Hayrunnisa Hanım'a

Cümle Mühendisi

Ordinaryus
Katılım
2 Tem 2006
Mesajlar
4,181
Tepkime puanı
110
Puanları
0
Konum
İzmir
Web sitesi
muhammedesad.blogcu.com
Yeni Dünya Dergisi'nin son sayısında Yahyalılı Hacı Hasan Efendi Hazretleri'nin "Kurban et oğlun kızın" başlıklı sohbetini okurken aklıma Hayrunnisa Hanım'ın polemik oluşturan sözleri geldi. Merhum Hacı Hasan Efendi sohbetinde şöyle diyordu;

"Şimdi soruyorlar; Üstazım! Ben, eski lezzeti alamıyorum. Ben tarikata intisap ettiğim zaman şafakta çok erken kalkardım. Şimdi başka bir alemdeyim. Benim şu gördüklerim benim gönlüme dökülürdü. Niye dökülmüyor ola? Üstazımız, buna üç sebep söylermiş: Bir: Hilâf-ı şeriatten. Şeriate muhalif hareketiniz var. Mutlaka onun için feyz duruyor. Yok efendim şeriatım düzgün. Dokuz yaşındaki kız çocuğunun başı örtülü mü, açık mı? Açık efendim. Şeriatsızsınız. Şeriatınız olsa onun başını açık koymazsınız. Kadının tekmil avreti yerinde olmasa, bir el basımı yeri açık olsa bin rekat namazı kabul olmaz. Çünkü setr-i avret yok. O aile yarın yakana yapışmaz mı senin? Sen ne diye başımı örttürmedin? Neden şeriatımı sen düzeltmedin?

...
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Şimdi koca koca alimler fetva veriyorlar başınızı açın okuyun, çalışın diye.. Ve işlerini pek güzel yürütüyorlar. Cemaatleri gelişiyor, zenginliyor.. Ahiretlerini ise Hacı Hasan Efendi anlatmış..

Hacı Hasan Efendi hz.lerine Rabbim gani gani rahmet eylesin..
 
Üst