Hanzala istanbul’da!

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
HANZALA İSTANBUL’DA!
22076.jpg

Hanzala İstanbul’da!
Naci el-Ali’nin çizgilerinden oluşan sergi İstanbul’da Bayrampaşa Belediyesi tarafından açılıyor.

05 Aralık 2010 Pazar 10:45
Hanzala... Sırtı çağa dönük Hanzala... Filistinlinin küresel dünyaya küsmüş yüzü...
Naci el-Ali’nin kaleminden çıkmış bir çizgi kahraman da olsa Hanzala, gerçek hayatların ve sözlerin anlattıkları kadar söz söylüyor hepimize. Naci el-Ali yaklaşık 40 bin eser çizmiş. Bunların bir kısmını bilsek de çoğunu maalesef görmedik.
Naci el-Ali’nin çizgilerinden birkısımını bir sergide görmek isteyenler için üç fırsat var önümüzdeki günlerde. Daha doğrusu bir sergi üç farklı mekanda sergilenecek.
6 Aralık Pazartesi günü saat 14’te Forum İstanbul AVM’de açılacak olan sergi 6 – 12 Aralık arasında burada sergilenecek. 13 - 19 Aralık arasında Akvaryum AVM’de ve 20 - 24 Aralık arasında Bayrampaşa Belediye Binası girişinde sizleri bekleyecek.
Her ne kadar AVM’lere her ne suretle olursa olsun uğramak istemesek de oralardan çıkmayan insanların da Hanzala’yla tanışması ayrı bir rahmet olur umarız. Bizler de Belediye binası girişindeki sergiyi bekleyeceğiz sanırım.
Ömer Faruk Pekuz haber verdi
22077.jpg
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Filistinli karikatürist Naci el-Ali’nin ünlü karakteri ‘Hanzala’, Forum İstanbul’da açılan sergiyle sanatseverlerle buluştu.


Filistinlilerin, İsrail işgali altında yaşadıklarını en iyi anlatan isimlerin başında gelen karikatürist Naci El-Ali’nin en önemli karakteri ‘Hanzala’ Forum İstanbul’da açılan sergiyle sanatseverlerle buluştu. Sergi açılışına Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahraman, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı ve BAYGEM Genel Koordinatörü Naci Canbay ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Filistinliler için çok büyük anlam ifade eden karikatür karakteri Hanzala, Naci El-Ali tarafından yaklaşık 40 bin eseri arasında, her çizgisinin altında sırtı dönük, birkaç diken saçı olan ve daima 10 yaşında bir çocuk olarak resmedildi. Naci El-Ali’nin Filistin’de yaşanan dramı anlatmak için oluşturduğu Hanzala, İsrail’in uyguladı vahşet ve yıkım politikasına karşı mücadeleyi en iyi anlatan çizgi karakter olarak öne çıkıyor...
(on5yirmi5)
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Selam olsun HANZALA'ya....

Filistin özgür olana kadar sırtı dönük olan HANZALA'ya binlerce selam.

Yaşasın filistin direnişi, kahrolsun zalim israil.
 

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
Henüz zamanı geçmedi ,İstanbul'daki arkadaşlara hatırlatalım tekrar.
 
K

Kaçak

Guest
Yahu cidden ne işi var yalın ayak baldırı çıplak Hanzalanın AVM lerde ...
ne kadar acı ..
kendisi gelse , içeri almazlar ...
Çizgisine hürmet ! ederler ...
Ne garip bir dünya Ya Rab ...
 
Üst