Hayvanlar Sıcaktan Yükseğe Kaçıyor

inkişaf_

Doçent
Katılım
3 Eyl 2006
Mesajlar
1,124
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Bilim insanları, iklimin ısınmasıyla birlikte memeli birçok hayvanın hayatlarını kurtarmak için yüksek bölgelere kaçmak zorunda kaldığını vurguluyor.

Sincaplar, fareler ve köstebek, ısınan havalardan kendilerini kurtarmak için yüksek tepelere sığınan birçok hayvandan sadece birkaçı. Araştırmacılar California’da 1900’lerin başında memelilerin yaşadığı alanlar ile bugünkü seviyeleri karşılaştırdı. Sürüngenler ve kuşlar da dahil olmak üzere birçok hayvanın California ve çevre eyaletlerde bugün ve 20’inci yüzyıl başında yaşadığı bölgeler bilgisayar modellemesine girildi.

ABD’de Museum of Vertebrate Zoology uzmanı Chris Conroy’un ABD Jeofizik Birliği’nin Güz Toplantısı’nda açıkladığı araştırmaya göre; Bazı tavşan türleri doğurmak için daha kuzeye gidiyor. Sincaplar 150 metre kuzeye göçtü. Köstebekler ve fareler eskiye göre daha yüksek tepeleri seçiyor.

Conroy hayvanların beslenme rejiminde de iklim değişimiyle birlikte bazı zorunlu değişimler meydana geldiğini belirtiyor. Ayrıca, hayvanların yumurtlama zamanları erkenleşirken, kış uykusu ritimlerinin bozulduğu ortaya çıktı.
 
Üst