HANTEPE de 7 ŞEHİT taraf gazetesinin iddiası ve GÖRÜNTÜLER

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Allahım

Diyeceğim bir şey yok

SANA HAVALE EDİYORUM.
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
referandumda hayır çıkması maksatlı ihanetlerden biri de buydu!
tıpkı daha evvel şener eruygur denen hainin sırf hükümetin devrilmesi amacıyla dağlıca katliamını tezgâhlaması gibi...
inanın bana bu aşağılık hainler geberip gittikleri zaman toprak bile bunların cesetlerini kabul etmeyecek kusacaktır.
insanın aklı havsalası almıyor yav, haberi görünce "yoksa ben rüya mı görüyorum" diyorsunuz.
yo aslında rüyalar bile bu kadar kirlenemez!
o karakolda gencecik fidanlar birer birer avlanırken adamlar genelkurmayda heronların görüntülerini kılı kıpırdamadan naklen yayın olarak seyrediyorlarmış...
Ey büyük Allah'ım, eğer ki senin adaletin de olmasaydı, kahhar ve müntakim isimlerin olmasaydı, bizim yüreklerimizin hıncını neyle sağaltabilirdik ki...
varlığına binler şükür, hamd-ü senalar olsun!
 

feridun41

Asistan
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
341
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Konum
kocaeli
Web sitesi
www.turaneli.net
eğer bu iddia doğru ise... ki doğru görünüyor. ordu daki yetkililer türk milletine ihanet içindeler. ordu ihanet içinde ise vay o milletin haline... nasıl oldu da bu hel geldki. bir de işin o yönüne bakalım. neden bu hale geldik. neden ordu, içinden çıktığı millete ihanet etme noktasına gelir?? allah aşkına... artık yeter. ordu bu kadar aciz mi?? 3- 5 eşkiyaya karşı... vay bu ülkeye.. vay...
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
eğer bu iddia doğru ise... ki doğru görünüyor. ordu daki yetkililer türk milletine ihanet içindeler. ordu ihanet içinde ise vay o milletin haline... nasıl oldu da bu hel geldki. bir de işin o yönüne bakalım. neden bu hale geldik. neden ordu, içinden çıktığı millete ihanet etme noktasına gelir?? allah aşkına... artık yeter. ordu bu kadar aciz mi?? 3- 5 eşkiyaya karşı... vay bu ülkeye.. vay...

Ferudun 41 Daha çok şey öğrenip KAHROLACAĞIZ.

ALLAH cc ŞEHİT AİLELERİNE SABIR NASİP ETSİN.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Genelkurmay yine şaşırtmadı
Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütünün 7 askeri şehit ettiği Çukurca Hantepe'deki kanlı baskını, Heron'un kamerasından izlemekle yetinen 30 birimden hesap sormak yerine görüntülerin basına sızmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Sızmalara karşı Heronların bölgede çektiği görüntülerin ortadan kaldırılabileceği ileri sürüldü.



Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 7 askerin şehit olduğu Hantepe baskınının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ilgili birimleri tarafından adeta canlı yayında izlendiği ortaya çıkınca Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti. Genelkurmay, Türkiye'yi yasa boğan baskında bölgeye 20 dakika önce gönderilen insansız hava aracı Heron'un kamerasından çatışmayı izleyip yardım göndermeyen birimlerde ihmal incelemesi yapmak yerine daha önce yaşanan örneklerde olduğu gibi görüntüleri sızdıranın peşine düştü. Genelkurmay'ın görüntüleri basına sızdıranı bulmak için Heron kameralarını takip eden kendisine bağlı 30 ayrı birimde soruşturma başlattığı öğrenildi.

SALDIRI ANI CANLI YAYINDA

Taraf Gazetesi, önceki gün, 20 Temmuz gecesi Hantepe Üs Bölgesi'ne düzenlenen 7 şehit verdiğimiz kanlı baskını saniye saniye görüntüleyen Heron'un çektiği görüntüleri yayınladı. Görüntülerin ortaya çıkması, Heronların çektiği görüntüleri izleyen Genelkurmay'a bağlı yaklaşık 30 birimin, saldırıyı canlı yayında izlediğini ortaya koydu. Heron'un çektiği görüntülerde mevzilere yaklaşan PKK'lıların tüm hareketlerinin yanı sıra askerlerin üzerine atılan bombaların patlama anı bile görülüyor. Bu sırada kaçışan askerler, pusuya yatan PKK'lılar tarafından kurşun yağmuruna tutuluyor. Yaklaşık 30 dakika süren çatışmada 15 dakika mesafeden helikopter desteğinin gelmemesi dikkati çekiyor. Mehmetçikler göğüs göğüse çatışırken, teröristlere top atışı da yapılmıyor.

