Her İşte Bir Hayır Vardır

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Bir vezir , her hadise karşısında , ''Her şeyde bir hayır vardır. '' der, bu inanışın insan hayatı için önemli bir ilke olduğuna inanırmış.

Bir gün, padişahın kolunda dayanılmaz bir ağrı başlamış. Tedavisi için her şey yapılmış , ülkenin bütün doktorları getirilmiş. Kolun kesilmesinden başka bir çare kalmamış. Doktorlar , hastalığın ve ağrının bütün vucudu sarmaması için , kolun kesilmesine karar vermişler. Kol kesilmiş . Vezir bütün bu olup bitenler karşısında ''Her şeyde bir hayır vardır.'' diyormuş.

Padişah vezirine;
Ey vezir , kolum kesildi , sen hâlâ ''Her şeyde bir hayır var.'' diyorsun!...Hayır bunun neresinde?...

Vezir, yine teslimiyetle , ''Padişahım bunda da bir hayır var!...'' diyerek cevap vermiş. Padişah , vezirin pişkinliğine artık dayanamamış. Büyük bir öfke ile vezirin zindana atılmasını emretmiş..
Yıllar geçmiş , günlerden bir gün padişah ,yanındakilerle beraber sefere çıkmış. Çevresiyle birlikte yamyamlar tarafından yakalanmış.Yamyamlar büyükçe bir kazanı , yaktıkları ateş üzerine koymuşlar. Kazanda pişirilme sırası padişaha gelmiş. Padişahın kolunun bir hastalık sonucu kesildiğini öğrenen yamyamlar hastalıklı et yememek için onu diyerlerinden ayırmışlar,serbest bırakmışlar.

Padişah saraya dönerken birden , zindana attığı vezirini hatırlamış . Veziri , ''Bunda da bir hayır var!...'' dememiş miydi?... İşte , kurtulmuştu . Hayır gerçekleşmişti, kolu kesilmemiş olsaydı , yamyamlar onu bırakırlar mıydı?..Yaptığına bin pişman olmuş, doğruca zindana koşmuş, vezirinden özür dilemiş. Haksızlık ettiğini söylemiş, ondan helâllik istemiş.

Vezir...
''Padişahım üzülmeyiniz , her şeyde bir hayır vardır. Benim zindana atılmamda da bir hayır var... Siz beni zindana atmasaydınız, ben de sizinle sefere gelecektim.Yamyamların midesine girecektim . '' Her şeyde bir hayır var , efendimiz !...'' demiş.........
 

hattap

Paylaşımcı
Katılım
12 Haz 2006
Mesajlar
208
Tepkime puanı
0
Puanları
0
çok doğru ve düşündürücü bize güzel bir ders var
 
Üst