Her akşam Türkçe ezan rezilliği

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Her akşam Türkçe ezan rezilliği

Salı, 17 Ağustos 2010 13:44





Cumhuriyet Gazetesi arayıp da bulamadığını buldu. Türkçe ezan rezilliğine imza atan bir radyoyu ballandıra ballandıra haber yaptılar. Park FM adlı radyoda iftar vaktinde Türkçe ezan okunuyor
Cumhuriyet gazetesi de büyük bir sevinçle bunun haberini yaptı:
Marmaris'te yayın yapan Park FM radyosu, iftar vaktini Saadettin Kaynak tarafından Saba makamında okunan Türkçe ezanla haber veriyor.
Radyonun Genel Yayın Yönetmeni Necdet Demiray, "Radyoculuk yalnızca müzik yayını yapmak değil, aynı zamanda toplumu bilgilendirmek, toplum değerlerinin en iyi ve en çağdaş yönlerini sunmaktır. Anayasamızda ibadet etme özgürlüğü vardır.
Bu paralelde insanların kendi dilinde, anlaşılır biçimde ve dinin içindeki kavramları özümseyerek yayın yapmayı ilke edindik. Bundan hareketle ezanın Türkçe olarak dinlenebileceği ve ibadete uygulanabileceğini düşündük" diyor.

Kaynak:Timetürk
http://itibarhaber.com/index.php?op...rkce-ezan-rezilligi&catid=106:slam&Itemid=477
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Erhan AFYONCU
20 Haziran 2010 Pazar