İHMAL HERON'LA SINIRLI DEĞİL

Saldırıdan 15 dakika önce bölgede faaliyet gösteren insansız hava araçlarının PKK'lı grubu tespit ettiği, Batman'daki Heron'ları kontrol merkezinin "Bir grup sızma var" diyerek Hantepe'yi uyardığı, Hantepe'deki görevlilerin ise Batman'daki sorumluya "Sorun yok, her şey kontrolümüzde" karşılığı verdiği iddia edilmişti. Hantepe baskınından 10 gün önce istihbarat birimlerinin de saldırı uyarısı yaptığı ortaya çıkmıştı. PKK'lı teröristlerin, yüzlerce kilo ağırlığında 3 adet Doçka (uçaksavar) silahla mevzilere metrelerce nasıl yaklaştığı sorusu ise hala cevapsız.

30 BİRİM MERCEK ALTINDA

Hantepe baskınındaki ihmaller peş peşe ortaya çıkarken özellikle 30 birimin canlı yayında baskını izlemesine rağmen bölgeye yardım gönderilmemesi konusunda Genelkurmay Başkalığı şimdiye kadar sessizliğini bozmadı. Ancak Karargah'ın, Heron'un çektiği baskın görüntülerinin medyaya kimin sızdırdığını bulmak için inceleme başlatması dikkat çekti. Soruşturma kapsamında Heron'ların çektiği görüntüleri takip edebilen Genelkurmay'a bağlı 30 birimdeki bilgisayarların tek tek inceleneceği personellerin ifadesine başvurulacağı belirtildi.


Kayıtlar silinecek

İki subay arasında geçen ve MİT'in dinlemesine takılan 'PKK kayıp veriyor, Heronları düşürelim' konuşmasının yanı sıra Aktütün ve Hantepe'deki büyük saldırılar öncesi teröristlerin tespit edildiğini ortaya koyan görüntülerin basına yansımasının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Yeni Şafak'a konuşan üst düzey bir askeri yetkili, Heron görüntülerinin silineceğini, hatta gerekirse hard disklerin dahi değiştirilebileceğini ileri sürdü. Yetkili, bu girişimin önüne geçebilmek için görüntülerin Kamu Güvenliği Müsteşarlığı tarafından izlenmesi gerektiğini belirtti. Heron kayıtlarının en az 2 yıl arşivlenmesinin karartmalara karşı faydalı olacağını söyledi.
Yeni Şafak


ALLAHIM Bunlar doğrusu ise BU İNSANLARI HELAK ET.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
İlker Başbuğ'u şok edecek !
"Geldin gidiyorsun fakat eyvah, üzerinde ağır kul hakkıyla gidiyorsun. Olmadı, hiç olmadı." İşte güne damgasını vuracak şok yorum;
Yazı Boyutu 10 12 14 16





Sfenks'in sorusu, Heron'un gözleri...

Heron'un gözlerine bak komutan; kerâmet sahipleri gibi cübbenin yenleri içinden garip sûretler gösteriyor bize. İçimize kezzap damlıyor, çocuklarımız ikiye bölünmüş, ölümüne askercilik oynuyorlar, sen bakıyorsun, sadece bakıyorsun, hep bakıyorsun!

Seyrediyor musun sahi, kaçırma bakışlarını; Heron'un gözlerine bak!

Boşver önündeki terfi dosyalarını; Heron'un gözlerine bakamıyorsan kapat gözlerini, kendi içine dön; rûhunun içine bak, kendi derinliğine gömül, vicdanını fiskele... Say ki tâ be kıyâmet terfî ettin, terfî ettirdin, asker kişi dosyalarını masana yığıp "Bunların kaderi ve hayatı benim elimde" diye gururlandırdın. En zengin, en güçlü, en cabbar sen ol. Hükümetler titresin beş yıldızlı apoletlerinin önünde. Karargâhına iliştirilmiş yarı muvazzaf gazeteciler, alnının her kırışığından farklı tehdit mesajları okusunlar; keyiflen şöyle, rahatla ama dalıp gitme sakın...

