Hastalıklar Günahlara Keffarettir.

_ikLiL_

VUSLATA HASRET.....
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
2,117
Tepkime puanı
344
Puanları
0
Yaş
31
Konum
ANKARA
Hastalıklar Günahlara Keffarettir.

Peygamber Efendimiz , hasta olup hastalığına sabredenlerle ilgili olarak buyurdu ki: -Bir kul hastalandığı zaman Allahu Teala ona iki melek gönderir ve meleklere de der ki; -Gidin bakın ! Benim o hasta kulum,kendisini ziyarete gelenlere ne söylüyor. Melekler hastanın yanına varırlar. Hastanın ziyaretcilerine söyledikleri sözleri dinlerler .Hasta halinden şikayet etmiyor ve Allahu Tealaya hamd ediyorsa, durumu Allahu Tealaya arz ederler.Allahu Teala her şeyi bildiği halde ,meleklerin görmesi , durumu anlaması için böyle emir verir.Melekler hastanın şikayet etmediğini , hamd ettiğini bildirince Allahu Teala kendilerine buyurur ki:

- Gidin o hasta kuluma söyleyin! Eğer bu hastalık sebebiyle ona ölümü gönderirsem,kendisini cennetime koyarım.Eğer şifa verirsem,iyileştirirsem,hastalık sebebiyle eriyen etinin yerine daha hayırlı bir et;akan kanının yerine de daha hayırlı bir kan veririm. Ayrıca da günahlarını bağışlarım.

" YAPRAKLARIN DÖKÜLMESİ GİBİ "

İbn-i Mesud hazretleri anlatır:Bir defasında Resulullahın ziyaretine gittiğimde onun çok hasta olduğunu gördüm.Kendisine: - Ya Resulallah ! Siz çok hastasınız ,dedim. Resulullah: -Evet gerçekten bir hayli rahatsızım.Hemde iki kişinin rahatsızlığı derecesinde rahatsızım,buyurdu. Daha sonra Peygamber Efendimiz buyurdu ki: - Allaha yemin ile söylerim ki,yeryüzünde bir hastalığa ve herhangi bir musibete düçar olan bir müslümanın günahlarını Allahu Teala muhakkak bağışlar.Öyle ki ,tıpkı ağacın yapraklarını rüzgarın dökmesi gibi onun da günahları dökülür. Ashabı Kiramdan birisi, bir hasta ziyareti esnasında şunları söyledi: Hasta,hastalık esnasında dört nimete kavuşur:
1-Günahlarını yazmakta olan kalem durur.Artık yazmaz olur.
2-Sanki güzel ameller işliyormuşcasına ,amel defterine güzel amel sevapları yazılır.
3-Daha önce yazılmış olan günahları bir bir silinir.
4-Hastalığından dolayı ölürse ,günahları silinmiş olarak vefat eder.Yaşarsa, günahları bağışlanmış olarak yaşar.

"TERTEMİZ OLARAK GELSİN !"

Muaz bin Cebel hazretleri buyurdu ki: Cenabı Hak ,bir kulunu bir hastalığa düçar kıldığı zaman günahlarını yazmakla vazifeli sol taraftaki meleğe şöyle der: - Kalemi bırak , yazma! Sağ taraftaki ,iyi amelleri yazan meleğe ise şöyle der: -Bu kuluma sıhhatli iken işlediklerinin en güzelini yaz! Zira o benim teminatım altındadır. Hadis - i Şerifte buyuruldu ki: -Hastanın inlemesi , bir tesbihtir.Bağırması tehlildir.Nefes alışı sadakadır.Uykusu ibadettir.Yatağında bir taraftan diğer tarafa dönmesi Allah yolunda cihaddır.

Hadis - i Kudside buyuruldu ki: "İzzetim ve Celalim hakkı için söylüyorum ki, kendisine merhamet etmeyi dilediğim bir kulu günahlarından temizlenmedikçe, dünyadan çıkarmam.Bunu ya bedenine bir hastalık vererek veya geçim darlığına düşürmek sureti ile yaparım.Yinede kendisinde günah kalmış ise , ölümünü zorlu yaparım.Ta ki bana anasından doğduğu günkü gibi tertemiz olarak gelsin.
 
Üst