Bütün baskılara rağmen Türkçe ezan kabul görmemişti


Bütün cezalara rağmen din görevlileri Türkçe ezanı kabullenmemiş ve Türkçe ezanı çocuklara ve meczuplara okutarak durumu idare etmeye çalışmışlardı.
İkinci Meşrutiyet'ten sonra ibadetin Türkçeleştirilmesi gündeme geldiyse de uygulama alanına inmemişti. Ziya Gökalp, 1918'de yazdığı "Vatan" şiirinde, ezanın ve Kur'an'ın Türkçe okunmasını gündeme getirmişti. TDV İslam Ansiklopedisi'nin "Ezan" maddesinde Türkçe ezan meselesi teferruatlı olarak anlatılır.
TÜRKÇE EZAN KABUL GÖRMEDİ
Cumhuriyet'in ilanından sonra ibadetin Türkçeleştirilmesi için birkaç teşebbüs yapıldı fakat halktan gelen tepkiler üzerine vazgeçildi. Ancak bu yöndeki çalışmalar devam etti. Özellikle İsmail Hakkı Baltacıoğlu ve Reşit Galip bu konuda faaliyet gösterdiler.
Daha sonraki yıllarda uygun ortam meydana gelince, ibadetin Türkçeleştirilmesine ezandan başlandı. 1932'de Eğitim Bakanı Reşit Galip ile Hasan Cemil Çambel'in yönetimi altında Dolmabahçe Sarayı'nda devrin meşhur dokuz hafızının katılımıyla ezan Türkçeleştirildi. Çeviride tereddüt edilen yerler Atatürk'e sorulmuştu. Türkçe ezanın bestesi için de konservatuvar üyesi İhsan Bey görevlendirilmişti.
1932 yılı Ramazan'ında 29 Ocak 1932'de Türkçe ezan, ilk kez Hafız Rıfat tarafından Fatih Camii minaresinden seslendirildi. Bu bir başlangıçtı. Ardından Türkiye'nin her yerinde Türkçe ezan okutulmasına çalışıldı. Fakat Türkçe ezan kabul görmedi.
1 Şubat 1933'te Bursa'da Ulu Camii'de Topal Halil adında halktan birinin Arapça ezan okuması üzerine tutuklanmaya kalkınca halk durumu protesto etti. Bunun üzerine Atatürk bizzat duruma el koydu. Türkçe ezan meselesine karışan 19 kişi Çorum'da yargılandıktan sonra hapis ve sürgün cezasına çarptırıldı. Ezanın Türkçe okunması yönündeki denetimler sıkılaştırıldı. Bu dönemde ezanın Arapça okunması bir suç değildi. Ancak ezanın Türkçe okunması kararına uy­mayan görevliler, Türk Ceza Kanunu'nun 526. maddesine göre "yetkili mer­cilerin kamu düzenini sağlamaya yöne­lik emrine aykırılık" suçunu işlemiş sa­yılıp cezalandırıldılar. 1941'de 526. maddeye Arapça ezan okuyanların hapis ve para cezası alacağı hükmü eklendi. Arapça ezan okumak artık kanunlara girmiş bir suçtu.
Bütün cezalara rağmen bu durumu kabullenmeyen din görevlileri pasif direnişe geçerek farklı yöntemler geliştirdiler. Türkçe ezanı çocuklara ve meczuplara okuttular. Ezanın Türkçe'sini yüksek sesle okuduktan sonra al­çak sesle Arapça'sını da tekrar ettiler.
İbadetin Türkçeleştirilmesi Cumhuriyet döneminde yapılan inkılaplar içerisinde halkın kabul etmediği ve tepki gösterdiği bir uygulama oldu. Bütün polisiye tedbirlere rağmen birçok yerde Arapça ezanlar okunmaya devam edildi. Halk Partisi hükümeti ise bu konuda taviz vermeden Arapça ezan okuyanlara hapis ve para cezaları verdirip, Arapça ezan okuyanların bir kısmını akıl hastanelerine göndertti.
DEMOKRAT PARTİ'NİN İLK İŞİ EZANIN ASLÎ DİLİNE ÇEVRİLMESİ OLDU
1950 seçimlerinde Demokrat Parti'nin iktidara gelmesinin hemen ardından ilk gündem maddesini Arapça ezan okuma yasağının kaldırıl­ması oluşturdu. 31 Mayıs 1950'de Tokat Millet­vekili Ahmet Gürkan, 2 Haziran 1950'de Kayseri Milletvekili İsmail Berkok ve 13 arkadaşı, 14 Haziran 1950'de Başbakan Adnan Menderes hükü­metince TBMM'ye bu konuda çeşitli kanun teklifleri sunuldu. Meclis'e sunulan tekliflerin gerekçesinde, ceza kanununa hüküm konulmasının din ve vicdan hürriyetine baskı sayıldığı belirtilmişti.
Halk bu gelişmeler üzerine büyük bir heyecana kapılarak gelişmeleri takip etmeye başladı. Kahvelerde, çay bahçelerinde ezanın aslî dilinde okunması meselesi konuşuldu.
Sonunda Türkçe ezan meselesi 16 Haziran 1950'de Meclis gündemine geldi. TBMM'de oturum başkanlığı yapan Hulusi Demirel, tasarının Meclis'te gündeme alınmasını da, ivedilikle görüşülmesini de ayrı ayrı oylattı. CHP'liler de tasarının gündeme alınmasını desteklediler. Tasarıyla ilgili konuşan CHP'liler, ezanın Türkçe okunmasının daha doğru olduğunu ancak bu meseleyi politik bir tartışma konusu yapmayacaklarını söylediler. Daha sonra söz alan Demokrat Partili ve bağımsız milletvekilleri hararetli konuşmalar yaptılar. Tasarının kabul edilmesine kimse karşı çıkmayınca kabul edileceği beli olmuştu. Ancak bu defa da ne zaman yürürlüğe gireceği tartışılmaya başlandı. Sonunda bir milletvekili "ceza hükmü kaldırıldığı için daha önce Arapça ezan okuyanların bile suçlu sayılmayacakları"nı ifade edince bu mesele de çözüldü.
Ceza Kanunu'nun 526. maddesinde gerekli değişiklikler yapılmasıyla Ramazan arifesinde ezanın Arapça okunması serbest bırakılmıştı. Arapça ezanın serbest bırakıldığı her tarafa duyurulamadığı için İstanbul'da bile sabah ezanı bir yerde Türkçe başka bir yerde ise Arapça okunmuştu. Bunun üzerine İstanbul Müftülüğü bekçiler vasıtasıyla müezzinlere duyurdular.
Ramazan ayında minarelerden yükselen ezanlar büyük bir sevinçle karşılandı. Sabah ezanlarını din­lemek için camilerin etrafında toplanan­ halktan secdeye kapanıp yeri öpenler oldu. Türkiye'nin her tarafında kur­banlar kesildi. Hükümete ve Millet Meclisi'ne tebrik ve teşekkür telgrafları gönderildi.
Rahmetli Adnan Menderes, ezanı asli diline döndürdüğü için ölümünden sonra da halk tarafından unutulmadı. O dönemi yaşayan insanlar Menderes'i her zaman büyük bir minnet ve şükranla andılar.
TÜRKÇE EZAN
Tanrı uludur
Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrı'dan baş­ka yoktur tapacak
Şüphesiz bilirim bil­diririm Tanrı'nın elçisidir Muhammed
Haydi namaza
Haydi felaha
Tanrı uludur
Tanrıdan başka yoktur tapacak
ZİYA GÖKALP VE TÜRKÇE EZAN
Ezanın Türkçeleştirilmesi konusunun fikir babalarının başında Ziya Gökalp gelir. Ziya Gökalp, 1918'de yazdığı "Vatan" şiirinde,
"Bir ülke ki camiinde Türkçe ezan okunur
Köylü anlar manasını namazdaki dua­nın...
Bir ülke ki mektebinde Türkçe Kur'an okunur
Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Huda'nın
Ey Türk oğ­lu işte senin orasıdır vatanın" diyerek ezanın ve Kur'an'ın Türkçe okunmasını gündeme taşımıştı.

