Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

gurbet

Asistan
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
638
Tepkime puanı
3
Puanları
0
HANIMLARIN PANTOLON GİYMESİ CAİZMİ?

Sıkça sorulan sorulardan biri de budur: – Hanımların pantolon giymesi dini açıdan uygun mu? Tesettürü temin eden uygun bir giyimdir diyenler olduğu gibi, pantolon erkek giyimidir, kadınlar erkek giyimi giyemezler. Bu konuda yasaklayacı hadis vardır, diyenler de vardır. Durumu siz nasıl yorumluyorsunuz?.
Efendim, konuya farklı açılardan bakanlar farklı hükümler verebilirler. Her açının kendine göre hükmü olması da mümkündür. Ben de arz edeceğim açılardan bakacak, kendi görüşümü netleştirmeye çalışacağım. Takdir size aittir. Uygun bulursunuz, yahut ta yanlış telakki edersiniz. İkisi de mümkündür.

Bugün giyim kuşamda tam bir karmaşa yaşanmaktadır. Ne erkek ne de kadın giyimi geçmişteki gibi net ve tam ayrılmış değildir. Bunu şunun için arz ediyorum.

Gerçekten de hanımların giyim kuşamında birinci ölçü tesettür ise, ikincisi de erkek giyimi olmaması, erkek giyimine benzememesidir.

Efendimizin ikazı da bunu açıkça ifade etmektedir.

– Erkeklerden kadın giysisi, kadınlardan da erkek giysisi giyerek karşı cinse benzeyenlere.. diye başlayan hadiste lanet bedduası vardır.

Bu ikazı unutmayan hanımlar, giyimlerinde birinci olarak tesettürü esas aldıkları gibi, ikinci olarak ta erkeğe benzememeyi esas alırlar. Kimliklerini korumak isterler. Toplumun böyle bir kimlik korumasına ihtiyacı da kesindir. Cinsiyet karışımı söz konusu olacak nerdeyse.

Ancak bugün erkek giyimi eskisi kadar kesin belirlenmiş değildir. Pantolon artık sadece erkek giyimi olmaktan çıkıp kadınların da büyük ölçüde giyimi haline gelmiştir.

Nitekim Suudi Arabistanlı erkeklerin de kadın giyimine benzeyen entarilerle dolaştıkları bilinmektedir. Demek ki sabit bir erkek giyimi, tartışmasız mevcut değildir.

Bence bugün kadının giydiği pantolonun erkek giyimi olmasından önce, dar olup olmadığı, üzerini örten bir başka şeyin giyilip giyilmediği esas alınarak konuya bakılmalıdır.

Beden hatlarını belli etmeyecek genişlikteki pantolonun üzerine üst kısmı örten bir şey giyiliyorsa artık bunun erkek giyimi olduğunu düşünmemek gerekir. Çünkü tesettürü daha iyi sağlamak özelliği söz konusudur.

Nitekim Efendimiz aleyhisselam İmam-ı Ali ile (Baki) mezarlığında iken yan yoldan bir kadının, bindiği eşek üzerinde giderken yağışlı hava sebebiyle ayağı kayan eşekten düştüğü görülür. Derhal yüzünü başka tarafa dönen Efendimize:

– Kadın sirval giymiş, bir yeri açılmadı! derler.

Bunun üzerine Efendimizin, bindiği eşekten düştüğü halde bir yerinin açılmasını önleyen sirvali giyen hanımlara dua ettiği duyulur.

Bu anlayış içinde pantolona baktığımızda üzerinde bir giyim olması halinde Efendimizin duasına mazhar olan bir giyim şekli dolduğunu düşünmek yanlış olmasa gerektir.

Çünkü geniş pantolonun da, arabaya binip inerken, merdivenden inip çıkarken, sirval gibi tesettürü temin ettiği bilinmektedir. Nitekim siyerde Efendimizin sirval satın aldığı kaydı da vardır. Bizzat kendisinin giydiği görülmediğine göre, yakınlarına hediye etmek için almıştır diye düşünmek de mümkündür.

Sirval, Anadolu hanımlarının vücut hatlarını belli etmeyecek bollukta giydikleri şalvarı hatırlatıyor insana. Bu kadar bolluktaki şalvardan kimsenin şikayeti de olmamaktadır.

Ben konuya böyle bakmaktayım.

Siz bu bakışı zorlaştırıcı da bulabilirsiniz, kolaylaştırıcı da görebilirsiniz..

Bu biraz da sizin içinde bulunduğunuz şartlar ve kendi ruh halinizle ilgili olabilir.

