Hastalıklara sabır

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
HASTALIKLARA SABIR

Bismillah.Elhamdülillah.Allahu teala'ya (celle celaluhu) binlerce hamd ve resulu Hz Muhammed'e Sallallahu aleyhi vessellem binlerce salatu selam olsun.Rahmeti ,gazabını geçen zata ne kadar hamd etsek o kadar az kalır.

Rabbim o kadar kerem sahibi ki, biz günahkar kullarını affetmek için ne fırsatlar sunuyor önümüze.Kandiller, bayramlar, mübarek gün ve geceler.Ayrıca bunların yanında bir de bela ve musibetlerde veriyor.Bakalım kulum sabredecek mi? Yoksa isyan mı edecek? Bir insan kadere isyan ederse, kendine yeni bir Rab arasın buyuruyor hadisi kudside Allahu teala.

Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştur:"Mü'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü'minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur."

Elimize diken batsa,veya en basitinden ,grip olsak ya da bir halsizlik,yorgunluk olsa vücudumuzda ,günahımızın dökülmesine vesile olması umulur.Resulullah sallallahu aleyhi vessellem hadislerinde buyurduğu için ,inancımız bu gibi durumlarda günahımızın döküldüğü yönündedir.

Bir başka hadislerinde ise Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:"Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını acil edip dünyada verir; bir kulu hakkında da kötülük murad ettimi onun günahlarını tutar, Kıyamet günü cezasını verir."

Hastalananlar üzülmesinler ki; hastalığı veren Allah celle celaluhu, mutlaka dermanını da verir.Şüpheniz olmasın.Yeter ki siz yaptığınız ibadetleri yapmaya devam edin.Kulun başına bir bela geldimi; Rabbim beni kurtar şeklinde duada bulunuyor,ama o musibet
ve hastalık başından kaldırılıp sağlığı geri iade edildiğinde ise ,daha evvelden yaptığı duasını unutup.günahlara dalıyor.İnsan ne kadar da nankördür buyuruyor Allah celle celaluhu

Bir başka hadisi şeriflerinde Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:"Mü'min erkek ve kadının nefsinde, çocuğunda, malında bela eksik olmaz. Tâ ki hatasız olarak Allah'a kavuşsun."

Bela ve musibetler de bizler için bir nimet gibidir.Teşbihte hata olmasın.Nasıl kandil geceleri dua ediyoruz,ibadetlere sarılıyoruz.Aynen öyle de hasta olduğumuzda veya bela ve musibete uğradığımızda duaya ve ibadetlere sarılalım.Tabi daha evvelden ibadetleri ,duaları yapanlardan olmak lazım.

Hazreti yunus aleyhisselam balığın karnına düştüğünde la ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin duasını okudu.Allahu teala hemen imdadına yetişti ve balığın karnından kurtardı. Şekil ve benzetmelerden münezzehtir Allah.

Firavun ise son anda dua etti yani ölüm esnasında iman etti ve Allahu teala da “şimdi mi iman ettin” buyurdu.Aynen böyle de bir kul hasta olup ,namaz ve duaya başlarsa,daha sonra sağlığına kavuştuğunda da namazına ve dualarına devam etmeli.Aksi takdir de dinle alay etmiş gibi olur.

Bir başka hadislerinde "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:"Bir kul, salih amel işlerken araya bir hastalık veya sefer girerek ameline mani olsa, Allah ona sıhhati yerinde ve mukim iken yapmakta olduğu salih amelin sevabını aynen yazar."

Rabbim bu hadisin müjdesine hepimizi nail eylesin.Hastanın yaptığı dua garanti kabul edilirmiş.O zaman hasta olanlar bizleri de dualarında zikretsinler inşaAllah.Birbirimize dua edelim.Rabbim hastalıklarımızı gidersin.Sağlık ve afiyet ile uzun hayırlı ömürler nasip eylesin.

Hasta olan kişi,sadece dua edip, rabbim afiyet ver dememeli,doktora da görünmelidir.Hem fiili,hem de sözlü dua yapmalı.Fiili dua, doktora gitmek.sözlü dua ise Allahım şifa ver demektir.

Şuara suresi 80. ayette mealen buyruluyor ki:" Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur." Rabbim tüm hastalara şifa versin.Kış mevsiminde bulunduğumuz için,mevsim değişikliklerinden insanın bünyesi etkileniyor. Biraz sıkıntı, ızdırap ,can sıkıntılığı yaratsada bu durum,yukarıda zikredilen hadisler bizlere manen güç veriyor ve hastalığı yenmemize vesile oluyor.

İmanımız tam olsun.Acabalara şüphelere yer vermeyelim.Unutmayın ki cennette hastalık yok.Kul günah işlemeden durmadığı gibi,musibet ve bela da gelmeden olmaz.Bize düşen tevekkül edip, sabretmektir.Sabır imanın yarısıdır.Rabbim ilmimizi arttırsın . hastalıklarımızı hayırlısıyla giderip,sağlığımıza kavuştursun...


16 Ocak 2008
7 Muharrem 1429
Çarşamba
Alper...
 
Üst