http://www.bugun.com.tr/kose-yazisi...en-turkce-ezan-kabul-gormemisti-makalesi.aspx
 

Zirve-i-Hiç

Paylaşımcı
Katılım
20 Tem 2010
Mesajlar
103
Tepkime puanı
14
Puanları
0
Konum
Nasib
Web sitesi
www.marifetatolyesi.blogcu.com
Olmuşları değil Olabilecekleri göz önüne alrak yaşantımıza yönvermeliyiz değilmi..herkez davasının gereğini yapıyor yani UYUMUYOR..e bu dava uyuyarak kazanılmayacağına göre..UYUMAMALIYIZ...Allah davası her müminin AR ve namusudur..o sebepten dolayıda hiçbir zerresi es geçilmeden yaşanırsa elbette yukardaki olaylar birdaha vuku bulmaz..:
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
bu haber 1930lardan behsetmiyor...
bugünden bahsediyor...
Biz davamıza sahip çıkarsak Mevla bunlara zeval vermez,
ama amaan deyip sessiz kalırsak elimizdeki nimet alınır...
başlığın gayesi karınca kararınca bu olayı görmezden gelmeyerek,
tepki verdiğimizi göstermektir inşaAllah
 

Zirve-i-Hiç

Paylaşımcı
Katılım
20 Tem 2010
Mesajlar
103
Tepkime puanı
14
Puanları
0
Konum
Nasib
Web sitesi
www.marifetatolyesi.blogcu.com
:) Türkçe ezana hayır/bu da benim tepkim olsun hayır benim asıl tepkim HORUL HORUL UYUYANLARA olsun..yetmedimi kalkın bakın şu alemi nasıl güzel intizam içinde yaratan bir SEVGİLİ var..hemde her sabah bir FIRINCI ile EKMEĞİN kokusunu yolluyor kapıya..sanırım budefa susamlı yollamış..:)
 

su damlası

Asistan
Katılım
14 Tem 2010
Mesajlar
230
Tepkime puanı
25
Puanları
0
:) Türkçe ezana hayır/bu da benim tepkim olsun hayır benim asıl tepkim HORUL HORUL UYUYANLARA olsun..yetmedimi kalkın bakın şu alemi nasıl güzel intizam içinde yaratan bir SEVGİLİ var..
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
felaha

Neden Türkçeleştirmemişler ki ??????????????????????????

Daha çok yol almamız lazım hemde çok
 

Zirve-i-Hiç

Paylaşımcı
Katılım
20 Tem 2010
Mesajlar
103
Tepkime puanı
14
Puanları
0
Konum
Nasib
Web sitesi
www.marifetatolyesi.blogcu.com
hiç sorma şu ayda,
geceyle gündüzümüz dolaştı,
bari ayaklarımız dolaşmasa...