Bu konuda Doç, Dr, Faruk Beşer Hoca efendinin (Hanımlara özel fetvalar) kitabında sıhhatli bilgi vardır.

Kaynak: Yeni Aile İlmihali, Ahmed Şahin, Cihan Yayınları
 
B

BeHReM

Guest
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

sağlam bir kaynak benim için
 

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

S.a

Öncelikle şer i tesettür nedir? bunu bilmek gerekiyor..."

İkincisi din bugün gelmedigi ve bugüne gelmediginden, ezelden ebede gittigi ve yettigi için hükümler de bu çerçevede verilmelidir.... Hadis ve Ayetler keyfiyete
heva ve hevese göre değilde Allah cc nin muradına göre verilirse hakikat olur..

Zaman ahir zaman olması: harama küfre ve günah a iman edilmesi, dindeki naslara ve hükümlere karşı olunması, haram ve küfürlere taraf olunması ve fetva verilmesi hasebiyle her hükmü, fetvayı bulmak oldukça kolay...

Pantolon bugün için erkek elbisesi olmaktan çıkmıştır...doğrudur...
Ama pantolon bu son dönem hariç erkek elbisesidir...
Ve Efendimiz as in bedduası ve Allah ile Melekleri lanet için davet etmesi bakınamdın ciddi bir konudur...


Dinde bir hüküm için Kur'an a
bulunamaz sa Sünnet i seniyeye
Bulunamaz sa icma ya bakilir....

Yaşayan Kur'an olan Hz Muhammed as in hayatina bakilir... Sahebenin hayatına bakılır...


Tesettür Ayeti geldikden sonra Hz Muhammed sas in eşleri nasıl bir hal almış
Sahabede bu emir nasıl tekakki edilmiş bu sorgulanmalı...

Ayaklarının tozu olamayışımız ın hikmeti buradaki sır olsa gerek...
Biz -Neden ve -Niçin sorularıyla sorgularken hükümelri
onlar kesin emir olarak alıyor ve hayatına tatbik ediyorlardı....

20.yy ın zahiren alim şahsiyetleri haram a fetva vermekten çekinmiyor ve din i islam ı ılımlı birhale getirmek, modern ve çağdaş sıfatlarına uyarlamak gibi bir hal ve keyfiyet içindeler...

Hüküm ise; Pantolon kesinlikle haramdır... Allah ve Meleklerin laneti Peygamberimiz Hz Muhammed as ın bedduası onların üzerinedir...

Kadınların pantolon giyinmesi helal mi haram mı tartışmasından ziyade
Pardesü eşarp yeterlimi tartışması daha anlamlı olacaktır...


Tesettür i Şer i kesin olarak "çarşaf" tır...
Hiç bir Ehli Sünnet Alimi Pantolona fetva vermedi... veremezde...
Haram a fetva verilir se ortada din kalmaz..

Kesin delil Arayanlar için; Kitap Ayet, Sünnet Hadis ve Ulema olan Bediüzzaman ın Tesettür Risalesi yeterli delil ve kaynaktır.. İsteyen e isbat edilir...

f.beşer....f.gülen in talebesi olması hasebiyle pantolon helal diye az bile demiş...

Teemmel...!!!
 
S

SaLtan

Guest
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

islamve insan acaba sen faruk beşerden daha iyi bildiğini düşünebilirmisin? yada-veyahut sen fetva yetkisini nerden alıyorsun..
 

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

S.a

Bu garip aciz ve cahil bir kardeşiniz..

Haddini ve Hakkını iyi biliyor...

Burada konuşuyorsa yanlış a ve haram a itiraz etmek farz olduğu içindir...

Faruk beşerden iyi bilmiyorum... Bilenlerin tevillerini buraya naklediyorum...

Delillerimi de yazdım sanırım iyi okumadınız...

Selametle....
 
