Hasan el-Benna

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
51221_1455807802253_1455804482170_44551_1885_t.jpg

EN YÜCE TEMENNİMİZ
«ALLAH YOLUNDA ŞEHİD OLMAK»

Biz ölümün, tehlikelerle dolu bir hayattan ebedî nimet ve saadetlerle dolu gerçek bir hayata geçiş köprüsü olduğunu biliyoruz. O halde biz ölümden nasıl korkarız?

...Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in şu sözü bu yolda canlarımızı feda etmemiz için kâfîdir:

«Allahu Teâlâ, yolunda cihad için çıkan kimseye kefildir: Kim sadece benim yolumda cihad etmek ve bana iman ettiği için. Peygamberimi tasdik ettiği için evinden ayrılırsa, bu kimse kendisini Cennet’e koyacağımı veya elde edeceği mükâfatıyla evine çevireceğimi garanti etmiş olur.

Muhammed'in nefsi yed-i kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki, Allah yolunda alınan her hangi bir yara Kıyamet Günü’nde aynı şekilde görülecek. Rengi kan renginde ve kokusu misk kokusunda olacaktır.

Muhammed'in nefsi yed-i kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki, eğer müslümanlar için zorluğa sebep olmasaydım. Allah yolunda cihad eden hiç bir müfrezeden geri kalmazdım.

Muhammed'in nefsi yed-i kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki isterdim; Allah yolunda cihad edip öldürüleyim, sonra yine cihad e dip öldürüleyim, sonra yine cihad edip öldürüleyim. (Buhari-Muvatta-Nesâî, cihad. Müslim, İmâret)

Ve Allahu Teâlâ'nın Kur'an-ı Azîm'inde bizlere beyan ettiği şu âyet-i celîle kâfîdir:

«Sakın Allah yolunda can verenleri ölü sanmayın. Hakikatte onlar Rableri katında diridirler, rızıklandırılırlar. Allah'ın lütfundan kendilerine arkadan kavuşamayanlara kendileri için korku olma- dığını ve mahzun olmayacaklarını müjdelerler.(Âl-u İmran Suresi: 169-170)

Ey Müslümanlar!..
Şunu da bilmek gerekir ki, ölümden korkana âyet-i celîlenin bir tesiri olmaz. O âyet-i kerime ne kadar yüce, ne kadar ulvî olsa da...

Ölümü hayata tercih eden kimse için ölümle hayat müsavidir (aynıdır, fark etmez). Peygamberimiz (s.a.v.) bize Hak uğrunda ölmekten korkmamayı öğretmiştir. Hiçbir şey bizi korkutamayacaktır. Ölümü hayata tercih eden bir milletin önünde hiçbir şey duramayacaktır.

Ey Müslümanlar!.
İşte dâvamız bu! Esasını teşkil eden prensipler de bunlardır! Bütün gücümüzle açıkça Allah'a davet ediyoruz. Başarıya ereceğimize tamamen güveniyoruz. Başka hiç bir şeye önem vermiyoruz.
Ve sallallahu alâ seyyidinâ Muham-medin ve alâ âlihi ve sahbihî ve'sellim.



Şehid İmam Hasan ELBENNA (r.a.)
 
Üst