Herkes Beğendi Salatası | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Herkes Beğendi Salatası

spesifik

آزادی قید و بند
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,610
Puanları
113
Malzemeler : (4-6 Kişilik)
1,5 paket etimek (kızarmış bayat ekmekte olabilir, ben öyle yaptım)
2 tane orta boy kabak
1 tane orta boy havuç
2 tane orta boy patlıcan
8 tane kornişon turşu
2 çay bardağı mayonez
3 çay bardağı yoğurt (susuz tarafından)
4-5 dal dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak veya 1 çay kaşığı toz sarımsak
Tuz , karabiber, kırmızı pul biber
Sebzeleri kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı :
Kabak, havuç ve patlıcanları küp küp doğrayıp kızartın.
Derin bir kap içinde kızarttığınız sebzeleri karıştırın.
Küçük kırılmış etimekleri, dogranmış turşuyu ve dereotunu ekleyin
Ayrı bir kapta mayonez, yoğurt, sarımsak ve baharatları karıştırıp malzemenin içine dökün ve tekrar karıştırın.
Servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…


 

deren

semure
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
2,393
Puanları
0
Şalgamlı pirinç salatası

Malzemeler


  • 3 su bardağı pirinç
  • 4,5 su bardağı şalgam suyu
  • Sıvı yağ
  • 1 kase mısır
  • Kornişon turşu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz isteğe göre yeşil taze soğan
  • Hazırlanışı
Pirinçleri ıslatın. Sıvı yağı tencereye koyun, üzerine pirinçleri koyun. Tuzu pirinçlerin üzerine koyun ve karıştırın. Aynı pilav yapar gibi yapıp su yerine şalgam suyu koyun. Sonra pişince soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra içine maydanozu, dereotunu, zeytinyağı, mısırı, tursuyu ve nar ekşisini koyun. Afiyet olsun.

pilav yapar gibi önceden sıcak ve tuzlu suda pirinçleri ıslatıyorum.sonra sıvı yağ (salata olduğu için) ile kavururken pirinçler kırılmasın diye tuzunu ilave edip biraz daha kavuruyorum sonra şalgam suyu veya normal suda olabilir pilavı yapıyoruz. soğuduğunda yeşillikler aynı maydanoz,dereotu,mısır,kornişon turşu ilave olarak yeşil taze soğanda ekleyebiliriz çok yakışıyor.salata görsel ve renk olarak çok şık oluyor.Bu salatayı pirinç yerine buğday veya bulgur ile de yapabilirsiniz.

 
Üst