Hangi Devirdeyiz???

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Bir Evliyaullahın Nette yer alan sohbetinden:

Bu asırda evliyaullahlar gizlidir. Onların çoğu geçen asrın başında bilinirlerdi, bir çok kimseler onları göremediği için evliya kalmadı sanırlar, oysa ki onlar kendi halvetlerinde gizlenip otururlar. Var olmasaydılar, bu dünya çoktan batardı. Evliyaullahtan bir tane eksilse onun yerine bir diğeri hemen tayin olur.

Mü'minlere söylemek bize vazifedir. Kişinin o nasihatı tutup tutmamasından biz sorumlu değiliz; fakat tebliği yapmak zorundayız.

Müşrikler, Efendimizin dünyadan gitmesiyle ondan kurtulacakları fesadını düşününce Cenab-ı Hak'tan Ayet-i Kerime indi:

"Ey Habibim, sen elbette ki dünyadan gideceksin; lakin senin ölümünü isteyenler de sağ kalacak değil. Belki sen onların öldüğünü görürsün de, onlar seni göremez."

Nitekim o müşriklerin hepsi ilahi kahır ile gitti. Efendimiz onların hepsini gördü. İşte buradan bize anlamamız gereken bir ışık yakılıyor. Mü'minler uyanık olmalıdırlar. Mü'minlerin içinde bulundukları zamanı bilmeleri gerekir.

Gaybı Allah bilir, bildirdiği kimse de, Peygamber de bilir. Peygamberin cennetten, cehennemden, Mahkeme-i Kübradan, ebedi ahiretten haberi vardır. Peygamber gaybı bilmezse nasıl peygamber olur? Gelecekten haberi olmazsa ümmetlerini nasıl sakındırır, nasıl gözetir? Peygamber kıyameti bildirdiği gibi kıyametin alametlerinden de haberdar eder. Kendi bilmez; lakin Allah bildirir. Efendimiz Kur'an-ı Kerim'i bilmezdi; fakat Allah ona bildirdi, okuttu O da bizi haberdar etti. Müslümanlara karşı olup islama düşman olanlar başlarının çaresine baksın, müslümanlar da sevinsin.

Efendimizin dünyadan ahirete teşrif edeceğini bildiren Ayet-i Kerime gelince Sahabe-i Kiramı derin bir düşünce aldı. "Efendimiz gittikten sonra bu ümmete kim baş olacak?" diye.

O zaman Efendimiz bu Hadis-i Şerifi buyurdu:

"Ey ashabım, ey ümmetlerim! Benden hemen sonra hulefa gelecektir."

Hulefa-i Raşidin, el mürşidin, el Mehdiyin: Seyyidina Ebu Bekir, Ömer, Osman, Ali, Hasan, Hüseyin Efendilerimizdir. Sahabe-i Kiram tekrar sordular:

"Ya Resulullah hulefa da gittikten sonra ne olacak? Kıyamet kopar mı?"

Efendimiz:

" Halifelerden sonra Umera gelecektir", dedi

(Emir-il müminin sıfatıyla Emeviler Şam'da hüküm sürecek, Emevilerden sonra ise Bağdat’ta hüküm süren Abbasiler gelecek) Sahabeler sordu:

" Onlardan sonra kıyamet kopar mı?"

Efendimiz:

" Ey ashabım! Umeradan sonra Peygamberin emanetine sahiplik yapacak olan Müluk (Melikler) gelecek."

(Ümmetime başlık yapacak olan Sultan Selim Han Hazretleri Mısır'da son Abbasi halifesinden hilafeti teslim alacak.)

Sahabe-i Kiram yine sordu: " Onlardan sonra kıyamet kopar mı?"

Efendimiz:

" Hayır, ondan sonra cebabire devri gelecektir, islamı hor hakir edecekler. Müslümanlara eziyet edip, kitabı saymayacak olanlardır o cebabire olanlar. Onların da günleri sayılıdır. Cenab-ı Hak onlara da bir zaman verir. İslamı yok etmeye çalışırken benim nesli pakimden, temiz sülalemden azamet, keramet sahibi bir zat gönderecek Cenab-ı Hak. Din-i islamı o meydana çıkartıp, bütün dünyayı islamın nuru ile parlatacaktır. Cenab-ı Allah'ın bana vadetmiş olduğu islamın bütün dünyaya yayılması, hükmetmesi Onun zamanında meydana gelecektir"

diye müjde vermiştir.

