Hamurda Köfte

Meryem

Komplike
İhvan Üyesi
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Puanları
113
Yaş
32



Malzemeler:

Köfte harcı için;

  • 1kg köftelik kıyma
  • 1 paket köfte harcı
  • 3 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Krep hamuru için;

  • 125gr un
  • 1 adet yumurta
  • 250ml süt
  • 1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için;

  • Tereyağlı margarin
Üzeri için;

  • 2 adet domates
  • Kıvırcık salata yaprakları
  • Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:


  • Derin bir kap içerisine, kıymayı, köfte harcını, suyu, sumağı ve kırmızı pul biberi koyup 5 dakika iyice yoğurun.
  • Köfte harcına ızgara köfteler (yuvarlak) halinde şekil verip, hafifçe üzerlerine bastırarak yassılaştırın.
  • Tavayı tereyağlı margarin ile yağlayıp köfteleri kızartarak pişirin.
  • Krep hamuru için; Bir kap içerisinde ilk önce yumurtayı çırpıp, içine unu ekleyerek ilave edip, en son içine tuz ile sütü ekleyip, mikser veya çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
  • Yayvan ve kenarları çok yüksek olmayan bir tavayı tereyağlı margarin ile yağlayıp, kızdırdıktan sonra krep hamurunda 1 çorba kepçesi kadar alıp, kızgın tavanın tam ortasına döküp, tavayı sağa sola çevirerek, krep hamurunu tavanın her tarafına iyice yayın.
  • Hamurun her iki tarafını birer kere spatula ile çevirerek iyice kızartın.
  • Kızarmış krepleri, bir adet yemek tabağına tezgahın üzerine ters çevirip, dış tabanının üzerine üstüste koyun.
  • Bir adet krepi düz bir tabağa koyup, üzerine kıvırcık salata yaprağı yerleştirin. Üzerine 3 veya 4 adet köfte koyup doğranmış veya rendelenmiş domates ile süsleyin.
  • Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Not: Krep hamuruna sütü ilave ettikten sonra hamur pütürsüz hale gelinceye kadar karıştırın ki krebi pişirirken topaklar meydana gelmesin.


Afiyet Olsun.
 
Üst