Uzun yol şoförlerinin ara sıra başına geldiği gibi bakar görmezlerden olma; çimdikle kendini. Bak, yaşta kuruları ıslatmayım derken neler olmuş neler?..

Askerlerini, çocuklarını öldürüyorlar komutan; bana bakma, Heron'un gözlerine bak, göreceksin! Heron alımının ihâleye çıktığı güne lânet okumak neye yarar? Heron'un vicdanı, aklı, kibri, inisiyatifi yok komutan; görmüyor, gösteriyor; hissetmiyor hissettiriyor bu kalpsiz müşir iğnesi!

Biri bizi gözetliyor evi gibi seyrediyoruz demişti vaktiyle birisi -kimdi o sahi!- Meğer doğruymuş be, BBG evi gibi seyretmişsiniz olup biteni yahu. Biz de seyrediyoruz şimdiinternetsitelerinde. Sizin gibi derin bir vukuf fakat buzdan bir vicdanla değil ama, tâbir caizse kurbanın bıçağa baktığı gibi bakıyoruz; canımız acıyor, boğazımız düğümleniyor, yutkunamıyoruz bile.


Mutlaka sahte görüntülerdir bunlar değil mi komutan? CIA'nın, MOSSAD'ın, Alman ve İngiliz gizli istihbarat servislerinin belki de Yüzüklerin Efendisi filmindeki alçak büyücü Sauron'un işidir; sizi karalamak, itibarınızı kırıp, o güzelim tabirle asimetrik psikolojik harekât yürütmek için uydurmuşlardır o hokus-pokusvideokayıtlarını.

Bakınız, ne güzel izah ettim netekim; bu görüntüler gerçek olamaz; gerçek olsa bizim erkân-ı harbiyemiz bir lâhza yerinde durmaz ki zaten. Cehennemler kudursa, gökler çatlasa, sarsılmayan azmiyle çelik kal'aları eritir, yıldırımlar yaratır, kartallardan kanat ödünç alıp hışım gibi inmez mi pusudaki kuzularımıza yaklaşan alıcı kuşların tepelerine?

Lâfa gelince nasıl gürlüyoruz değil mi komutan; edebiyatın bini bir para bizde...

Evet evet, sahtedir o görüntüler, tarikatçi, cemaatçi, Sorosçu takımı doları basıp yaptırmışlardır o görüntüleri sanal laboratuvarlarda. Zaten Hantepe'de bir karakolumuz hiç olmamıştır, o gece Heron'un gözleri tepelerindeyken aşağıda üçer beşer avlanan çocuklarımız da hiç doğmamışlardır analarından; anaları taş mı doğurmuştur acaba o kuzuların yerine?

Lânetle şunları komutan; yalandır de, psikolojik harekâttır de, dağ başlarındaki dandik karakollara yolladığın çocukların hukukuna da, darbe zanlısı devrelerini koruduğun kadar olsun sahip çık biraz. Gürle be; bunlar iftiradır, kâğıt parçasıdır, borudur de...

Bize yeni bir şey söyle komutan. Bize bu işin içinde başka işler olduğunu söyle; bizi inandır, istersen kandır, hatta, "Siz anlamazsınız, bu işler bildiğiniz gibi değil, her gördüğünüze inanmayın" de, inanmayalım...

Geldin gidiyorsun fakat eyvah, üzerinde ağır kul hakkıyla gidiyorsun. Olmadı, hiç olmadı. İnsan başlı, arslan gövdeli Ebülhevl'in (Sfenks) sualine sen de cevap veremedin. Çekeceğin ceza, Heron'un gözlerine bakmaktır bundan sonra; tâ be kıyâmet!