İkibinli yıllarda Mehdi (A.S)’ın gelmesi mukadderdir. Böylelikle Din-i Mubin, İslam meydana çıkacaktır.


----------------------------------

(alıntıdır; neden Tasavvuf bölümüne açtım; bu zamanda ulu insanlar, Allah dostları yoktur zannedenler için.. Sohbetin ana teması odur.. "Başı boş bırakılacağınızı mı sandınız?")
 

Cirak

Üye
Katılım
13 Kas 2006
Mesajlar
50
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
safak yakin bize düsen sabir ve istikamet
 

MÜTEŞEKKÜR

Kıdemli Üye
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
6,938
Tepkime puanı
198
Puanları
0
Aslında biz ikinci cahiliye devrini yaşıyoruz.Bunu her zaman ispatlarım.Şimdi ki nesil, alimler ve ilimler zirvede olduğu halde dinini bilmiyor.Medeniyet, yok, kültür yok!Her türlü gâvur ahlakı gırla gidiyor.

Kuvvetli olan zayıfı eziyor, zengin olan fakiri sömürüyor.Devletten arpalanıyor..Zenginler imtiyaz sahibi oluyor fakirler ise suç işlediklerinde hapse atılıyor.Devletin malını yiyenlere ses çıkarmıyorlar.İçki, kumar, zina, faiz, nefse uymak, şehavatın artması, sapıklıklar, zulüm ve işkenceler,kadın ve paraya düşkünlük, yalakalık, ahireti unutmak, fısk-ı fücur hayatlar, kadınlara değer verilmemesi, kul haklarını yemeler, daha neler neler var...Hepsini sayayım mı daha?.

Hani biz şimdi İslam'dan önce çağı mı yaşıyoruz yoksa asr-ı saadet yıllarını mı?Hani bu ülkemiz İslam ülkesiydi?Ne oldu?gavurlara hürmet, müslümanlara hakaret küfür öyle mi?Alın onların olsun bu pis mendebur çağları...Bize Şeriat-ı Garra'ya uymak yeter..
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Bir Evliyaullahın Nette yer alan sohbetinden:


İkibinli yıllarda Mehdi (A.S)’ın gelmesi mukadderdir. Böylelikle Din-i Mubin, İslam meydana çıkacaktır.


----------------------------------





Vay be ! Şu tahminin absürdlüğüne bir bakınız! 2000'li yıllarda Mehdi (A.S)’ın gelmesi mukaddermiş !Yani, 2000'li yıllar demek; 2000 yılından 2999 yılına kadar geçecek olan 999 sene demektir ki, işte bu konulardan hiç haberi olmayanlarca verilen bilgi (!) verilince böyle verilir...Bari susun da adam sansınlar sizi adam !

Not : Cübbeli bile senden daha makul bir tahmin yapıp, 160 sene sonra gelecek diyor ! :))))
l
 

MÜTEŞEKKÜR

Kıdemli Üye
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
6,938
Tepkime puanı
198
Puanları
0
Osmanlıyı sevmeyen kimseler, genellikle alevi,laikçi, kafir ve sosyalistler sevmezler.Onlara sormak lazım.Osmanlıyı Türk tarihinde yok sayacak olsalar ne ile övünecekler?"Ne mutlu Türküm diyene!" diyebilecekler mi acaba?.
Osmanlı, eğer hilafet devleti olmasaydı en fazla 100 yıl ömrü olurdu.Lakin onu ayakta tutan Kur'an'a olan sadakat, hürmet ve samimiyetleri ve hilafet devletinin varlığıdır.Bunlarla ayakta durmuşlardır.Ne zaman ki yahudilere acıyıp onları himayesine aldıklarında yahudiler Osmanlı'ya büyük ihanet ettiler.Keşke o yahudilere acımasalardı da şu asırda yine dünyaya hakim olsaydık.
Osmanlı gitti, medeniyet bitti.Onun yerine zulüm ve sömürü dünya düzeni geldi...
 
Üst