Herkes İran'a Saldırma Planı Yapıyor

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
20303.jpg


Siyonist İsrail rejiminin İran'a saldırması durumunda, uzun süreli, bölgesel ve küresel bir savaşın çıkacağı ileri sürüldü


http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=67709


Bir düşünce kuruluşu tarafından yakınlarda yapılan araştırmanın sonucunda İsrail'in İran'ın nükleer tesisleri karşısında gerçekleştireceği bir saldırının bölgesel ve küresel yansımaları olacak uzun süreli bir savaşa neden olacağı belirtiliyor.

Oxford Araştırma Grubu adlı think tank tarafından hazırlanan raporda meselenin halli için barışçı yollara tevessül edilmesi önerilirken İran'ın nükleer programı karşısında uygulanacak askeri seçeneğin masadan kaldırılması gerektiği ifade ediliyor.

Bradford Üniversitesi profesörlerinden Paul Rogers tarafından hazırlanan raporda “İran'a yapılacak bir İsrail saldırısı uzun süreli bir savaşın başlangıcı olur. Bu saldırı bölgede ve dahası bütün dünyada istikrarsızlığa ve öngörülemeyecek güvenlik sorunlarına yol açar” deniyor.

Raporda “ABD'nin İran karşısında askeri müdahalede bulunması pek olası gözükmüyor fakat İsrail saldırısı ihtimali artmış durumda” ifadeleri geçiyor.

“ABD'den alınan uzun menzilli saldırı uçakları geliştirilmiş tanker uçakları filosu ve havada uzun süre kalabilen insansız uçaklarla birleştiğinde ve kuzeydoğu Irak ve Azerbaycan'daki destek ünitelerinin kullanılabilme ihtimali İsrail'in İran karşısındaki operasyon potansiyelini artırıyor” diye devam eden raporda, bunun karşısındaki İran cevabının da “küresel ve bölgesel yansımaları olacak uzun vadeli ve kapsamlı bir savaşı başlatacağı” uyarısı yapılıyor.



velfecr
 
Üst