A.TURAN ALKAN - ZAMAN



04.08.2010 10:41:26
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
eğer bu iddia doğru ise... ki doğru görünüyor. ordu daki yetkililer türk milletine ihanet içindeler. ordu ihanet içinde ise vay o milletin haline... nasıl oldu da bu hel geldki. bir de işin o yönüne bakalım. neden bu hale geldik. neden ordu, içinden çıktığı millete ihanet etme noktasına gelir?? allah aşkına... artık yeter. ordu bu kadar aciz mi?? 3- 5 eşkiyaya karşı... vay bu ülkeye.. vay...

Genelkurmay yine şaşırtmadı
Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütünün 7 askeri şehit ettiği Çukurca Hantepe'deki kanlı baskını, Heron'un kamerasından izlemekle yetinen 30 birimden hesap sormak yerine görüntülerin basına sızmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Sızmalara karşı Heronların bölgede çektiği görüntülerin ortadan kaldırılabileceği ileri sürüldü.



Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 7 askerin şehit olduğu Hantepe baskınının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ilgili birimleri tarafından adeta canlı yayında izlendiği ortaya çıkınca Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti. Genelkurmay, Türkiye'yi yasa boğan baskında bölgeye 20 dakika önce gönderilen insansız hava aracı Heron'un kamerasından çatışmayı izleyip yardım göndermeyen birimlerde ihmal incelemesi yapmak yerine daha önce yaşanan örneklerde olduğu gibi görüntüleri sızdıranın peşine düştü. Genelkurmay'ın görüntüleri basına sızdıranı bulmak için Heron kameralarını takip eden kendisine bağlı 30 ayrı birimde soruşturma başlattığı öğrenildi.

SALDIRI ANI CANLI YAYINDA

Taraf Gazetesi, önceki gün, 20 Temmuz gecesi Hantepe Üs Bölgesi'ne düzenlenen 7 şehit verdiğimiz kanlı baskını saniye saniye görüntüleyen Heron'un çektiği görüntüleri yayınladı. Görüntülerin ortaya çıkması, Heronların çektiği görüntüleri izleyen Genelkurmay'a bağlı yaklaşık 30 birimin, saldırıyı canlı yayında izlediğini ortaya koydu. Heron'un çektiği görüntülerde mevzilere yaklaşan PKK'lıların tüm hareketlerinin yanı sıra askerlerin üzerine atılan bombaların patlama anı bile görülüyor. Bu sırada kaçışan askerler, pusuya yatan PKK'lılar tarafından kurşun yağmuruna tutuluyor. Yaklaşık 30 dakika süren çatışmada 15 dakika mesafeden helikopter desteğinin gelmemesi dikkati çekiyor. Mehmetçikler göğüs göğüse çatışırken, teröristlere top atışı da yapılmıyor.

İHMAL HERON'LA SINIRLI DEĞİL

Saldırıdan 15 dakika önce bölgede faaliyet gösteren insansız hava araçlarının PKK'lı grubu tespit ettiği, Batman'daki Heron'ları kontrol merkezinin "Bir grup sızma var" diyerek Hantepe'yi uyardığı, Hantepe'deki görevlilerin ise Batman'daki sorumluya "Sorun yok, her şey kontrolümüzde" karşılığı verdiği iddia edilmişti. Hantepe baskınından 10 gün önce istihbarat birimlerinin de saldırı uyarısı yaptığı ortaya çıkmıştı. PKK'lı teröristlerin, yüzlerce kilo ağırlığında 3 adet Doçka (uçaksavar) silahla mevzilere metrelerce nasıl yaklaştığı sorusu ise hala cevapsız.

30 BİRİM MERCEK ALTINDA

Hantepe baskınındaki ihmaller peş peşe ortaya çıkarken özellikle 30 birimin canlı yayında baskını izlemesine rağmen bölgeye yardım gönderilmemesi konusunda Genelkurmay Başkalığı şimdiye kadar sessizliğini bozmadı. Ancak Karargah'ın, Heron'un çektiği baskın görüntülerinin medyaya kimin sızdırdığını bulmak için inceleme başlatması dikkat çekti. Soruşturma kapsamında Heron'ların çektiği görüntüleri takip edebilen Genelkurmay'a bağlı 30 birimdeki bilgisayarların tek tek inceleneceği personellerin ifadesine başvurulacağı belirtildi.


