‘Her evet, demokrasiye ve özgürlüğe davettir’

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz

‘Her evet, demokrasiye ve özgürlüğe davettir’

Gündem 06 Eylül 2010, Pazartesi

Referandum öncesinde başlayan propaganda yasaklarının son gününde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son ve en büyük mitingini dün İstanbul’da gerçekleştirdi. Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda yüzbinlerce kişinin katıldığı miting konuşmasına, vatandaşın kandilini ve ramazanını kutlayarak başlayan Başbakan Erdoğan, 1.5 saati aşkın süren konuşmasında “Ne evet diyen ne de hayır diyen ihanet içindedir” mesajını verdi.
Hasan AY - Recai KÖMÜR - Zeynel YAMAN - Deniz DERİN / SABAH


‘ELİMİZDE BELGELER VAR’
“(Kılıçdaroğlu’nun aday oluşuyla ilgili) Kaset oyunuyla bizi engellemek istediler, aday değilim deyip 24 saatte aday oldular. Bu nasıl dürüstlük? Başörtülü kadınlarımızı rahibelere benzettiler, bunun bizimle ilgisi yok dediler. Utanmadan, sıkılmadan ‘Hükümet görevini yapsın’ dedi. Hükümet onun talimatıyla değil ama eşeği sağlam kazığa bağlamak için görevini yaptı ve Avcılar Belediye Başkanı tarafından afişin asıldığını belirledi. Dürüst ol, dürüst!.. Bize gelip dürüstlük dersi verme. Bu sizin ilk yanlışınız, ilk yalanınız değil. Senin şimdi gelip milletten de özür dilemen gerekir, bizden de. Sen kalkacaksın bu ülkede başörtülü kardeşime rahibe benzetmesi yapacaksın. İşte onun için buradan çıktıktan sonra kapı kapı dolaşıp ‘evet’ isteyeceğiz.

Avcılar’daki olayla ilgili elimizde resmi belgeler var. Avcılar Belediyesi’nin hangi matbaaya hangi yazıyla 20 bin broşürü bastırdığı belli şu an. CHP’nin tarihi boyunca neler yaptığı ortada, bunların aldatmalarına kanmayın. MHP’lilere sesleniyorum, milletini sevenler olarak gelin, 12 Eylül’de sizler de ‘evet’ deyin.

O YARGIÇLARA SES ÇIKMIYOR’
Benzer şeyleri 411 olayında da yaşadık. Bunlar Anayasa Mahkemesi’ne götürmedi mi değişikliği? Sayın Kılıçdaroğlu, burada senin imzan yok muydu? Şimdi çıkmış diyor ki ‘Başörtüsü meselesini ben hallederim.’ Kimse inanmıyor, bunu anlayınca da televizyonlarda ‘Bir gün başını örter birini açar’ dedi. Bu milleti elinde oyuncak mı zannediyorsun? Daha önce yargı onların arka bahçesiydi, şimdi milletin ön bahçesi olacak. Artık üstünlerin hukukuna değil hukukun üstünlüğüne gidiyoruz.
1960 darbesine kim çanak tuttu? CHP... 28 Şubat’ta kim dut yemiş bülbüle döndü? CHP... 27 Nisan bildirisinin altına kim ‘İmzamızı atarız’ dedi? CHP... Yargıyı nasıl siyasallaştırdıklarını biliyoruz. Geçmişte Moğultay ne dedi, ‘CHP’lileri almayacaktım da MHP’lileri mi alacaktım’ dedi, bir günde 3 bin kişi aldılar. 12 Eylül’de ‘hayır’ çıkması için İmralı’yla konuşalım diyen yargıçlara kimse ses etmiyor. Silivri’de avukat, İstanbul’da demokrat olamazsın.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
İnternette takibe takılanlar var. İmralı’yla görüşenler var. Bütün bunlar niçin yapılıyor? ‘12 Eylül’de ‘evet’i engelleyelim. Sakın ha sandığa gidilmesin’ kampanyası yapanlar var. Ama Diyarbakır coştu. Diyarbakır güçlüydü. Diyarbakır ‘evet’ dedi. Ve ben Diyarbakırlı kardeşlerime şunu söyledim; ‘AK Parti iktidarı hiçbir etnik unsurun iktidarı değildir. Türkiye’deki 73 milyonun iktidarıdır. Türk de, Laz’ı da Çerkez’i de Arnavut’u da, Boşnak’ı da benim kardeşim. Cumhurbaşkanı olsan ne yazar, başbakan olsan ne yazar, bir gün gelecek öleceksin 2 metre bir mezara gömecekler ve ‘Cumhurbaşkanı niyetine’ demeyecekler, ‘Başbakan niyetine’ demeyecekler. ‘Er kişi niyetine’ diyecekler
 
Üst