CAN ELLERİNE bakın..bir rivayete göre aramızda CANLARINI satıp casız dolaşanlar varmış..yine bir rivayete göre O CANSIZLAR yine yine can satıp yine cansız kalmak istermiş...bende kendime bakıyorumda CANIM var deme edepsizliğinden hiç geri kalmıyorum..halbuki o rivayetin sahipleri de bizler gibi CAN taşıyanlar değilmiydi..farkı sanıyorum BU CAN BENİM dememekten geçiyordu..dolaşan canlarımız birgün hakikaten dolaşmaz olacak...yada hakıkaten o rivayetlerden biri olacak..bak bak sahiden ekmek susamlı:) karşımızda fırın var..demedimmi susamlı diye..güzel ekmek..Seni susamamı bulayıpta yollamış güzel Rabbim :)
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Allah bu milletin minarelerine bir daha Türkçe ezan rezilliği nasib etmesin!
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Nefis Müslümanlığımı

NEDİR BU YAAA

KONU yu açan kişinin mesajlarını da okudum diğer Konularınıda.

Ve plan devreye sokuldu!
HSYK deşifre olmasına rağmen Ergenekon davalarını bitirme planından geri adım atmadı. İkinci korsan liste krizi çıktı...


TÜRKÇE ezan okunmasına karşısınız ki karşısınız AKLINIZI DEVREYE SOKU Bugün kü haber vaktim den alınma bir haber başlığı.

OKUDUNUZMU Okumaktan çok düşündünüzmü ?
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Nefis Müslümanlığımı

NEDİR BU YAAA

KONU yu açan kişinin mesajlarını da okudum diğer Konularınıda.

Ve plan devreye sokuldu!
HSYK deşifre olmasına rağmen Ergenekon davalarını bitirme planından geri adım atmadı. İkinci korsan liste krizi çıktı...


TÜRKÇE ezan okunmasına karşısınız ki karşısınız AKLINIZI DEVREYE SOKU Bugün kü haber vaktim den alınma bir haber başlığı.

OKUDUNUZMU Okumaktan çok düşündünüzmü ?

ifadelerini anlamakta güçlük çekiyorum,
zanlada yazmak istemiyorum
lütfen daha açık ifadeler bekliyorum.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
ifadelerini anlamakta güçlük çekiyorum,
zanlada yazmak istemiyorum
lütfen daha açık ifadeler bekliyorum.

Anlarsınız da ama anlıyamazsınız.

HSKY nedir ?

HSKY yazdığım anlardınız SİYASİ TARFGİRLİLİĞİNİZ olmasa idi.

Bakın ipucu verdim size.

ANLAMADINIZMI ?

Hala

O z aman düşünün.

Madem buraya gelip fikirler öne sürüyorsunuz , Yargılıyor veya Tenkit ediyorsanız o zaman ANLAMAK sizin için çok önemli .

Bak yine anlamadınızmı ?

Eee artık sizin gibi Fikirleri olan Yargılayan Tenkit eden bir kişiye ilk okul dersi vermem gereksede yine anlamayacağınızı sanıyorum.

ANLASANA ARKADAŞ

Türkçe ezan okunmuş konu yapmışsın TÜRKÇE EZAN okurlar sizi ve sizin gibiler var oldukça.

O ezanı TÜRKÇE okuyan nerden alıyor kuvveti.

Bak şimdi yine anlamadım dersen.

Öfff işimiz zor.

Hadi ben çıktım

Düşün bakalım HSKY nin Türkçe ezan la ilişkisiniz bak Çok önmemli ipuçları verdim sana.
Size nasıl anlatayım ki anlıyasanız.
 

MiHRiMaH

Son gülen... :/
Katılım
6 Ara 2006
Mesajlar
2,752
Tepkime puanı
769
Puanları
0
Konum
İstanbul...
Ezanın neden okunduğunu bilmedikten sonra, istediğin gibi oku be kardeşim!.. O ezanın, namaz kılman için okunduğunu bileceksin önce!..
Namazın dinin direği olduğunu kabul edeceksin... Namaz surelerini bileceksin sonra, sonra ibadet dilinin arapça olduğunu kabul edeceksin... Namaz kılarken surelerin türkçe anlamlarını okursan oracıkta çarpılacağından endişe edebilecek Allah korkun olacak içinde, sonra bir de bunca senedir namazın bu şekilde kılındığı aklına gelecek...