Kayıtlar silinecek

İki subay arasında geçen ve MİT'in dinlemesine takılan 'PKK kayıp veriyor, Heronları düşürelim' konuşmasının yanı sıra Aktütün ve Hantepe'deki büyük saldırılar öncesi teröristlerin tespit edildiğini ortaya koyan görüntülerin basına yansımasının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Yeni Şafak'a konuşan üst düzey bir askeri yetkili, Heron görüntülerinin silineceğini, hatta gerekirse hard disklerin dahi değiştirilebileceğini ileri sürdü. Yetkili, bu girişimin önüne geçebilmek için görüntülerin Kamu Güvenliği Müsteşarlığı tarafından izlenmesi gerektiğini belirtti. Heron kayıtlarının en az 2 yıl arşivlenmesinin karartmalara karşı faydalı olacağını söyledi.
Yeni Şafak


ALLAHIM Bunlar doğrusu ise BU İNSANLARI HELAK ET.

İlker Başbuğ'u şok edecek !
"Geldin gidiyorsun fakat eyvah, üzerinde ağır kul hakkıyla gidiyorsun. Olmadı, hiç olmadı." İşte güne damgasını vuracak şok yorum;
Yazı Boyutu 10 12 14 16





Sfenks'in sorusu, Heron'un gözleri...

Heron'un gözlerine bak komutan; kerâmet sahipleri gibi cübbenin yenleri içinden garip sûretler gösteriyor bize. İçimize kezzap damlıyor, çocuklarımız ikiye bölünmüş, ölümüne askercilik oynuyorlar, sen bakıyorsun, sadece bakıyorsun, hep bakıyorsun!

Seyrediyor musun sahi, kaçırma bakışlarını; Heron'un gözlerine bak!

Boşver önündeki terfi dosyalarını; Heron'un gözlerine bakamıyorsan kapat gözlerini, kendi içine dön; rûhunun içine bak, kendi derinliğine gömül, vicdanını fiskele... Say ki tâ be kıyâmet terfî ettin, terfî ettirdin, asker kişi dosyalarını masana yığıp "Bunların kaderi ve hayatı benim elimde" diye gururlandırdın. En zengin, en güçlü, en cabbar sen ol. Hükümetler titresin beş yıldızlı apoletlerinin önünde. Karargâhına iliştirilmiş yarı muvazzaf gazeteciler, alnının her kırışığından farklı tehdit mesajları okusunlar; keyiflen şöyle, rahatla ama dalıp gitme sakın...

Uzun yol şoförlerinin ara sıra başına geldiği gibi bakar görmezlerden olma; çimdikle kendini. Bak, yaşta kuruları ıslatmayım derken neler olmuş neler?..

Askerlerini, çocuklarını öldürüyorlar komutan; bana bakma, Heron'un gözlerine bak, göreceksin! Heron alımının ihâleye çıktığı güne lânet okumak neye yarar? Heron'un vicdanı, aklı, kibri, inisiyatifi yok komutan; görmüyor, gösteriyor; hissetmiyor hissettiriyor bu kalpsiz müşir iğnesi!

Biri bizi gözetliyor evi gibi seyrediyoruz demişti vaktiyle birisi -kimdi o sahi!- Meğer doğruymuş be, BBG evi gibi seyretmişsiniz olup biteni yahu. Biz de seyrediyoruz şimdiinternetsitelerinde. Sizin gibi derin bir vukuf fakat buzdan bir vicdanla değil ama, tâbir caizse kurbanın bıçağa baktığı gibi bakıyoruz; canımız acıyor, boğazımız düğümleniyor, yutkunamıyoruz bile.


Mutlaka sahte görüntülerdir bunlar değil mi komutan? CIA'nın, MOSSAD'ın, Alman ve İngiliz gizli istihbarat servislerinin belki de Yüzüklerin Efendisi filmindeki alçak büyücü Sauron'un işidir; sizi karalamak, itibarınızı kırıp, o güzelim tabirle asimetrik psikolojik harekât yürütmek için uydurmuşlardır o hokus-pokusvideokayıtlarını.

Bakınız, ne güzel izah ettim netekim; bu görüntüler gerçek olamaz; gerçek olsa bizim erkân-ı harbiyemiz bir lâhza yerinde durmaz ki zaten. Cehennemler kudursa, gökler çatlasa, sarsılmayan azmiyle çelik kal'aları eritir, yıldırımlar yaratır, kartallardan kanat ödünç alıp hışım gibi inmez mi pusudaki kuzularımıza yaklaşan alıcı kuşların tepelerine?

