başarıyı elde etmek için çalışacaktır. İstişare toplantılarımız gösterdi ki, partimizde yaşanan son olaylar teşkilatlarımızda büyük bir şuurlanmaya, heyecana ve çalışma azminin doğmasına sebep olmuştur" dedi.
Niçin Milli Görüş?
Son 8-9 yılda Afganistan'da, Irak'ta, Filistin'de işlenen insanlık suçlarına seyirci kalındığını, hatta desteklendiğini belirten Karamollaoğlu, " Bir taraftan, "one minute" denilirken, öte yandan aynı İsrail'le ekonomik münasebetlerin nasıl geliştirildiğine şahit oluyoruz. AB, Türkiye'ye karşı olumsuz tavrını sürdürürken, Türkiye'nin bu bağları güçlendirmek için sürekli tavizler verdiğine şahit oluyor, fakat D-8'lerin canlandırılmasının sözünün bile edilmediğini görüyoruz" dedi. Başta ırkçı emperyalistler olmak üzere, dış güçlerin Türkiye'nin güçlü ve tam bağımsız bir ülke olmasını istemediklerini ve bunun için her yola başvurduklarını belirten Karamollaoğlu, " Asırlardır geliştirdikleri sofistike usullerle, yeri geldiğinde, hasımlarını bile kendi emellerine alet edebiliyorlar. Bu sebeple bizler uyanık olmak, bizi asırlarca üstün kılan temel değerlerimize sarılmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.
Rıza göstermemiz mümkün değil
Bunun için Milli Görüş'e ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, " Bir defa daha belirtmek istiyorum ki, Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi'dir. Bu sebeple, Saadet Partimizin Milli Görüş çizgisinden uzaklaşmasına rıza göstermemiz, göz yummamız mümkün değildir" dedi. Karamollaoğlu, "Son hadiseler neticesinde Saadet Partisi'nin delegelerin ve teşkilatların büyük ekseriyetinin ve tabanın kararlılığını gören bir kısım arkadaşlarımız Saadet Partisi'nden ayrılmaya ve yollarına farklı kulvarda, farklı bir siyaset üslubuyla devam etmeye karar verdiler. Bu da onların en tabii hakkıdır. Yolları açık olsun. Bizler Milli Görüşçüler olarak hak bildiğimiz yolda 41 yıllık tecrübenin ışığında yolumuza devam edeceğiz. 17 Ekim kongremiz bu sebeple, yeni bir hamle döneminin ilk adımı olacaktır" dedi.
41 Yıldır yılmadık, yılmayacağız
41 yıllık Milli Görüş tecrübesinin karşılarına çıkan veya çıkartılan engelleri aşma ve her seferinde daha büyük başarılara imza atma becerisini ve imkanını kazandırdığını belirten Karamollaoğlu, "Bizler bütün Milli Görüşçüler olarak, bu yolda çalışmaktan yorulmaktan yılmadık ve yılmayacağız" dedi. Milli Görüşçülerin genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla, her meslek ve meşrep mensuplarıyla hem ülkede hem de bütün insanlığa saadet getirecek inanca ve prensiplere sahip olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Hedefimiz; Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya'dır. Adalete dayalı yeni bir dünya" diye konuştu. Türkiye ve dünyadaki sorunların ancak Milli Görüş'ün iktidarında mümkün olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, "Milli Görüş'ün tek partisi vardır o da Saadet Partisidir. Saadet Partisi'nin dışındaki partiler az veya çok birbirlerine benzerler. Hepsi batı taklitçisidir, kapitalist veya sosyalist zihniyetlere benzer politikalar izlerler. Aralarındaki farklar sun'idir" dedi.
Genel Başkan Pazar günü belli olacak
Saadet Parrtisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Temel Karamollaoğlu, toplantı sonunda gazetecilerin genel başkan adayının belirlenip belirlenmediğine ilişkin sorusuna, "Biliyorsunuz, genel başkan kongrede seçiliyor. Bir takım hazırlıklar yapılıyor. İstişareler, yapılıyor. O istişareler ister istemez zaman alıyor. Çünkü biz istişareleri, 2 hafta önce Ankara'da yapılan hazırlık toplantısında, arkasından illere yaptığımız ziyaret esnasında yaptık. Şimdi Ankara'da bir takım değerlendirmeler neticesinde elbette delegelerimizin de gayretiyle bir neticeye varılacak. Ama şu anda kesin bir isim söylemem mümkün değil" diye cevap verdi.
Kendilerinin tek aday olmasını arzu ettiklerini belirten Karamollaoğlu, delegelerle yapılan istiraşe sonuçlarının sorulması üzerine de, "Yoğunlaşılan isimler var. Şu anda onların isimlerini vermek istemiyorum. Yani bunu söylemek doğru değil. Biz delege arkadaşlarımıza rica etmiştik, kimse kimseden kopya çekmesin diye. Herkes üç tane başkan adayı yazsın. GİK için isim belirlesin. Bunların hepsi alındı. Tasnif edildi. Şimdi son noktaya gelebilmek için gayret gösteriliyor. İnşallah Pazar günü, hepimiz birlikte göreceğiz. Buna şahit olacağız" dedi.
Delegelerle yapılan istişarede Fatih Erbakan'a yönelik bir kanaat oluşup oluşmadığı yönündeki bir soruya da cevap veren Karamollaoğlu, "Fatih Erbakan ismi, ısrarla belli çevreler tarafından gündeme getiriliyor. Fatih Erbakan'ı isteyenler de var, istemeyenler değil. Ama şu anda böyle bir mesele bizim gündemimizde değil" dedi.

http://www.milligazete.com.tr/haber/heyecan-dorukta-179413.htm
 
Üst