Sonra tekrar ezana döneceksin... Arap dili ile yapılan ibadete çağıran ezanı, türk dili ile okumak istemenin ne anlamsız olduğunu, ne kadar da kuru bir inadın ve de ne kadar cahilce bir zihniyetin eseri olduğunu idrak edeceksin...
Bunları idrak edemesen bile, Allah korkun oldu mu, o ezanı öyle okumaktan ar edeceksin!!!..

Allah'ın huzuruna çıktığında "Rabbim, benim ibadet özgürlüğüm vardı, kendi dilimde yapmak istedim" diye arsızca dillendiğinde, o dilini çekip uzatırlar mı, o kalbini söküp, dilinin içinde rulo yapıp, cehennem kuyularına bacaklarından sarkıtırlar mı, o dilin çözüldü mü, önce dilin, kuyulara sarkıp cayır cayır yanar mı?!?!? diye şöyle bir silkelendinmi zaten ne yapman gerektiğini bilirsin!..
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
ifadelerini anlamakta güçlük çekiyorum,
zanlada yazmak istemiyorum
lütfen daha açık ifadeler bekliyorum.

Anlarsınız da ama anlıyamazsınız.

HSKY nedir ?

HSKY yazdığım anlardınız SİYASİ TARFGİRLİLİĞİNİZ olmasa idi.

Bakın ipucu verdim size.

ANLAMADINIZMI ?

Hala

O z aman düşünün.

Madem buraya gelip fikirler öne sürüyorsunuz , Yargılıyor veya Tenkit ediyorsanız o zaman ANLAMAK sizin için çok önemli .

Bak yine anlamadınızmı ?

Eee artık sizin gibi Fikirleri olan Yargılayan Tenkit eden bir kişiye ilk okul dersi vermem gereksede yine anlamayacağınızı sanıyorum.

ANLASANA ARKADAŞ

Türkçe ezan okunmuş konu yapmışsın TÜRKÇE EZAN okurlar sizi ve sizin gibiler var oldukça.

O ezanı TÜRKÇE okuyan nerden alıyor kuvveti.

Bak şimdi yine anlamadım dersen.

Öfff işimiz zor.

Hadi ben çıktım

Düşün bakalım HSKY nin Türkçe ezan la ilişkisiniz bak Çok önmemli ipuçları verdim sana.
Size nasıl anlatayım ki anlıyasanız.

Bu sıcak havalarda sizi fazla düşündürmeyeyim.Neme lazım.


HSYK'dan şok talep!

HSYK, Ergenekon, Balyoz gibi kritik davaların hakim ve savcılarının görevden alınmasını istedi. Görevden alınmak istenenler arasında Ergenekon savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Ali Pekgüzel ve Turan Çolakkadı da var.



Başını Kadir Özbek ve Ali Suat Ertosun'un çektiği HSYK üyeleri, deşifre olmasına rağmen planlarından vazgeçmediler. Darbe davalarının görüldüğü özel yetkili mahkemelerdeki hakim ve savcıların değiştirilmesi isteniyor.

Ayrıntılar geliyor...

Bak arifanyolcusu

Öyle TÜRKÇE EZAN OKUNUYOR DİYE HOLİGANLIK YAPMA

EVET SİZİ VE SİZİN GİBİLERİN BASİRETSİZLİĞİNİZDEN HOLİGANLIĞINIZDAN BUNA CESARET EDEBİLİYORLAR.

Evet Onlar Allah tan korkmayabilirler ama inanın Güçlü bir CEM OLAN MÜSLÜMANLAR dan korkarlar.

İşte aşağıda korkularından bir örnek

HSYK'dan şok talep!

HSYK, Ergenekon, Balyoz gibi kritik davaların hakim ve savcılarının görevden alınmasını istedi. Görevden alınmak istenenler arasında Ergenekon savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Ali Pekgüzel ve Turan Çolakkadı da var.