Lâfa gelince nasıl gürlüyoruz değil mi komutan; edebiyatın bini bir para bizde...

Evet evet, sahtedir o görüntüler, tarikatçi, cemaatçi, Sorosçu takımı doları basıp yaptırmışlardır o görüntüleri sanal laboratuvarlarda. Zaten Hantepe'de bir karakolumuz hiç olmamıştır, o gece Heron'un gözleri tepelerindeyken aşağıda üçer beşer avlanan çocuklarımız da hiç doğmamışlardır analarından; anaları taş mı doğurmuştur acaba o kuzuların yerine?

Lânetle şunları komutan; yalandır de, psikolojik harekâttır de, dağ başlarındaki dandik karakollara yolladığın çocukların hukukuna da, darbe zanlısı devrelerini koruduğun kadar olsun sahip çık biraz. Gürle be; bunlar iftiradır, kâğıt parçasıdır, borudur de...

Bize yeni bir şey söyle komutan. Bize bu işin içinde başka işler olduğunu söyle; bizi inandır, istersen kandır, hatta, "Siz anlamazsınız, bu işler bildiğiniz gibi değil, her gördüğünüze inanmayın" de, inanmayalım...

Geldin gidiyorsun fakat eyvah, üzerinde ağır kul hakkıyla gidiyorsun. Olmadı, hiç olmadı. İnsan başlı, arslan gövdeli Ebülhevl'in (Sfenks) sualine sen de cevap veremedin. Çekeceğin ceza, Heron'un gözlerine bakmaktır bundan sonra; tâ be kıyâmet!

A.TURAN ALKAN - ZAMAN



04.08.2010 10:41:26

BELİRLİ KARTEL sizlere soruyorum.

Bir Dr hata yapar eğer hükümet yanlısı değilseniz SAĞLIK BAKANINI İSTİFA ya davet edersiniz.

Bir öğretmen hata yapar & Md.hata yapar & Belediye çalışanı hata yapar & Devletin konumunda bir Kurum yetkilisi hata yapar vb.YAPARLAR

Hemen İlk sahifede

BÜYÜK PUNTOLARLA

Bakan İSTİFA

BAŞBAKAN İSTİFA.

SİZLER ÇİFTE STADART tan başka ne bilirsiniz.

Bu Heron olayı kimi gazetelerde iç sahifelerde şöylesine ele alındı

DOĞRU İSE

TÜM SEYREDEN KOMUTANLAR İSTİFA

DOĞRU DEĞİLSE Bunu haber yapanlar CEZAEVİNE.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Eski bakandan tepki: Onların tümünü...
Eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli'den şok görüntüler hakkında çarpıcı açıklamalar....
Yazı Boyutu 10 12 14 16





Eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli, Hantepe Karakolu'na teröristlerce gerçekleştirilen saldırının insansız hava araçlarınca görüntülenmesine rağmen yardım ulaştırılmamasını ilginç bir gerekçeye dayandırdı. Pakdemirli, saldırıyı canlı izlemelerine rağmen harekete geçmeyen komutanların siyasetle uğraştıkaları için Hantepe'ye yardım ulaştırmaya vakit bulamadıklarını söyledi. Pakdemirli, "Çok acil olarak hem hükümet hem de yargı, bu işin üstüne gitmelidir." dedi.

Ekrem Pakdemirli, birinternethaber sitesindeki köşesinde Hantepe baskın anı ile ilgili yazısında Heron'ların çektiği canlı yayın görüntülerini dehşet içinde izlediğini belirtti. Hükümetin ve yargının çok acil olarak bu işin üstüne gitmesi gerektiğini vurgulayan Pakdemirli, "Bu dışarıya sızan ihanet; daha dışarıya sızmamış nice ihanetler vardır dememek mümkün mü?" dedi. Pakdemirli bu konudaki görüşlerini şöyle sürdürdü:

