Hamilelikte Cep Telefonu Kullananlar Dikkat!

YagmuR

Üye
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Tepkime puanı
586
Puanları
0
Yaş
35
Konum
¤´ UnuTuLu§taN `¤
Web sitesi
www.gencislam.com
Hamilelikte düzenli cep telefonu kullanımının çocuklarda davranışsal sorunlara yol açabileceği belirtildi.

Yapılan araştırmaya göre, ana rahmindeyken ve çocukluğun ilk dönemlerinde cep telefonuna maruz kalan çocuklarda davranış sorunlarının ortaya çıkma olasılığı yüzde elli daha fazla.

Sadece rahimde cep telefonuna maruz kalınması, bu oranı yüzde 30'a indirirken, küçüklerin ana rahminde değil, fakat çocukluğun ilk dönemlerinde cep telefonuna maruz kalmaları halinde ise bu oran yüzde 20 oluyor.

Bağımsız uzmanlar, davranışsal sorunların doğrudan cep telefonundan kaynaklanmıyor olabileceğini belirtirken, California Üniversitesi uzmanlarının bulguları bu yönde.

Bu araştırmacı ekibin, cep telefonu kullanımı ve çocuklarda davranışsal bozukluk arasında böyle bir bağ olduğu sonucuna varan ikinci araştırması. İlk araştırmada yaklaşık 13 bin çocuk incelenmişti.

Çalışmalar, annelerin çocuklarının davranışsal sorunlarını aktarmalarıyla ve hamilelik ile sonraki dönemlerinde cep telefonu kullanımlarını anlatmalarıyla elde edilen verilere de dayanıyor.

Veriler bir araya getirildiğinde, hamilelikte cep telefonuna maruz kalan çocukların yüzde 10'undan fazlasının annelerinin günde en az dört kez telefonla konuştuğu görüldü. Kadınların yarısı ise cep telefonlarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Araştırmanın sonucuna göre, hamilelik ve ilk çocukluk döneminde cep telefonu kullanımı, yedi yaşındaki çocuklarda davranış sorunlarına yol açabiliyor.
 
Üst