Herşeyden Önce Bilgisayarı Öğreniyorlar...

YagmuR

Üye
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Tepkime puanı
586
Puanları
0
Yaş
35
Konum
¤´ UnuTuLu§taN `¤
Web sitesi
www.gencislam.com
Gelişmiş ülkeleri kapsayan bir araştırma, 2006-2008 tarihleri arasında doğan çocukların daha ayakkabı bağlarını bağlamayı öğrenmeden önce teknolojiyle tanıştıklarını ortaya koydu.

İtalyan Corriere della Sera gazetesinde çıkan habere göre, merkezi Çek Cumhuriyeti'nde bulunan güvenlik yazılımı üreticisi AVG, çocuklar ve teknoloji arasındaki ilişkiyi ortaya koymak için çocuklarının yaşları 2 ile 5 arasında değişen 2 bin 200 anneyle anket yaptı.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerini kapsayan araştırmada, annelere çocuklarının alışkanlıklarıyla ilgili sorular yöneltildi. Ankete verilen yanıtlar, bu yaş aralığındaki çocukların yüzde 58'inin bilgisayar oyunlarıyla oynayabildiğini, bisiklete binebilen çocukların oranının ise yüzde 52 olduğunu gösterdi.

Araştırmaya göre, yüzde 77'si yapboz yapmayı başaran çocuklar arasında en yaygın diğer yetenekler ise yüzde 69'la mouse kullanabilmek ve yüzde 63'le bilgisayarı açıp kapatabilmek. Bu yaştaki çocuklara ev adresleri sorulduğunda ise doğru yanıt verebileceklerin oranı sadece yüzde 37'de kaldı.

Ankete göre, çocukların yüzde 28'i cep telefonundan arama yapabiliyor, yüzde 25'i internete girebiliyor, yüzde 19'u dokunmatik ekrandaki bir uygulamayla oynayabiliyor, ancak yine sadece yüzde 11'i ayakkabısını bağlamayı becerebiliyor.

Anne ve babalara çocuklarına sadece dijital dünyada değil, gerçek dünyada da nasıl hareket edeceklerini öğretmeleri gerektiğini hatırlatan uzmanlar, aksi takdirde çocukların ayakkabı bağlamayı öğrenmek için bile internetten faydalanmak durumunda kalacağını belirtiyor.
 

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
DET ABARTMIŞLAR
gelişmiş ülkeden maksatları ne bilmiyorum ama
türk müslüman çocuğu en âlâsından ayakkabısını kendi başına giyer gider parka bir arkadaşıyla oyun aktivitelerinde bulunurlar
eve,elleri ve yüzleri pancar gibi gelirve
sonra bilgisayara oturur bir saati geçmez bazen varmaz bile oyununu oynar VEYA ÖĞRENİRLER....
yemeğiydi muhabbetiydi dersiydi derken uyur kalır..
efenim bilgisayarıda öğenecek diğer şeyleride.devir teknoloji devri.
bizim evde çocuklar böyle diğer evlerdede böyleler.

not:hem şimdiki zamane çocuk ayakkabıları bağcaklı deil...:eek:leyo::D
 
Üst