cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
Malzemeler:
* 500 gr kuşbaşı et, 1′er cm’lik kesilmiş
* 2 soğan, irice doğranmış
* 200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış
* 150 gr yeşil mercimek, yıkanmış
* 500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış
* 4 kereviz sapı, doğranmış olacak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı karabiber, Tuz
* Arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil
* 2 tarçın çubuğu
* Yarım tatlı kaşığı safran
* 5 yemek kaşığı un
* 1 adet limonun suyu
* 1 demet maydanoz doğranmış olacak.
Hazırlanması:
* Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın. Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın.
* Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin.
* Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin.
* Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın.
* Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin.
* Tavayı ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
* Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin.
* Limon suyunu ve maydanozu ekleyin. Limon dilimleri ve dilerseniz hurma ile servis yapın.
alinti
afiyet olsun