Hamidullah’ı anıyoruz!

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
HAMİDULLAH’I ANIYORUZ!
22373.jpg

M. Hamidullah ile yaşıyoruz!
Siyer alimi üstad Muhammed Hamidullah haftasında SAMED güzel etkinlikler sunuyor..

13 Aralık 2010 Pazartesi 16:30
SAMED'in 'Büyüklerin Ayak İzleri 1' üst başlığı ile tertiplediği bir faaliyet… Aslında bu üst başlık, Siyer Araştırmaları Merkezi’nin her yıl ‘bir siyer âlimini ele alıp, bir hafta boyunca o âlimin anlaşılması için etkinlikler yapması’ anlamını temsil ediyor.
İlk yılın heyecanı ile beraber, siyerde otorite olarak kabul edilen Üstad Muhammed Hamidullah anısına, vefat tarihi olan 17 Aralık’ta başlayarak bir haftalık süre zarfında farklı içerikli programlar gerçekleştirilecek. 17-24 Aralık “Muhammed Hamidullah Haftası”nda şu etkinliklere yer verileceği duyuruluyor SAMED’in internet sitesinden:
(+)İşte etkinlik takvimi:
17 Aralık Cuma, Prof. Dr. Salih Tuğ ile "Bir Siyer Arkeologu Olarak Muhammed Hamidullah" konulu bir söyleşi gerçekleşecek.
18 Aralık Cumartesi, Muhammed Emin Yıldırım "Bir Siyer Âlimi Olarak Muhammed Hamidullah" konulu bir sohbet gerçekleştirecek.
19 Aralık Pazar, Muhammed Hamidullah'ın mektuplarından oluşan bir sergi açılacak. Aynı gün İhsan Süreyya Sırma ile bu mektuplar üzerine bir hasbihal gerçekleşecek.
21 Aralık Salı, "Muhammed Hamidullah'ın İslam Peygamberi Eseri Üzerine Mülahazaları" konulu Muhammed Emin Yıldırım'ın Hikmet Vakfı'nda yapacağı sohbetle son bulacak.
22374.jpg
Hafta boyunca, Muhammed Hamidullah'ın hayatını, eserlerini, hakkında söylenenleri kapsayan bir kitapçık, ücretsiz olarak programa katılanlara hediye edilecek.
lgilenenlerin dikkatine: Makale Yarışması
Tüm bu etkinliklerin yanı sıra, bir de ilgilenenler için makale yarışması bulunuyor. 8 Kasım tarihinde başlayan ve 17 Mart 2011 tarihine kadar devam edecek olan "Muhammed Hamidullah'ın İslam Peygamberi adlı eserinin Siyer İlmine Katkıları" konulu makale yarışması, Muhammed Hamidullah’ın öğrenciliğini yapmış olan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Salih Tuğ, Muhammed Emin Yıldırım ve diğer değerli üstadların eşliğinde değerlendirilecek.
Ve neticede dereceye girenlere 17 Nisan 2011 Pazar günü takdim edilecek olan ödüllerin yanı sıra, en çok beğenilen 10 makale de kitaplaştırılarak İslam ümmetinin istifadesine sunulacak inşallah.
İlgilenenler, daha detaylı bilgileri SAMED’in internet sitesinden elde edebilirler. Rabbimiz, böyle çalışmaların önünü açsın ve bizleri de bu çalışmaların destekçisi kılsın inşallah.


İsmail Duman bu güzel çalışmalara gıpta ediyor
 
Üst