S

SaLtan

Guest
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

Tesettür, İslam dini terimi. "Örtmek" anlamındadır, kadınların vücut hatlarını belli etmeyecek tarzda, yüzleri, elleri ve ayakları hariç örtünmelerine verilen isimdir. Erkek'ler için ise belden diz kapaklarına kadar.Şimdi benim tşört giymenin ne sakıncası olabilir sorunsalıda ortaya çıkıyor doğallıkla..
Arapça setr'den gelen tesettür, örtünmek demektir. İslam dünyasında kadın örtünmesine ait bir kavramdır. Güncel tartışmalarda türban ile tesettür karıştırılmıştır. Türbanın aslı sarıktır, erkeklere mahsus bir terimdir.
Tesettür kavramı Kur'anı Kerim'de Nur suresinin 31. ayetinde "İnanan kadınlara söyle, gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar, görünmesinde sakınca olmayan yerleri dışında ziynetlerini açığa vurmasınlar ve bunun için başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar." şeklindedir. İkinci doğrudan ayet ahzab suresinin 59. ayetidir: "Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve öteki mümin kadınlara söyle, toplum içine çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınmalarını sağlar ve rahatsız edilmezler."
edit:Ahzap süresinde gecen dış örtü'den kasıt cilbab değildir. Ahzap süresi bir bütün olarak tefsir edildiğinde cahiliye dönemi adetlerine karşı gelişen pratik eylemler olup; tabuların yıkılışıyla alakalıdır..
Hadislerde ise Peygamber Aleyhisselam'ın, yanına şeffaf bir kıyafetle gelen kadını, ergenlik çağına ulaşmış bir kadının bedenini göstermemesi gerektiği şeklindeki uyarması kaynak kabul edilmektedir.İstersen çul ile örtün istersen adına pantolon denen gavur icadi! ile malzemeyle..Ehli Sünnet' göre uygundur.Ayarıca değerli hocamız Ahmet Şahinden iktibas edilmiş geçerli refaranstır. Olayı sulandırmadan başka yerlere çekmektensen örtü emrinden bahsetseydin saygıya mazhar kalacaktın ama şansını kaybettin. Örtünme emri sadece senin dininde değil bütün İbrahim'i dinlerde vardır ontolojik açılardan irdelenebilir pek tabi. Ancak ne kadar yeterlisin bu konularda nacizane malumaten bildirlir...
 

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

s.a

"Saltan" gardaşımın feyz menbaı belli oldu:) faruk beşer ile ahmet şahin den besleniyor.. onlarında kim(ler)den yana olduklarını bilmeyen yok...

Saltan şöyle yazmış; **Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve öteki mümin kadınlara söyle, toplum içine çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınmalarını sağlar ve rahatsız edilmezler."
edit:Ahzap süresinde gecen dış örtü'den kasıt cilbab değildir.


Hocalarınan anladığım üzere risalei nur a yabancı değilsin...

Allah aşkına 24.lema Tesettür Risalesini bi aç da oku.... Lütfen...

"Tesettür ayet i geldiğinde biz kara kargalar gibi olmuştuk" diyen Hz Aişe yanlış anlamış olmalı... Ahzap suresinde ki bu ayet geldiginde söylüyor bunu...

Ümmü seleme; Bu ayet i kerime nazil olunca, ensar kadınları evlerinden çıkarken başlarında siyah örtüler örtünerek çıkmışlardı. Sanki başları üzerinde siyah kargalar vardı.

İbni Abbas ra Ahzap suresin 59. ayet i kerime hakında şöyle diyor ; Allah cc tüm mü minlerin hanımlarına ihtiaç için evlerinden çıkarken başlarının üzerlerinden cilbalarını sarkıtarak yüzlerini tek bir göz hariç örtünmelerin emrediyor...

Es Suddi; Kadın bir gözünü ve alnının ve yüzünün bir tarfını örter, ancak tekbir gözünü açık bırakabilir...


İbni Kuteybe demişki; Le erdiyet( kaftan çarşaf) demektir..

Heva ve heveslerine göre Ayet ve Hadislere yeniden mana veren modern alimleri değilde... 1400 sene önceki din-i islam-ı hakikiyi bugün anlayabilecegimi şekillde izah eden Alimlere itibar edilsin

Selametle....
 

"haTTat"

Paylaşımcı
Katılım
18 Tem 2006
Mesajlar
356
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Konya-Ankara
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

Tesettür ayetlerini ya da tesettürü kendi kafamıza göre tevil edeceğimize yazılmış muteber tefsirlere müracaat etmek daha makul olur kanaatindeyim..
 

Vuslat Rana

Edep Ya Hu
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
786
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Web sitesi
vuslatirana.blogcu.com
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

Erkeklerden kadın giysisi, kadınlardan da erkek giysisi giyerek karşı cinse benzeyenlere.. diye başlayan hadiste lanet bedduası vardır. Demişsiniz amenna hadisten şüphe yoktur. Ancak onun nasıl yorumlandığına dikkat etmmeiz gerekir.

Zira bugün pantolon giyen bir kadının erkeğe benzer yanı olmuyor.. Tabi bilerek erkek kesimi takım vb benzeşimler oluşturmuyorsa.
Şunu da unutmayalım ki peygamber efendimiz de zamanında tek kumaştan beyaz bir elbise giyermiş. Ki günümüzde de arap ülkelerinde pek çok müslüman aynı şekilde giyinir.