"Günlerdir, heronların bir saatlik canlı yayın görüntülerini dehşet içinde izliyorum. Hantepe Karakolu'na teröristler geliyor, siperlere bomba atıyor, Mehmetçik kaçışıyor, 30 komuta merkezinde bu olaylar canlı olarak izleniyor. Eğer bunlar doğru ise (küçük bir ihtimal kurgu olabilir, veya görüntüler bir başka yerde çekilmiş olabilir) komutanların istifasını beklemek safdillik olur, onların tümünü (olayı bilenler, yardım göndermeyenler) emekliye sevk edip mahkeme önüne çıkarmak lazım. Elli yıllık bürokrasi hayatımda bu kadar büyük ihaneti duymadım. Son teknikleri esirgemediğimiz, milyonlarca dolar ödeyip aldığımız keşif uçakları bize bilgi gönderiyor, 30 merkezden biri çıkıp isyan etmiyor. Bu merkezde bulunanlar, seyredenler, herhalde satılmışlardır. Bu karakola her türlü yolla yardım göndermek, teröristi engellemek mümkün olmasına rağmen yapılmadı, yaptırılmadı. Bizim komutanlar Hantepe Karakolu'na yardım göndermeye, siyasetle uğraştıkları için vakit bulamadılar herhalde, yazıklar olsun!"
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Heronların kayıtları silinmiş
Hantepe baskınıyla ilgili görüntülerin yayımlanması üzerine Genelkurmay'ın harekete geçtiği, ancak saldırı için değil haberi basına kimin sızdırdığını bulmak için soruşturma açtığı ortaya çıktı.
Yazı Boyutu 10 12 14 16





Taraf muhabiri Mehmet Baransu'ya konuşan üst düzey bir askerî yetkili, Genelkurmay'ın bu amaçla görüntülerin izlendiği 30 farklı kurumda soruşturma başlattığı bilgisini verdi. Aynı yetkili, görüntülerin ele geçmemesi için geri döndürülemeyecek şekilde silindiğini söylüyor. Haberde, talimatı veren komutanın paniği de dikkat çekiyor: "Bunlar ortaya çıkarsa biz biteriz, kimsenin eline geçmeden bu görüntüleri silin."

Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, skandal emrin soruşturmayla sınırlı kalmadığını belirterek haberinde askerî yetkiliye dayandırarak şu iddiaya yer yerdi: "Heron Merkezi'ndeki bilgisayarlarda bulunan baskındaki ihmal görüntülerinin silinmesinin yanı sıra, gerekirsebilgisayarhard disklerinin imha edilmesi de emredilmiş. 'Bunlar ortaya çıkarsa biz biteriz, kimsenin eline bu görüntüler geçmeden silin' diyen bir komutanın emriyle, görüntüler geri getirilemeyecek bir şekilde silinmiş." Baransu, görüştüğü askerî yetkilinin ihmaller ve Heron görüntüleriyle ilgili olarak ise şu teklifte bulunduğunu belirtti: "Heronların tespit ettiği görüntüleri yeni kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı da canlı olarak izlemeli. Bu birime de izleme olanakları sağlanmalı. İhmal iddialarının araştırılabilmesi için elde edilen görüntüler en az iki yıl arşivlenerek, sivil denetime açılmalı."

ZAMAN
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
İşte Taraf'ın sürmanşeti: Hantepe'de bu kadar çarpışmadılar !
Yazı Boyutu 10 12 14 16





Başbakan, Hasan Iğsız'ın Kara Kuvvetleri Komutanı olmasına direnince Org. Başbuğ da Jandarma Genel Komutanı'nı istifaya zorlayıp rest çekti



Yüksek Askerî Şûra toplantısının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmasına kesin gözüyle bakılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın emekliliğini istemesi gündeme bomba gibi düştü. Herkes Orgeneral Işık'ın bu ani kararın perde arkasında neler yaşandığını merak ediyor. Dün Karargâh'ı çok yakından bilen bir haber kaynağımla, emeklilik dilekçesinin perde arkasını ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutumunu konuştum. İşte Ankara'da yaşananlar:

Emeklilik formülü nasıl gündeme geldi

CumhurbaşkanıAbdullah Gülve Başbakan Erdoğan'ın, Orgeneral Hasan Iğsız'ı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atamamasının ardından Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ gece geç saatlerde Karargâh'ta orgenerallerle biraraya geldi. Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Arslan Güner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'la birlikte durum değerlendirmesi yaptılar.