Başını Kadir Özbek ve Ali Suat Ertosun'un çektiği HSYK üyeleri, deşifre olmasına rağmen planlarından vazgeçmediler. Darbe davalarının görüldüğü özel yetkili mahkemelerdeki hakim ve savcıların değiştirilmesi isteniyor.

Ayrıntılar geliyor...

Tekrar okuman için iki kere getirdim.

ERGENEKON sanıkları , balyoz sanıkları veya Şüphelilerin ezan a bakış açıları nedir ?

ŞİMDİ ANLADINIZMI ARİFAN YOLCUSU


Kalkmış altında tarafgirlik temeli TÜRKÇE EZAN OKUNUYOR diye konu açmışsın.
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Eee artık sizin gibi Fikirleri olan Yargılayan Tenkit eden bir kişiye ilk okul dersi vermem gereksede yine anlamayacağınızı sanıyorum.
meslektaş olmamız güzel yahu...
ihvan bu konunun tarafgirlikle ne alakası var el insaf...
biz devamlı vahdeti savunmuşuzdur sanki bilmiyorsun...
sadece ilkelerde farklılık var....
herşeyi partilerle sınırlandırmayalım derim,
biz buraya siyaset yapmaya gelmedik ama maşaAllah bu derviş forum bizim parti forumlarını geçmiş...
işiniz dervişlik mi siyaset mi?
forum bu haliyle güç kaybedecektir...
forumu siyaset üstüne çıkarmak lazım....
 

Zirve-i-Hiç

Paylaşımcı
Katılım
20 Tem 2010
Mesajlar
103
Tepkime puanı
14
Puanları
0
Konum
Nasib
Web sitesi
www.marifetatolyesi.blogcu.com
:)Siteye girişte beni şöyle bir söz uyarıyor..

Selamunaleyküm Zirve-i-Hiç! Lütfen forum kurallarına uyunuz

  • -Sinirli misin ? O zaman ' Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed '
  • -Müminler ancak kardeştir. unutma
Acaba bitek banamı geliyor bu söz:) ne şanslıyım o halde...

..ya öğreten olmak lazım ya öğrenme adına bi çaba kimsede göremiyorum..inanın yazılan tek kelam aklımda yer etmiyor..bu benim eksikliğim olsa gerek aancak Forumda birkaç rumuz ..ÖFKELİ kızgın sanki oyunda oyuncakları elinden alınmış çocuk gibi davranıyor..terter tepininen manane manane manane hepsi benim deyip tüm oyuncakları kucağına toplayan kavga cıkarıp ağlamak için sebep arıyor cinsinden..böyle çocuklar anca mızıklanmaları ile kalırkar..kimse onları ciddiye almaz :) kimse dinlemez..içinden çıkılmaz hale getirmek için size bu forumda bi görevmi verildi ...modları adminleri anladımda sanırım bu yaramaz cocukluğu yapacak olanlarda olmalı talebindemi bulunuldu..vallahi benim talebim değil bu :) çekilmez oluyorlar bazen..mız mız mız ...bi sussalar belki bişeyler öğrebicezde..nerdeee...


Güzel peygamberimin güzel hadisi geldi aklıma ..Gale Rasulullah: YA HAK KONUŞ YADA SUS:...Müminin her hali HAYRDIR da vardı değilmi...

ha birde Üstad Bediüzzamanın bir sözü vardı UHUVVET adına...

Hâsid adam, haset ettiği şeylerin âkıbetini düşünsün. Tâ anlasın ki, rakibinde olan dünyevî hüsün ve kuvvet ve mertebe ve servet, fânidir, muvakkattir (geçicidir) .

Faydası az, zahmeti çoktur.

Eğer uhrevî meziyetler ise, zaten onlarda haset olamaz". Bediüzzaman, bu ifadelerinin akabinde Şirazî'nin, "Dünya öyle bir meta değil ki, bir nizaa (çekişmeye) değsin" sözlerini aktarır. Üzerinde fırtınalar kopartılan şeyler geçici olduğuna göre kıymetsizdir.

Koca dünya böyle olduğuna göre, dünyadaki cüz'i şeyler daha da ehemmiyetsizdir. (Mektubat, s. 257)
 
Üst