Hamas, İsrail'i Uyardı: Sana, Pahalıya Mal Olur

  • Konbuyu başlatan Kaçak
  • Başlangıç tarihi
K

Kaçak

Guest
Başbakan İsmail Heniyye’nin Siyasi Danışmanı Yusuf Zerka, İsrail’in Dünyayı Gazze’ye yönelik yeni bir saldırıya ses çıkarmaması için hazırladığını belirtti.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Mahmut Zahar da “ İsrail’in Gazze’ye girişi ona çok ama çok pahalıya mal olacak. Bunu yapmadan önce iyice bir düşünsün” dedi ve ekledi: “Vatandaşlarını korumak için elindeki tüm imkanlarla silahlanması Hamas’ın en tabi hakkıdır”

Bu açıklamalar İsrail Güvenlik Birimleri’nin Hamas’a yönelik yeni iddialarının ardından yapıldı. İsrail’in iddialarına göre Hamas, geçtiğimiz birkaç ay boyunca İsrail’in orta ve güney bölgelerinin ayrıntılı haritalarını çıkararak yeni bir savaşın patlak vermesi halinde uzun menzilli füzelerle bu bölgeleri vurmayı hedefliyor.

Yine bu bağlamda Gazze Hükümeti İçişleri Bakanı Fethi Hammad, “Hamas Hareketi, akidemize, sabitelerimize ve mukaddesatımıza sımsıkı bağlı olmamız hasebiyle ümmetin liderliğine ehildir” dedi.

Hammad ayrıca “İslam Ümmeti’nin geçmiş tecrübelerinden, tüm dünyaya hakim oluşu, adaletle yönetmede ve kimseye zulmetmemedeki eşsiz yeteneğinden anlaşılan odur ki İslami Sistem, takip dilecek en güçlü ve en iyi sistemdir” şeklinde konuştu.

El Kassam: “Netenyahu’nun yalanlarının asıl amacı Gazze’yi vurmak için bahane üretmektir”

İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu’nun Gazze’ye yerleştirilmiş uçaksavar füzelerin olduğu yönündeki açıklamalarını Filistin Halkı’na düzenleyeceği saldırılar için bahane üretme çabası olduğunu ifade etti.

Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada “İşgal Rejimi sürekli ortaya attığı bu iftira ve yalanlarla Direniş’in elinde bulundurduğu silah ve askeri gücü abartarak Dünya’yı yanıltmayı amaçlıyor” şeklinde konuştu.

Tugaylar’ın web sitesinden yapılan açıklamada Ebu Ubeyde, Direniş’in bir kısım silahlara sahip olduğu yönünde yapılan bu açıklamanın detayları üzerinde her hangi bir yorum yapmayacağız. Bırakalım da Siyonistlerle ileride gerçekleşecek herhangi bir savaşta Direniş’in neler yapabileceğini önümüzdeki günler göstersin” şeklinde konuştu.

Siyonist Düşman’ın önünü kesebilecek ve İsrail’in amansız güçlerini caydırabilmek için Direniş’in ve en başta da İzzettin Kassam Tugayları’nın her türlü vesileye sahip olmasının en doğal hakkı olduğunu belirten sözcü, “Mevcut tüm imkanlarla toprağımızı ve halkımızı korumak vazifemizdir” dedi.

“İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaşayan sivil halka yönelik planlayacağı herhangi bir saldırı, düşman ve ordusu için asla bir piknik gezisi olmayacak” diyen El Kassam Sözcüsü, “Tugaylar herhangi bir saldırıya kendi yöntemleriyle ve ellerinde bulundurdukları tüm güçleriyle cevap verecektir” şeklinde konuştu.

isra haber
 
Üst