Hangi Yaşta Neler Ağır Basar ?

GÜL-İ RANA

Profesör
Katılım
1 Şub 2008
Mesajlar
1,224
Tepkime puanı
146
Puanları
0
Hangi Yaşta Neler Ağır Basar ?

Hayatın en mutlu dönemi, bütün sorumluluklardan uzak geçen çocukluk günleri olabilir.

Aşkın, servetin getirdiği mutluluklarında gözardı edilmemesi gerekir.Beklenmedik bir anda sizin için en mutlu dönemin başlayıvermesi de muhtemeldir.

Ancak her insan hayatının bazı dönemlerinde öteki dönemlere oranla daha başarılı yada talihlidir.

20'li yaşlara kadar daha kolay öğrenilir, geniş çaplı bilgi birikimi yapılabilir.Ancak bu bilgi birikimini iyi değerlendirilip doğru sonuçlara varabilmek için yaşınızın biraz ilerlemesi gerekir.

25 yaşında belli zeka seviyesine ulaşan kişi hayatı boyunca bu seviyeyi korur, hatta yapacağı zihni alıştırmalarla bu seviyenin üstüne çıkabilir.

İnsanlar 30 -39 yaş arasında en kaşif dönemlerindedirler.Keşfetmek yapılan işle yakından ilgilidir.Keşif gücüne sahip kişiler genellikle ilerleyen yaşlarında da bunu sürdürebilirler.

Sağlık açısından erkeklerde 15-25 , kadınlarda 15-30 yaş arası kasların en iyi durumda , hastalanma oranının en düşük seviyede olduğu dönemdir.

40 -50 yaş arası kişilerin en çok para kazandıkları dönemdir.Öğrenim süresi uzun meslek sahiplerinin ancak 60'lı yaşlarında en yüksek ücreti aldıkları ortaya çıkmıştır.Kısa bir eğitimden geçenler 40 yaşlarında, eğitim görmemiş işçiler 30 yaşlarında tam maaş almaya hak kazanırlar.

Her insanın 2 yaşına kadar huyları teşekkül eder, 2 yaşından sonra anahtar kelime "yönlendirme"dir.

5 yaşına geldiğinde kişiliğin genel hatları belirlenir.

İnsan büyüdükçe olgunlaşır, kişiliğinde değişimler olur.

40'lı yaşlarda kişiler hayatlarını sorgulamaya başlarlar.Bu sorular insanın kişiliğinin değişmesine yol açabileceği gibi, zor bir dönemin başlangıcı da olabilir.

EN İDEAL DÖNEMin 30 - 45 yaş arası olduğu ,bu dönemde insanların kendi yeteneklerini iyi bildikleri ve bu yeteneklerini kullanabilmeleri için yeterli güce sahip oldukları kabul edilir.
Olgunluk dönemine ulaşan kişiler gençlere oranla tecrübelerinden faydalanarak boş yere sinirlenmemeyi ve iyi yürekli olmanın faydalarını öğrendikleri ölçüde mutludurlar.

Psikolojik araştırmalara göre, insanın kendi problemlerinin sorumluluğunu taşımaya başladığı dönem en ideal dönemidir.Bu dönemde kişi kendi hayatını kendisinin yönlendirebileceğini öğrenmekte ve problemleri için çevresinde suçlular aramaktan vazgeçmektedir.

İdeal yaş bedenen30 - 45 arası olabilir ama siz mutlu olabildiğiniz hergün ideal yaşındasınız.

(Sally Winters)
Genç Beyin
 
Üst