İddialara göre Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin YAŞ kararlarıyla yıprandığını belirterek, hükümete bir cevap verilmesi gerektiğini söyledi. Bunun için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın emekliliğini istemesi formülü gündeme getirildi.

Yine iddialara göre üç komutan, Kara Kuvvetleri Komutanı olmayı bekleyen Orgeneral Işık'a emeklilik dilekçesi vermesi için baskı yaptı. Baskı gece geç saatlere kadar sürdü ve baskılardan bunalan Orgeneral Işık'ın, sabah saatlerinde emeklilik dilekçesini vereceğini söylemesiyle toplantı sona erdi.

Restin amacı neydi

Orgeneral Işık'ın emeklilik dilekçesi vermesi neden bu kadar önemliydi? Genelkurmay Başkanı Başbuğ, bu restiyle neyi amaçlamıştı?

Karargâh'ı yakından bilen haber kaynağım, Başbuğ açısından bu işin tamamen “duygusal” nedenlerden kaynaklandığını belirtip, perde arkasındaki planları anlatmaya başladı.

Başbuğ, 2013'te Genelkurmay Başkanı olması beklenen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in önünü kesmeyi amaçlıyordu. Orgeneral Işık'ın emekliliğini istemesiyle, Necdet Özel Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na gelecek ve burada iki yıl kaldıktan sonra 2012 yılında emekli olacaktı.

Orgeneral Özel'in 2012 yılında emekli olmasıyla birlikte iki ismin Genelkurmay Başkanlığı için önü açılacaktı. Bunlardan biri hakkındaErgenekonsoruşturmasında belgeler bulunan Orgeneral Bekir Kalyoncu diğeri ise şu an Genelkurmay 2. Başkanı olan Orgeneral Aslan Güner'di.

Başbuğ kendisini koruyor

Peki bu iki isim Başbuğ açısından neden bu kadar önemliydi?

Haber kaynağım, devam eden üç davaya bakılması gerektiğini, Başbuğ'un bu son hamleleriyle kendisi açısından süreci tersine döndürmeye çalıştığını iddia ediyor.

Biraz açmasını istediğimde de “Başbuğ soruşturmalara dahil olup, tutuklanmaktan korkuyor” diyerek ayrıntıya girmeye başladı:

“İnternet Andıcı, İrticayla Mücadele Eylem Planı ve Cemal Temizözü'ün yargılandığı faili meçhul cinayetler davası Başbuğ açısından önemli. Faili meçhul davasında Başbuğ o dönem 7. Kolordu'da görevliydi. Faili meçhuller yaşandığı dönemde Hasan Kundakçı'nın yardımcısıydı. ‘İnternet Andıcı'nda, Orgeneral Hasan Iğsız'ın parafının hemen yanında bulunan “Sayın komutana arz” yazısıyla Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un kastedildiği net. İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı Albay Dursun Çiçek'in tek başına yaptığına çocuklar bile inanmaz. Bunları Başbuğ da bildiği için sıranın kendisine geleceğini düşünüyor ve ön almaya çalışıyor. Hükümet, Başbuğ'un restine restle karşılık verecektir. Başbuğ direnmeye devam ederse hükümet kendisini emekliye sevk edebilir. Orgeneral Atila Işık'ın da emeklilik dilekçesini hükümet kabul etmeyebilir. Ankara'da bugün itibariyle konuşulan bu.”

TARAF
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
eğer bu iddia doğru ise... ki doğru görünüyor. ordu daki yetkililer türk milletine ihanet içindeler. ordu ihanet içinde ise vay o milletin haline... nasıl oldu da bu hel geldki. bir de işin o yönüne bakalım. neden bu hale geldik. neden ordu, içinden çıktığı millete ihanet etme noktasına gelir?? allah aşkına... artık yeter. ordu bu kadar aciz mi?? 3- 5 eşkiyaya karşı... vay bu ülkeye.. vay...

Ferudun

Allah ın izniyle

OKADAR ÇOK ŞEY i göeceğiz ki

BİZLERİ APTAL YERİNE KOYANLARI ESKİ İNANDIKLARIMIZI OLUŞUMLARI LANETLECEĞİZ
 
Üst