Sahabi Hanımlardan bir tanesi deveden düşmüştür.

Resulullah AS'a o kadının altına İÇ DON - İÇ PANTOLON giydiği için övmüştür ve tebrik etmiştir. ( Kütüb-ü Sitte'de tam metni bulunur )

Pantolon minibüs,otobüs vs toplu taşıma aracı kullanan kadına etekten daha tedbirli ve güvenli bir kıyafet olmuştur.Tabi kadın vücut hatlarını gizleyecek bir dış elbise giydiği takdirde.
 
Katılım
4 Eyl 2006
Mesajlar
70
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Web sitesi
www.halidiye.com
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

Kadınların, kızların ince, dar veyâ kürklü örtü ile ve küpe, gerdanlık gibi zînet eşyâsı açık olarak ve erkekler gibi giyinerek ve saçlarını erkekler gibi traş ederek sokağa çıkmaları harâmdır. Bunun için, geniş bile olsa, pantalon ile örtünmeleri de câiz değildir. Pantalon, erkek elbisesidir. (Tergîb-üssalât) daki hadîs-i şerîflerde, (Örtülü olan çıplaklara ve erkek gibi giyinen kadınlara ve kadın gibi giyinen, süslenen erkeklere la’net edildi). Hele dar pantalon, erkeklere de câiz değildir. Çünki, kaba yerleri dışardan belli olmakdadır. Bundan başka, kadınların pantalon giymeleri eskiden de, şimdi de islâm âdeti değildir. Dinsizlerden, islâm tesettürünü bilmiyenlerden gelmekdedir. Harâmlar yayılsa, yerleşseler de, islâm âdeti olamazlar. Kâfirlere benziyenin, onlardan olacağı, hadîs-i şerîfde bildirilmişdir.

Pantalon, manto altına giyilebilir ise de, mantonun pantalon yokmuş gibi dizleri örtmesi lâzımdır. Şalvar, çok geniş olduğu için, âdet olan yerlerde, kadınlar için de, iyi bir örtü olur. Âdet olmıyan yerlerde fitneye sebeb olursa, kullanması câiz olmaz. Kâdî Senâullah-ı Pâni-pütî, Şâh Veliyyullah-ı Dehlevînin (Tefhîmat) kitâbı sonundaki yedinci vasıyyetini açıklarken, (Gömlekle ve peştemal sararak ve na’lın giyerek ve benzeri şeylerle sokağa çıkmak, eskiden islâm âdeti idi. Şimdi, bu âdetin bulunmadığı yerlerde, bunlarla sokağa çıkmak, gösteriş olur. Peygamberimiz “sallallahü aleyhi ve sellem”, gösterişi, şöhret yapmağı yasak etmişdir. Mü’minlerin âdeti olan şeylerle örtünmelidir. Ayrılık yapmamalıdır) buyuruyor.


Tam İlmihal SE’ÂDET-İ EBEDİYYE
 

NehiR

mütebessim :)
Katılım
16 Haz 2006
Mesajlar
2,708
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Gaziantep/Konya
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

Kadınlara pantolon giyimi haramdır şeklinde bir dinî hüküm yoktur. Olan ise şudur: Kadınlar, arka kabalarını teşhir edecek derecede dar pantolon giymemeli, beden hatlarını belli edecek şekilde görüntü vermemeliler. Buna göre, etek, uzun ceket, pardösü altında giyilen pantolonla kabaları kapatılmış, kendisi de, bakanlar da hissen rahatsız olmamış oluyorlar. Böylece kadın giysisi altında bulunan pantolon erkek giyimi olmaktan çıkıyor, kadın giyimi haline geliyor. Ayrıca arabaya binip inerken, merdivenden çıkıp dönerken pantolonun daha rahat tesettür temin ettiği de görülüyor. Nitekim bindiği hayvandan düşen bir hanım sahabinin giydiği sirval (şalvar) sebebiyle bir yerinin açılmadığı anlatılınca Efendimiz memnun olmuş, böyle zor anlarda bile tesettürünü temin eden sirvali giyen hanımlara dua etmiştir. Bu da gösterir ki, tesettürü tam temin eden geniş pantolon yasak değil, aksine teşvik de edilmiştir.

Ahmet Şahin
 

Bedrin_Aslanı

Profesör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
1,792
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?



Sahabi Hanımlardan bir tanesi deveden düşmüştür.

