Havuç Dolmas

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
590_500


Malzemeler
8 adet iri havuç
6 yemek kaşığı pirinç
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 çay kaşığı dereotu
1 tatlı kaşığı salça(katmasanız da olur)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeterince tuz

Hazırlanışı
Havuçları temizleyip üçe veya büyüklüğüne göre ikiye bölünüz.
Bol suda iyice haşlıyoruz, suyunu süzüp soğuttuktan sonra içlerini oyunuz.
Soğanı ve pirinci yağda kavurup salça dereotu ve tuzunu ekleyiniz.
Suyunu verip kısık ateşte az suda iyice pişiriyoruz, havuçların içine doldurup servis ediyoruz.
Afiyet olsun(kaynar suda maydanoz saplarını yumuşatıp süsleyebilirsiniz)

alinti
 
Üst