Heronu sattılar sıra Heronsavara geldi

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Heronu sattılar sıra Heronsavara geldi

Emperyalist silah pazarının klasik pazarlama taktiği sürüyor. Füze, radar ve havacılık sistemleriyle tanınan ABD'li Raytheon firması, insansız hava aracını uçaksavar lazer silahıyla düşüren silahı pazara çıkarttı.

Şirket, Lazerli Yakın Mesafe Silah Sistemi (CIWS) adı verilen uçaksavarı, İngiltere'nin Hampshire bölgesinde düzenlenen Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda tanıttı.

Tanıtım kapsamında bir insansız hava aracını düşüren ileri teknoloji ürünü silahın, Mayıs ayından bu yana test edildiği bildirildi.

959220100720080920960.jpg


Raytheon yetkilileri, topçu sistemlerin yanında da kullanılabilen lazer silahının tek bir atışta 50 kilovatlık ışın gönderebildiğini, insansız hava araçları, roketler, havan topları ve küçük gemilere karşı etkili olabileceğini açıkladı.

Raytheon Missile Systems İkinci Başkanı Mike Booen, Hampshire'da gösterdikleri silahın lazer teknolojisinin geliştirilmesi adına büyük bir adım olduğunu söyledi. Booen, lazer silahının ABD, İngiltere ve NATO gemilerine monte edilmekte olduğunu kaydetti.

Jane's Defence Weekly editörü Peter Felstead, CIWS'in, lazerlerin askeri amaçlara hizmet etme noktasında bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Felstead, "Tamam, vurulan insansız hava aracı zırhlı değildi, çok da hızlı hareket etmiyordu ama yine de alevler içinde düşüşüne şahit olduk" dedi.
İcat edildiği 1960'lardan bu yana lazerin silah olarak kullanılması tartışılıyor. Ancak bugüne kadar sadece kimya alanında faydalanılan 'katı haldeki' lazerler, daha önce hiç askeri amaçla kullanılmadı. 38 ülkenin katıldığı Farnborough'daki fuar, 25 Temmuz'a kadar sürecek.

CİHAN
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
piyade tüfeği bile üretemiyoruz.
sağlam bir ambargo ile ordumuz taş ve sapan ile savaşıcak
 
Üst