Resulullah AS'a o kadının altına İÇ DON - İÇ PANTOLON giydiği için övmüştür ve tebrik etmiştir. ( Kütüb-ü Sitte'de tam metni bulunur )

Pantolon minibüs,otobüs vs toplu taşıma aracı kullanan kadına etekten daha tedbirli ve güvenli bir kıyafet olmuştur.Tabi kadın vücut hatlarını gizleyecek bir dış elbise giydiği takdirde.


kardeş iç don belki anneannenlerde görmüşsündür pantolon uzunluğunda birşeydir. Onuda geç onu pantolon varsayalım, deveden düştüğünde üstündeki örtü açılıp alttaki don görülmüş ve Efendimiz S.A.V bunu övmüştür. Normalde üstüne aldığı çarşaf yetecekken onunla yetinmeyip daha da sağlam giyindiği için. İç kıyafet denildiği gibi dışarıdan görülmeyecek... Selametle...
 

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

s.a

Kadınların pantolon giyinmesine helal diyen din adamı; Haram a fetva vermesi hasebiyle olsa olsa dinsizligin adamı olur...

Haram a ve günah a modernlik adına yada bu çağda olmalı gibi zihniyete bürünen iman ve ikan fukaraları sadece ahmet şahin ile sınırlı değil... Z ahiren alim görünümlü bu şahsiyetler haram a fetva verecek kadar derin hocalar... Bunlardan Türkiyede yeterince var... Çoğaltıladabilinir bu isimler ama gerek yok....

Bugün o adam faiz içinde aynı şeyleri söylüyor...

Dindeki hükümler ezelden geldigi için ebede gider... Modern kafalara göre modern islam henüz zuhur etmedi etmeyecekte...

İslamı bu kadar ılımlı llight moden yapacak, hristiyanlıga benzetecek açıklama hüküm ve görüşlerden uzak olunmalı... Bugün Türkiyenin en büyük islami cemaatinin içinde bulunan ahmet hoca cemaat ve lideri ve bu gibi alim görünümlü adamlar ile islam ı bozuyor, yeni yeni hükümler ve fetvalar veriyor islamı katı görünümünde alıp hem ılımlı herkesin daha rahat yaşayacağı nefsinin isteklerine göre şekillenmiş bir islam ın peşindeler...

Gerçek islam alimleri bugünki manto ve pardesü, başörtüsüne bile helal diyemezken.... 20yy. modern alimleri pantolona helal diyorsa.... Burada 10 kere düşünmek gerekiyor....

İslam Alimleri diyorki; Allah ın emretigi tesettür ün kesin şekli Peçe yada Çarşaf yada Burka'dır... Başörtüsü ve pardesü/manto yeterli değildir...

Delil isteyen varmı ?

AYET VE HADİS İLE SON DÖNEMİN EN BÜYÜK ALİMLERİNDEN OLAN ÜSTAD BEDİÜZZAMAN 24. LEMA TESETTÜR RİSALESİNDE AÇIKLIYOR....

Pantolon HARAMDIR.... İman edin.... Üstad ın iman mücadelesinde ki hakkı teslim edin kendinizi kurtarın...

Selametle...
 

Bedrin_Aslanı

Profesör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
1,792
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

Pardüsö giren eve ilk fitne girmiştir...Efendi Hz. K.S

Şunu ayırmak lağzım. Çarşafı herkes bir anda giyemeyebilir. Zamanla insanda o maneviyat oluştukca olacak birşeydir. Giymeyenlere veya giyemeyenlere saygı duymak gerekir ve onlar için dua edilir. Laikiyle tesettürüne sahip çıkması için. Ama biz giymiyoruz diye ve ya giyemiyoruz diye renkli eşarplar, pantolonlar, giymenin uygun olduğunu söylemek yanlış. Yapılması gereken budur ama yapamıyoruz inş. bizede nasip olur demek lağzım gelir.
 
S

SaLtan

Guest
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

ha birde pantolunu beğenmeyip pardusu giymeyide haram kılıyorsunuz? efendin kim söylermisin? fetva verecek birimi?
 

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

s.a

Efendim kim sorusu bana ise; Efendim Hz Muhammed sas dir...

Bu fetvayı veren kim dimişsin ? Bu fetva değil...

Ayet ve Hadis i böyle tevil eden kim diyorsan ?

ÜSTAD BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HZ. DİR....

Selametle....
 

"haTTat"

Paylaşımcı
Katılım
18 Tem 2006
Mesajlar
356
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Konya-Ankara
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

Üstadın nerede böyle bir tevil yaptığını söyleyebilir misiniz?
 

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
Ce: Hanimlarin Pantolon Gİymesİ Caİzmİ?

s.a

Yirmi Dördüncü Lem'a (Tesettür Risalesi)....Gayet açık bir şekilde izah ediyor.

Selametle...
 
Üst